Cosca: Ovládni mafii

xxxxxxxooo hodnoceno 12x (Seznam vlastníků)

Cosca: Ovládni mafii - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3–5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min (reálná data)
Herní svět: Mafie
Herní kategorie: párty hra
Herní mechanismy: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Vašek Loufek
Rok vydání: 2024
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

pravidla

Videl jsem pouze prezentaci na YTB (z Tlamy). Ale nemohu se zbavit dojmu velke podobnosti s Bezva fintou. Je tu nekdo, kdo to videl/hral v Essenu nebo se jinak dostal k hrani a mohl muj pocit potvrdit nebo vyvratit?

---------------------------------
x - Everything is nothing - x

17.12.2024 15:44:25

Osobně jsem Velkou Fintu nehrál a po nakouknutí do pravidel je vidět pár podobností. Především rozhodování o lokacích a “čtení” oponentů. Plus samozřejmě téma. Cosca je komplexnější v rozhodování a jsou zde souboje mezi jednotlivými hráči. 

Nevím na co přesně je směřovana otázka, ale hry jsou to odlišné. Podobné je téma a styl souběžného, tajného hraní. 
Celkem haluz :D 

1.3.2025 13:17:57

na pohled do pravidel rozhodování jako Bezva finta od Chvátila a čepice jak náhrdelníky z Bad Company

13.3.2025 18:34:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Po bližším zkoumání jsem tam našel jen karty jako lokace, které se vyhodnocují a přinášejí nějaké zdroje a téma. V Bezva fiňtě jsou ty zdroje to, co se poměřuje na konci hry pro zisk bodů. Cosca používá zdroje na následný tajný bidding o mafiány, kterého se účastní jen ten, kdo zvolil na kostkách potřebnou kombinaci pro daného mafiána. Stejné kostky slouží také na výber lokací v první fázi. Zdroje získáte vždy. Kdo nabídne nejvíce za mafiána, tak získá jeho přízeň, dokud o ni třeba v dalším kole nepřijde. Mafiáni přidávají kostku navíc do dalších kol. Vítězí ten, kdo kontroluje nejvíce mafiánů na konci sedmého kola.
COSCU kupodivu znám velmi dobře, jen jsem si musel oživit Bezva fintu, kterou jsme naposledy viděl asi před 10 lety.:)

14.3.2025 16:05:14

Vybíráme z Bazaru

Marvel Zombies Core Box
Marvel Zombies Core Box
Akt. cena: 1690 Kč
Končí za: 13 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas