Colossal Arena - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ALTAR
Fantasy Flight Games
Autoři: Reiner Knizia
Rok vydání: 1997
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

jak mám poznat aktuální bojovou řadu?

Ahoj,

 

Asi jsem blbej, ale pravidla jsem fakt nepochopil. Mám českou verzi, kde jen 8 bojovníků, žádný rozhodčí, hrajeme ve dvou.

 

Tři bojovníci mají nejnižší hodnotu – po dvou bodech. Po zahrání obou hráčů, má již jen jeden bojovník nejnižší hodnotu a vypadává – je konec kola, dobíráme karty. V dalším kole, ještě před zahráním karty, existuje jiný bojovník s nejnižší hodnotou. První hráč zahraje a na posledním místě se nic nemění – existuje jeden bojovník s nejnižší bodovou hodnotou. Vypadává taky? V dalším tahu vypadl další bojovník, v tahu dalšího hráče další bojovník, tak jsem si řekl, tohle je fakt divný. Hra okamžitě celá končí, je to nějaký sešup, žádná rubačka, v každém tahu okamžitě někdo vypadává, hra končí během minuty. 

 

Přemýšlím: nemají náhodou být vyloženy v tomto kole u všech živých bojovníků alespoň po jedné kartě? Tedy jinak řečeno - bojová řada tohoto kola musí obsahovat u každé nestvůry alespoň jednu kartu?

 

V pravidlech je vágní výraz „v aktuální bojové řadě“ 

Je to ono?

 

Díky.

 

 

24.9.2021 11:57:24 | Upraveno autorem (porovnej)

No jasne. V druhym (a dalsich) kolech se zacne vyhodnocovat, az ma kazdej bojovnik aspon jednu kartu. A zacina se vzdy s prazdnym radkem, takze ten se musi nejprve naplnit.

24.9.2021 13:39:44

Vybíráme z Bazaru

Nevinné hrátky Deluxe
Nevinné hrátky Deluxe
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas