Cloudspire - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 180 min (reálná data)
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, strategická, budovatelská
Čeština: není
Vydavatelé: Chip Theory Games
Autoři: Adam Carlson
Josh J. Carlson
Rok vydání: 2019
Dostupnost: 1 obchod (3758 CZK)
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nová kampaň

Dnes začala kampaň

https://gamefound.com/en/projects/chip-theory-games/cloudspire

8.10.2024 20:19:48

Překopíroval jsem dotazy z článku:

@Saturos 

Zdravím, pokukuji po hře 🫣 a zajímalo by mě k čemu je kniha Cloudspire: The Joining War Lore and Art Book? Z jakého důvodu bych si ji měl ke hře přikoupit? Obsahuje tato kniha něco navíc a případně co? Obsahuje stejné scénáře jak v základní hře, nebo je nějakým způsobem rozvíjí? Může mi někdo poradit, ať pak nelituji při koupi.. dík 

@stalkeroman 

Ja sa chcem spýtať ako podporíme tento projekt? Na gamefound bola práve spustena kampaň ale nie je tam na vyber cestina pri ziadnom produkte, tak ako to bolo pri elder scrolls.

Bude sa to predobjednavat ako too many bones na fox in the box web stranke?

Věřím, že @IN  Dá více infa

8.10.2024 20:24:13

Mám za to, že pan Lišák bude domlouvat množství lokalizovaného obsahu na aktuálně běžícím Essenu. Tož posečkáme. Kampaň zrovna začala, tak za týden budeme snad chytřejší. 

8.10.2024 20:39:02 | Upraveno autorem (porovnej)

@Saturos  Ahoj Cloudspire Vol. 1: The Joining War obsahuje všechny scénáře ze základní hry v jedné knize s pevnou vazbou tak, že knihu krásně otevřeš na jakékoliv straně a nebude se sama zavírat (speciální lepení listů) + navíc obsahuje povídky a spoustu artworků. Pro samotné hraní zde není nic navíc.
Snad jsem ti pomohl.

8.10.2024 20:50:09

@stalkeroman 

z discordu od @IN 

Kampaň na Cloudspire na Gamefoundu odstartovala, ale zatím bez podory jazykových edic. Dodatečně řešíme s CTG, tak prosím chvíli strpení než možnost podpořit českou edici bude zpřístupněna. Díky!

8.10.2024 21:16:45

IN

Vse jiz bylo zodpovezeno :). Jinak popis jak knihy, tak dohodnuteho rozsireni, je na nasem webu u Cloudspire.

Zacleneni jazykove volby do kampane stale resime. Kvuli vytizeni CTG startem a casovym posunem to neni uplne online. Snad brzy.

----------------------
Majitel liščí krabice

9.10.2024 07:25:22

No jsem zvědavý jak půjde kampaň, grafika mě celkem míjí ( třeba ve srovnání s TES).

Musím si na to však udělat čas a omrknout gameplay.

Miniatury zde ve hře nechápu.. All in 650$ + shipping + tax je úsměvný..

9.10.2024 14:08:59

IN

@Design Cloudspire je na trhu od roku 2019 a CTG místo aby hrnuli každý rok novou hru, tak raději rozpracovávají stávající řady, kterým se věnují s velkou pečlivostí. Nová sada rozšíření je za nějakých $110 a ke Cloudspire se tuším vrací po 2 letech. To není zas tak strašná cenovka. A kdyby chtěl někdo nastoupit okamžitě a se vším, má tu možnost - je to 5 let vývoje a expanzí.

----------------------
Majitel liščí krabice

10.10.2024 08:25:44

@Design cca polovinu ALL-IN ceny tvoří v podstatě “kosmetické” doplňky, které pro někoho mohou být zbytečné, pro jiného zase nezbytné pro zprostředkování dokonalého zážitku, případně lepšího skladování a setupu, případně jako sběratelský artikl.

10.10.2024 09:56:14 | Upraveno autorem (porovnej)

Rád by som mal všetky frakcie tj 10. Teraz Líška vydá 5 (Core hru+ 1 expanziu). Za akých podmienok je možné že sa vydá aj zostávajúcich 5 expanzii? S rozostupom niekoľkých rokov pri nejakej game chip theory gamefound crowdfuningovej reprint kampani? Alebo to viete/chcete iniciovať ako napríklad high frontier 4 na Fox in the box stránke a podľa záujmu sa správi lokalizácia aj zbytku expanzii pre cloudspire?

10.10.2024 11:11:22 | Upraveno autorem (porovnej)

IN

Vydávání dalších expanzí není tak finančně náročné a určitě by se realizovalo přes náš web, ať už formou menší kampaně (třeba s dalšími rozšířeními na Too Many Bones).

Jak TMB, tak Cloudspire máme v úmyslu se věnovat.

----------------------
Majitel liščí krabice

10.10.2024 11:18:34

Super, ďakujem za odpoveď. Pýtal som sa aj preto, lebo je teraz pravdepodobne jediná prilezitost objednať Cloud Storage Box.

10.10.2024 11:54:15

Škoda že to není přes web i teď. V kampani 150$ + tax.

Na CTG eshopu 150$ bez taxy. U takových sum už to dělá dost, když se přidají expanze.

10.10.2024 16:50:38

@Design Nevím, kam se díváš, ale na webu CTG je to sice 150 ale nikoliv dolarů, ale euro… konkrétně €149.95… Dovoz z Ameriky, pokud to nějaký tamní eshop umožňuje, nejspíš vzhledem ke clu a dopravě nevyjde levněji…

10.10.2024 17:34:06

@Mymoslav jo máš pravdu 150€. Jinak mě to nabídlo vybrat lokaci - EU sklad. Tak věřím že by to bylo bez tax.

Škoda že ty kampaně nemají zvýhodnění.

Nicméně ještě jsem nestihl gameplaye.

10.10.2024 17:44:16

Aktuálně se Liška potřebuje svézt s kampaní, tak nemá smysl koukat jinam a porovnávat ceny, pokud chceš česky.

10.10.2024 19:46:49

@Design Myslím, že tam jisté zvýhodnění je. Zkus se na to podívat tak, že za stejnou cenu máš hru lokalizovanou do češtiny. Neboli spousta práce na lokalizaci, kterou někdo musí zaplatit, je pro tebe v ceně. Tedy snad se nepletu, jelikož se tam ještě neobjevila česká verze… Nějak jim to trvá klukům Americkejm. 

10.10.2024 20:02:53 | Upraveno autorem (porovnej)

Jinak doplnění, jak jsem to myslel.

Já bych to bral určitě v CZ. Jen mi přišlo, jak byla kampaň na TMB přímo na foxech, že to bylo lepší. 

10.10.2024 20:07:36

@Design Hoj. já tě chápu, bo z té GF kampaně jsem zatím jelen, ale to se utřepe. Bo já chci jen základ + rozšiřko a lepší tokeny zdraví. Ale chci to jakoby dát vše pro Lišku, takže čekám, aby z toho měl nějaký groš do kapsy.
A proč GF a ne na webu Lišky? To už Lišák říkal, že to bylo velmi náročné a hlídat splátky fakt nechceš…. :-) 

10.10.2024 22:03:38

V kampani už je konečně češtinaaaaa. 

11.10.2024 20:47:14

A lokalizovane bude vse, co je v kampani????

11.10.2024 22:00:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Zdravím. Má někdo tu knihu co bude v CZ. Potrebuju vědět co má navíc oproti základu a jestli to má smysl pořizovat. Díky

12.10.2024 07:54:42

@ekharion zatiaľ sa chystá preklad: základná hra, rozšíření Griege (hmyzí frakce) a kniha Joint War, která obsáhle vypráví průběh právě zmíněné války (scénáře jsou zde doplněné o artworky a dějový text).

Na Gamefounde je vlajočkami znázornené čo presne v CZ bude. Časom toho bude v CZ viac, v kampani ale len to, čo som písal hore. 

12.10.2024 09:30:12 | Upraveno autorem (porovnej)

IN

Dnes jsem tocil predstaveni expanze a knihy, aby bylo jasne, co je v ni navic. Snad brzy zverejnim :)

----------------------
Majitel liščí krabice

12.10.2024 13:07:45

Chip theory síce pridali do obrázkov k addonom ikony lokalizácii ale vybrať češtinu sa mi pri zadaní pledge nepodarilo. Pri Elder Scrolls sa to dalo editovať v košiku.Vam to niekomu ide?

13.10.2024 09:34:49

@stalkeroman Zvolit češtinu zatím nejde. CTG zatím přidalo pouze vlaječky. No jde jim to teda dost pomalu. Zatím bych vydržel, snad bude zanedlouho vše jak má včetně českého balíčku pro 20 strong.

13.10.2024 09:45:20

Vybíráme z Bazaru

Pohadkari + rozsirenie
Pohadkari + rozsirenie
Akt. cena: 15 €
Končí za: 21 hodin

Offcanvas