Cyclades - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Starověk
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Asmodée Editions
Matagot
REBEL.pl
Autoři: Bruno Cathala
Ludovic Maublanc
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Jaké rozšíření

Jaké je dle vás nejlepší? Je to u několik let, co jsem hrál naposled, ale mám na hru jen dobre vzpominky. Tak bych ji pořídil rovnou s rozšířením. Jedna z prvních her, co jsem hrál, snad mě nezklame
13.1.2019 11:28:25

Titáni
Protože eliminují přesíleného Pegase, dělají hru daleko více agresivní + přidávají šestého hráče. Ale je dobré mít beztak všechno:-)

13.1.2019 14:41:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Saiwer
Opravdu titani delaji hru agresivnejsi? Ja mam zaklad ktery je super jedine co mi vadi ze v nasi skupine nejsou agresivni hraci a kazdy si jen stavi metropole nebo kupuje filozofy takze i v plnem poctu hracu je partie do trictvrte hodiny odehrana a uplne bez boju.

13.1.2019 17:05:18

Titáni
přidává také 6 hráče, novou mapu a možnost týmové hry

13.1.2019 17:31:01

Kanic
Ano, je to tak. Ono v zakladu je tezke provadet pohyb, protoze k tomu potrebujes Poseidona. V nasich hrach to nejcasteji vypadalo tak, ze vsichni zbrojili na jednom ze svych ostrovu (idealne, kdyz zbyde prave jeden ostrov) a cekali na kartu Pegasa, kterou pak prebidovali a vyplenili nekomu druhou metropoli, cimz hra konci. V Titanech toto moc nefunguje, protoze ten pohyb je vyrazne jednodussi i bez lodi. A to je super. Vice konfliktu, vice zabavy.

13.1.2019 18:26:33

...

Díky za tip. Týmové hraní zní dobře, ale často budeme hrát ve 2, kde jsou týmy jasne

13.1.2019 19:22:39

Hades
Za me jednoznacne Hade je fakt must have. Bez tohoto rozsireni tu hru uz nikdy hrat nebudu. Jenom bych nepouzival modul s figurkami sloupu. Titani jsou taky OK ale za me fakt Hades.

Kanic: Musim rici, ze jestli vsichni ostatni jenom stavi budovy a nikdo nebojuje tak to hrajete asi fakt blbe. V tehle te hre jednoznacne plati, ze ten kdo nejvoc stavi to skoro nikdy nevyhraje. U nas se s prvni budovou ceka fakt mega dlouho a cela ta hra je vicemene jenom o prebirani budov. A jestli ostatni stavi tak bud tim agresivnim ty, verim, ze budes mit navrch.


13.1.2019 20:09:33 | Upraveno autorem (porovnej)

bamjtz

když já agresivně hraju, jenže hrajeme v pěti a když já vedoucího hráče pojedu tak oslabím jeho i sebe no a další tři hráči si jedou svoje a někdo z nich pak vyhraje. Možná by to šlo ale muselo by být agresivnějších hráčů více. Proto se ptám, jestli nějaké rozšíření náhodou nenutí hráče hrát více agresivně.

13.1.2019 21:56:37

Kanic
Nevim, hravame to asi fakt hodne jinak. Vetsinou kdyz zacnes zabirat ostrovy a uzemi tak tem lidem beres i prijmy a pak si v te hre muzes delat prakticky co chces, bidujes vzdy nejvice a casto prvniho boha, kdy skoupis vzdy vsechny karty a podobne.

Presto za mne jednoznace Hades:

1) Buh Hades nemeni hru tak moc jak Krosnos z Titanu. To znamena, ze jednou za X kol se dostane do hry a vetsinou hodne zamicha rozlozenim sil. Navic jeho jednotky z desky po kole zmizi takze vyvazenost jhry je stale zachovana. A Nekropolis je taky super budova

2) Pridava do hry hrdiny, ktere nejde jednoduse pretacet pomoci Dia, takze hra nekonci tim, ze v poslednim kole nekdo pres Dia hleda v baliku jenom Pegase.

3) Male Bozstvo je taky super. Je fakt, ze pokud to vyjde blbe tak posledni buh v nabidce se muze jednoduse stat presilenym, ale neni to takova hruza. Zajimave jsou ale karty artefaktu, ktere jsou otevrene a hlavne karty knezky a vubec mechanika, kdy si muzes nechat na desce nejenom hrdiny, ale i drive zakoupene monstra.

Za me suma sumarum Haden nezanasi do hry moc komplexnosti. Zvysuje mobilitu na desce. Vyvazuje balicek karet. Navic porad je zachovana moznost to hrat stale stejnym stylem jako zakladni Cyclades.

Titani oproti tomu jsou fakt vytvoreni za ucelem mnohem agresivnejsi hry. Hybat se da prakticky porad ale ta hra je potom uz hlavne jenom o tom utoceni, coz neni spatne ale trochu to kazu ten pocatecni feeling z Cyclades. A osobne bych Titany hral jenom v tymove hre.

Ale jak rikam fakt se docela divim, ze s timhle mate problem. Mam za to, ze globalne se ta hra hraje hodne patove tak, ze vlastne nikdo nechce skoro vubec nic stavet aby o nic neprisel (u nas se to tak hraje docela casto cimz fakt narusta herni doba). Z toho duvodu taky vyslo male rozsireni Monumenty, ktere melo zatraktivnit prave to staveni budov.

14.1.2019 11:21:16 | Upraveno autorem (porovnej)

Hádes
Tohle rozšíření je super a Kyklady bez něj hrát nechci. Kromě Háda obsahuje také "menší" božstva, hrdiny a kouzelné předměty.
Titány doma mám, ale ještě jsem je nehrál.:-)
OT: ostrovy samozřejmě zabírat chci a připravovat ostatní o příjem. Totéž platí i o obchodě. Kdo má peníze, má to o dost snazší. A kdo postaví metropoli, namaluje si na sebe terč.:-)
Takže souhlas s BMAJTZem.

14.1.2019 19:21:59 | Upraveno autorem (porovnej)

hades
nakonec jsem pořídil Hades, všem díky za názory :)

21.1.2019 22:33:43

A co...

A co ty monuments?

14.4.2019 23:04:57

Habrik
Jak už jsem víceméně naznačoval níže. Monuments jsou super, ale hrál bych je se zkušenějšími hráči co už ví, že stavění budov je vcelku nevýhodná záležitost. U nás budovy nestaví skoro nikdo, protože si tím na sebe namaluje terč a když nic nemáš, nikdo ti nemá co ukrást. Takže za mě

Hra Cycládes s původním pocitem ze hry:
=========================================
Cyclades (base game)
Cyclades - C3K (expansion)
Cyclades - Hades - #2 Hades and His Undead (expansion modul)
Cyclades - Hades - #3 Heroes and Creatures (expansion modul)
Cyclades - Hades - #4 Divne favors (expansion modul)
Cyclades - Manticore (promo)
Cyclades - Hecate (promo)
Cyclades - Titans - Special Metropolises (expansion modul)

Se zkušenými hráči přidám:
Cyclades - Hades - #1 Free positioning (expansion modul) - na maých ostrovech ale víceméně postrádá smysl, původní setup ze základní hry je dobře vyvážený, tohle na malých ostrovech hraju fakt vyjimečně
Cyclades - Monuments (expansion)
Cyclades - Ancient Ruins (expansion)

Hra Cycládes s větším důrazem na boje:
=========================================
Cyclades (base game)
Cyclades - Titans - Kronos and the Titans (expansion modul)
Cyclades - Titans - Free positioning (expansion modul)
Cyclades - Titans - Special Metropolises (expansion modul)
Cyclades - Titans - Team-Play (expansion modul) - titány bych bez teamové varianty asi nehrál vůbec

Se zkušenými hráči přidám:
Cyclades - Monuments (expansion)
Cyclades - Ancient Ruins (expansion)

Věci co nikdy nehraju:
=========================================
Cyclades - Titans - Divine artifacts (expansion modul)
nemám s tím vyloženě problém, ale celý ten modul mi příjde jaksi navíc

Vše v jednom jsem nikdy nehrál a i když si dokážu tu hru představit tak to bude podle mě dost chaos. Je zcela evidentní, že kombo Cyclades + C3K + Hades + Titans se společně hrát nemá.

15.4.2019 02:04:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Favor of the Pharaoh
Favor of the Pharaoh
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas