Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

konec hry- návrat do hry

Hráč A vydraží prvního boha a napadne jediný ostrov hráče B,který tam má metropoli a vyhraje. Hráč A má v tuto chvíli dvě metropole. Ale na řadě je hráč B,který vydražil Arese. Může tedy hrát a nasadit jednotku na libovolný ostrov, i když už žádný nevlastní a napadnout zpět ostrov,kde měl metropoli? Pokud ano, hra by totiž pokračovala dál, pokud ne,hráč A by měl dvě metropole a vyhrál. Vůbec jsme si nevěděli rady. ...poradí někdo?
16.8.2018 08:48:50

Faq

Skús pozrieť Faq = doplňujúce pravidla ( tu "Ke stažení")

16.8.2018 10:24:28

Konec hry
Hra končí, když má někdo na konci kola (!) dvě metropole, tj. pokud taková situace nastává po aktivování všech bohů. V tvém případě tedy hra nekončí, ale pokračuje dál.

(Podobně, když má někdo dvě metropole, může později hrající Zeus začít "protáčet" za peníze bájné bytosti a některou z nich konec hry zase odvrátit.)

16.8.2018 13:19:10

J.J.
Ano jasný, spíš mi šlo o to, jestli hráč, který přišel o poslední ostrov může pokračovat ve hře a nasazovat a bojovat pomocí Arese, když nemá žádný další ostrov a není tedy kam nasazovat. Navíc v této situaci to bylo tak,že bylo možné nasazovat na sousední ostrov, který patřil druhému hráči, ale byl označen jen jeho žetonem, tedy bez jednotek.

16.8.2018 13:46:55

hráč A vyhrál
dvě pravidla: (první jste dodrželi, druhé to jasně vysvětlí)

1) Poslední ostrov: hráč NEMŮŽE napadnout poslední
zbývající ostrov jiného hráče, pokud by tímto útokem neměl
vyhrát hru.

2) Vojáci mohou být za pomocí Arese naverbováni a umístěni POUZE na ostrovy patřící hráči (ne soupeři).

16.8.2018 13:49:17

iwen
Ano,ale tím pádem hráč A vyhrál,protože v tu chvíli byl hráč B bez ostrova, tudíž neměl kam nasazovat jednotky a akce vydraženého Arese by mu propadla:)Díky všem

16.8.2018 17:23:46

to iwen, hracik
1: hráč NEMÔŽE napadnúť posledný ostrov hráča, pokiaľ by týmto útokom nemal vyhrať hru. Áno, ale keďže sa ešte dohráva, tak musí toto víťazstvo vedieť do konca kola aj udržať. Ak ho neudrží a teda nedojde k naplneniu víťazných podmienok je predchádzajúci majitel ostrova vyradený z hry.

2: súhlas, hráč v hráčikovom prípade, nemôže využiť Áresa, pretože, keďže už nevlastní žiadny ostrov, nemá kam nasadiť naverbované jednotky.

17.8.2018 09:32:03

musí či nemusí
nevím, jak si představuješ, že bude muset umět ostrov udržet i do konce kola - to nemusí být jednoduché, protože nevidí za zástěny hráčů a nemůže mít nikdy jistotu, že to udrží... dle mého, pokud ve chvíli útoku na poslední ostrov konkrétního hráče splní podmínku, že vítězí ve hře, tak je vše ok... pokud jej někdo během kola dokáže o vítězství připravit, tak se to asi vracet nebude... a holt některý hráč může být vyřazen ze hry dříve

17.8.2018 11:09:45

Iwen
To pravidlo podľa mňa nie je vyslovene exaktné, že hráč, ktorý útočí na niekoho posledný ostrov MUSÍ nutne zvíťaziť a ak nie nemôže ten útok uskutočniť. To by platilo, keby tam nebolo pravidlo o dohrávaní kola. Ale keďže je tam tá možnosť, je tam aj možnosť, že svoje víťazstvo nemusí udržať. Iste že to nie je jednoduché (v tom je čaro hry), a väčšinou to zvykne aj udržať, ale toto mi vyplýva z pravidiel.

17.8.2018 11:40:47

Vybíráme z Bazaru

The City
The City
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas