nepřihlášený

přihlásit

registrovat

Cyclades

Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

první zdarma

je při získání přízně boha získání například (prvního) fylosofa zdarma povinné, nebo ho můžu nevzít? stalo se nám, že hráč aktivoval Athénu a získal by 4 fylosofa, ale neměl Metropoli kde postavit a musel by karty bez užitku odhodit...

23.2.2018 11:06:16

iwen

To je přesně ten případ, který se dá ale vytušit. Jediná neznámá ve hře jsou peníze, ale i tak člověk zhruba tuší kdo kolik má. Navíc pokud je protihráč v pozici, že na tebe může jednoduše zaútočit, tedy má nastavené lodi a tušíš, že půjde po Árovi tak je to vcelku jasné o co se bude snažit.

0 | 24.2.2018 09:43:52

Zeus> nepřišel o ně přes Arese, ale přes Dia - ve hře byl Pegas a přes Dia se podařilo protočit karty znovu až k Pegasovi... takže tak jednoduché to nebylo... - iwen

díky


díky za odpovědi...

jen pro zajímavost, hráč měl 3 ostrovy a jeden z nich s metropolí, než došel na řadu a stihl získat 4 fylosofa, tak o 2 přišel...

0 | 23.2.2018 13:19:29

iwen

Bohuzel to tak je, ale za normalnich okolnosti k tomu vicemene nemuze dojit.

1. Kazdy ostrov ma misto pro postaveni Metropole, jenom pokud hrajes rozsireni Titan tak tam jsou oblasti bez tohoto mista.

2. Pokud vlastnis jenom jeden ostrov kde uz shodou okolnosti je i Metropole, tak si nemas brat Athenu, ale rovnou Apolona, takze karty nezahodis (protoze vis, ze bys o ne jinak prisel).

3. Muze dojit k tomu, ze si vybidujes Athenu a nekdo ti pred tvym tahem vyfoukne prazdy ostrov kde bys mohl Metropoli postavit. V takovem pripade je ale diskutabilni, zda se to nedalo predvidat, protoze toto muze nastat prakticky jenom v pripade, ze bys postavil 2. Metropoli a tudiz vyhral hru. Takze je logicke, ze na tebe vsichni budou utocit.

Upraveno autorem (porovnej)

0 | 23.2.2018 13:02:37

Konkretktne tu

https://boardgamegeek.com/thread/522878/cyclades-faq-reviewed-designer

Bod 5

0 | 23.2.2018 12:28:15

Re


Presne ta stejná otázka je na bgg a ano je to povinné , takže ztratis karty podle tvého příkladu

0 | 23.2.2018 12:26:41