Dědictví - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 11 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Vladimír Suchý
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

2*Správce

Ahoj, není nám jasná karta správce domů nebo statku který má funkci 2*.

1) jedná se o dvojnásobnou akci JEDNOHO statku nebo jedné vyložené budovy (tj že ji aktivuje 2* po sobě a tedy hráč neutratí žádnou akci a navíc ztratí dvojnásobný výdej na údržbu té samé budovy.

2) jedná se o aktivaci dvou RUZNYCH vyložených statků popř dvou dvou ruznych vyložených budov (např vila a rezidence) a utracené výdaje jsou součtem výdajů z obou aktivovaných nemovitostí ?

Myslím že bod 1) je v rozporu z pravidly ale chtěl bych mít jasno. navíc karta není uvedena na zadní sztraně pravidel (což nechápu proč)
7.9.2017 15:39:56

2*Správce
My to hrajeme dle bodu b), tedy že spravuje až 2 různé statky, či 2 různé rezidence (odpovídajících barev)

8.9.2017 13:02:34

Ořesný výklad pravidel> Tohle bych ale potřeboval vědět přesně, neboť to mění dost zásadně možnost utrácení peněz - Úderník

statek
Myslím, že se asi ptáš na speciální kartu správce 2 x [statek] [aktivace]. Tato karta se netýká jiných nemovitostí, pouze statků. Správce umožňující aktivovat zbylé budovy (vily, rezidence a letní sídla) s číslicí 2 se podle mě ve hře vůbec nevyskytuje.
Podle čtvrté vysvětlivky v pravém sloupci zadní strany bych soudil, že můžeš dvakrát aktivovat statek bez využití akce. Není však jasné, zda můžeš dvakrát aktivovat tentýž statek. Nepíše se to. Vysvětlivka totiž udává jen číslici 1.
Jediná vysvětlivka symbolů s číslicí 2 je druhá shora, ta se však vůbec netýká statků ani správce, ale realitního makléře a jen ostatních nemovitostí, a to ještě jen nákupu/prodeje, nikoliv aktivace. V této vysvětlivce se píše, že tento efekt na "stejnou" - což je zřejmě v tomto kontextu chybný výraz a chce se říci "tutéž" - nemovitost nelze použít.

Souhlasím s tebou, že pravidla jsou v tomto bodě napsaná nejasně a karta správce s dvojkou by svou samostatnou vysvětlivku mít měla.
Pokud však mohu soudit, přiklonil bych se k názoru, že správná je analogie se správcem s jedničkou, nikoliv s realitním makléřem. Proto bych hrál tak, že správce s dvojkou lze použít k aktivaci i téhož jednoho statku dvakrát (samozřejmě bez "utracení" akce).

10.9.2017 21:52:06

Odpověď od CGE> Napsal jsem přímo CGE a bylo mi řečeno, že v případě správce, který aktivuje 2x statek, je třeba mít dva různé statky. - Shark

Vybíráme z Bazaru

Plantagenet
Plantagenet
Akt. cena: 1950 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas