Conan - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Monolith
Autoři: Antoine Bauza
Bruno Cathala
Croc
Frédéric Henry
Laurent Pouchain
Ludovic Maublanc
Pascal Bernard
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Bazar

Najednou se začala hra objevovat v poměrně velkém množství inzerátů /když pominu cca 2 stále se točící/. Mohu se zeptat, co se to děje? Všiml jsem si někde na diskusích, že pravděpodobně bude další kampaň na KS na ?další? rozšíření..
O hře jsem celkem i uvažoval, ale..tohle mi nepřijde jen tak :-)
5.1.2018 11:58:59

...
Ke hře se dá běžně koupit minimálně 3 rozšíření: Khitai, Stygian a Nordheim. Každé rozšíření přináší oboustranou hrací desku, nové figurky postav, jejich karty a nové 4 scénáře.
Jinak hru vlastním a nám se dost líbí. Oboustranný herní plán je super, stejně tak např. linie výhledu. Příprava je celkem rychlá a Overlord má zajímavě řešený systém posil, aktivace apod. Líbí se mi i to, že se dá každý hod kostkou přehodit znovu. Přehazovat můžeš tak dlouho, dokud chceš a máš na to energii. Což je super, protože pokud se ti nepovede např. hod na útok, pořád se můžeš pokusit s tím něco udělat.

6.1.2018 13:30:12

Batman
Částečně může být důvodem vydání nové hry od Monolihtum, v lednu má být spuštěn KS na Batman: The Boardgame, která využívá stejného principu jako Conan, včetně nějakých dílčích vylepšení. Takže dost možná lidi, kterým se líbí mechanika, ale Batman je jim bližší támaticky, pouští svoje Conany.

7.1.2018 21:51:42

Bazar

Conan je podle mě nejlepší hra 1 vs ostatní, ten systém aktivací za energii ve spojení se způsobem, jak využívá monstra overlord ("pán zla"), je perfektní, dává spoustu možností, je elegantní a zábavný.

Co bude podle mě problém je to, že hra má učící křivku a vyžaduje čas, myslel bych si, že v podstatě všichni ji prodávají, protože na ni nemají čas, nebo jim ve skupině nesedla. Je to totiž na rozdíl od třeba Descenta opravdu boj - i overlord se snaží vyhrát. Tím, že hra je primárně na scénáře a ne na kampaň, tak si to může dovolit. Takový Descent je hlavně o tom nakonec v kampani zvítězit, takže i overlord někdy třeba musí být na hráče mírnější. U Conana se toto neděje a v každé hře si hráči s overlordem nic nedarují a řežou se zuby nehty.

8.1.2018 09:22:30

Barbarian vs. King
On je pomerně veliký rozdíl mezi verzí určenou pro retail (Barbarian) a rozšířenou verzí (King). Pro běžnou verzi je jen pár základních scénářů, takže se to docela rychle ohraje. Pro rozšířenou je už několik desítek standalone scénářů, kampaň (další se chystá) a další.

Za mě má Conan krásně jednoduchý a intuitivní systém*, přitom je ale dostatečně robustní a modulární. Kde jinde můžeš vyskočit v taverně na nálevní pult, abys získal výškovou výhodu, házet s hlavou nepřítele přes celou mapu, páčit truhly, pronásledovat lodě, abys je následně mohl rozstřílet z balist atd. A všechno je to krásně krvavé, jak má v hyborském světě být...

* Trochu fail byla zmateně sepsaná pravidla (odpadá po jejich revizi). Ale dalo se to s trochou snahy pochopit.

8.1.2018 10:27:43

Bazar

Já hru pouštím jenom kvůli tomu, že mám dvě :-). Jinak pro mě jedna z nejlepších her co mám.

8.1.2018 11:40:38

bazar
kdyby se chtel nekdo zbavit sveho Connana tak necht pisne pm. Odkoupim ks verzi :)

7.2.2019 16:38:08

Nezbavuje se někdo KS verze? Kdyžtak PM, díky.

27.8.2021 17:30:50

Kdyby nekdo mel zajem, tak mam a poustim, KS King's Pledge, nerozbalena, uplne nova + par dokoupeno par bonusu. Napiste :-)

14.11.2021 10:10:11

Kdyby mel někdo Kings pledge ideálně s 3D terénem a dveřmi či dalšími addony, tak kdyztak Pm 

Jeff

23.8.2022 08:02:17

Kdyby se někdo zbavoval Kickstarter verze se všema doplňkama, ať se mi neváha ozvat do SZ :-) 

Případně taky jsem slyšel, že má být nová KS expanze. Ví nekdo jestli naposledy u KS updatu byla k dispozici na koupi i předchozí KS verze?

4.11.2023 23:19:00

@Sellen v příštím KS na novou expanzi má být k dispozici i základní hra ve verzi King Pledge

5.11.2023 06:33:48

Vybíráme z Bazaru

Witchstone
Witchstone
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas