Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Protáčení příšer - Akce Zeuse

Ahoj, Kyklády hrajeme s partou strašně rádi ale pořád mám pocit, že i po tolika hraních hrajeme něco špatně. Nyní mám konkrétně pocit, že špatně chápeme akci Zeuse.

Ten může za poplatek 1ZM otočit kteroukoliv kartu bájné příšery a nalosovat tak novou. Otázka zní - Může se tato akce dělat během daného kola několikrát, nebo je to možné pouze jednou?

Máme totiž situaci, kdy je někdo se Zeusem na tahu a třeba i 10x si otočí kartu tak, aby si nalosoval potřebnou stvůru.

Názorný příklad - Potřebuji Pegase, tak točím příšeru s cenou dva zlaté (tak aby byla cena Pegase co nejmenší), za zlatku protáčím příšery, náhodou narazím na příšeru s novým příjmem, tak si ji koupím (protože se mi vrátí protočené zlatky) jelikož je příšera za dva zlaté použita, není co protáčet, tak protáčím znovu ale tentokrát příšeru s cenou třech zlatek.. a takhle dokola dokud nenarazím na chtěnou příšeru.

Myslím, že je tohle celkem hloupé a moc se mi nezdá, že by to tak tvůrce hry myslel. Protočit kartu jednou a zkusit tak štěstí to je ok, nebo protočit každou příšeru s různou cenou, to by ještě taky šlo ale v pozdější fázi hry, kdy je zlata dostatek, je tohle dost nevyvážené řešení a člověk tak kdykoliv dojde tam, kam potřebuje.

Díky za odpovědi.
25.6.2018 07:31:11

Re
No pokud má nekdo tolik zbytečných peněz aby protocil balík 10 příšer tak ano

25.6.2018 12:00:19

Re: Zeus> V pozdějších fázích hry to tak ale bývá. Navíc častokrát narazíš na Chiméru, díky které si můžeš vzít znovu jakoukoliv kartu, takže pokud máš cca 10ZM (jakože při pozdějších fázích hry máš), a sleduješ to co se již protočilo, je dost možné, že takto umíš zahrát své kolo, což je opravdu dost OP - jardoom

...
"Protáčení příšer dokud nenajdu Pegase nebo Chiméru a zabral ti metropoli" je jedna z nejčastějších taktik vůbec (aspoň já se s ní často setkávám). A i když se to možná zdá hloupé, ve výsledku musím říct "díky za to", protože na to většinou dojde na konci a rozhoduje o vítězi. Jinak by se hra už trochu táhla.

25.6.2018 12:07:26

Vybíráme z Bazaru

Lock 'N Load: Band of Heroes
Lock 'N Load: Band of Heroes
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas