Citadela - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Hans im Glück
MindOK
Nexus
Autoři: Bruno Faidutti
Rok vydání: 2000
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Rin

Kněz vs žoldnéř

Ahoj, narazila jsem ve hře na problém, kdy je kněz zavražděn mordýřem a žoldnéř mu chce zničit stavbu. Je to možné?
29.7.2019 11:29:03

Ano
Však je to v pravidlech, že pokud je kněz zneškodněn mordyřem, tak mu může být budova zbourána ;)

29.7.2019 12:20:03

Nepřesná pravidla? > No, já jsem v pravidlech akorát našla, že kněz nemůže být poškozen žoldnéřem a že žoldnéř může zbourat stavby i zavražděným postavám a to byl ten konflikt, který mě zmátl, protože se tam nikde vysloveně nepíše, že to možné je nebo není. Znamená to tedy, že pokud někoho zavraždím, je to jakoby se postava ve hře vůbec nevyskytla? - Rin

V čem jsou pravidla nepřesná ???> Žádný konflikt tam není. To je snad logické, že když je postava zavražděna, tak nemůže působit svými vlastnostmi - v pravidlech není nic psáno o tom, že by působili duchové postav po jejich zavraždění ;D - kren

Žoldnéř
Pokud je kněz zabit, je možné mu zbourat budovu. Když si popis postavy Žoldnéř (8) v klidu a nahlas přečteš, tak to vše krásně pochopíš. Je to tam jasně daný. Říkám tomu "pravidlová slepota". Nic neobvyklého. ;-)

29.7.2019 13:19:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Rin

Dík moc všem
Já jsem v podstatě byla pro to, že to jde, ale nedokázala jsem to dostatečně odůvodnit spoluhráči. :'D

29.7.2019 13:32:00

...
Záleží na tom, jakou edici hry máš. V novějších vydáních je tato situace opravdu výslovně popsána, ale nevylučuji, že v nějakém starším vydání tomu tak nebylo :-). Pokud opravdu máš nějaké starší vydání hry, doporučuji stáhnout si nejnovější pravidla ze stránek fy Mindok.
Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

29.7.2019 13:32:29

.
Navic u mordyre se vyslovne pise, ze zneskodnena postava se neodhaluje a ani se nevyvola. A zoldner utoci na hrace, ne na postavu. Takze muze v klidu zautocit i na hrace bez postavy.

29.7.2019 13:42:20

Všechno nemusí být v pravidlech ...
... kolikrát stačí selský rozum. Vybuduje-li nějaká postava s nějakými vlastnostmi před svým zavražděním nějaké budovy, pak po jejím zavraždění budovy zůstávají postavené a mohou na ně působit postavy soupeřů, ale zavražděná postava po své smrti už nemůže nijak působit.

Hry simulují nějaké reálné situace a kolikrát není třeba hledat řešení slovo od slova v pravidlech, ale zapojit logiku. Tím nechci říct, že by sporné situace neměly být v pravidlech popsány, ale zrovna tohle není žádná sporná situace.

29.7.2019 13:43:26

Vybíráme z Bazaru

Drakiáda - inzert
Drakiáda - inzert
Akt. cena: 69 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas