Colt Express - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: dopravní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Hobby Japan
Ludonaute
MindOK
Autoři: Christophe Raimbault
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

První hrací krůčky ve vagónech Colt Expressu

Autor: makiiiiii | 1 hodina 0 minut | 11.10.2015 | 0

Hra: Colt Express

Hráči: makiiiiii a 4 neregistrovaní

Poprvé jsme se rozhodli na Colt Express nasednout v pěti lidech, resp. banditech. Ač nám první loupež trvala asi hodinu (kvůli častému hledání nesrovnalostí v pravidlech), hra nám pocitově uběhla rychle a hned jsme se rozhodli dát si další partii (a pak ještě jednu :) ).

Ale vraťme se ještě na začátek. Pravidla se mi podařilo nastudovat rychle. Taky mě jejich stručnost a jednoduchost příjemně překvapila hned při rozbalení hry. Takže i vysvětlení ostatním hráčům trvalo asi 10 minut. A jakmile jsme začli hrát, tak byli všichni zorientovaní do 5 minut. Za což si hra zasluhuje velké plus.

Že plánovaní akcí není až tak jednoduché, jsme zjistili hned po pár tazích, když mnozí z nás udělali spoustu zbytečných kroků či výstřelů nebo sami na sebe přivolali šerifa. I proto jsme začli pochybovat nad tím, jak moc je tato "rodinná hra" vhodná pro děti. Plánování tahů a předvídaní kroků všech soupeřů pořádně zavaří hlavu dospělému, natož dítěti. Proto mám takový dojem, že děti tuhle hru až tak neocení, protože často budou dělat nesmyslné akce. Proto si myslím, že by stálo za to vymyslet pro menší hráče nějaké jednodušší pravidla. Případně hrát Colt Express se staršími dětmi než je doporučeno na krabici (uvedeno 10+). 

Celkově se nám hra moc líbila. Všechny vždy pobavily věty typu: "Dám Petře ránu." A hned jsme se také pustili do další partie, která už časově odpovídala údaji na krabici (40 minut).

 

Odehráno v: Ostrava (Okres: Ostrava-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Schotten Totten
Schotten Totten
Akt. cena: 275 Kč
Končí za: 23 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas