Citadela - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Hans im Glück
MindOK
Nexus
Autoři: Bruno Faidutti
Rok vydání: 2000
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Konec hry

Zdravím. Končí hra v okamžiku, kdy město dostaví každý z hráčů (má vyloženo 8 budov) nebo stačí pouze jedno dostavěné město kteréhokoliv hráče? Díky 

28.2.2022 20:45:23

A četl jsi vůbec pravidla? 

Citace z pravidel: Hra končí, jakmile město některého z hráčů obsahuje 8 nebo více budov. Příslušné kolo hry, ve kterém se tak stane, se však ještě dohraje normálně.

28.2.2022 21:04:10

@kren: Proč hned ta jízlivost? Předpokládám že pravidla čet, ale že mu uniklo právě ono slovo některého (navíc může mít jinou verzi pravidel). 

Jinak k dotazu samotnému, kren má pravdu, stačí, že jen jeden (nebo klidně i více) hráč dostavěl 8 budovu. Dohrává se kolo a pak se počítaj body.

30.11.2022 10:09:31

@matewr84 Na jednu stranu křena chápu – fóra se pak hemží zbytečnými dotazy, na něž jsou odpovědi jasně popsané v pravidlech. A když pak někdo hledá něco, co je potřeba opravdu vysvětlit, prodírá se horou balastu.

Samozřejmě jde i o formu toho dotazu – neříkám, že je potřeba reagovat vždycky hned agresivně. Ale tohle už pro někoho může být trochu na hraně přístupu: “Co bych si to hledal, radši se zeptám a on mi to někdo poví…”

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

30.11.2022 12:03:35

@Kew @matewr84 
Přesně jak píše Kew. Tohle je zrovna věc, která snad nepotřebuje vysvětlení.
Pak chceš v jednom vláknu (podle nadpisu jdeš správně) najít odpověď ale musíš se probrat 3 stranama něčeho, co se vůbec netýká tématu nebo ti nedá vůbec žádnou odpověď na otázku. Takže si tu odpověď nakonec najdeš sám na YT nebo se dáš do hlubšího studování pravidel.
--
Sám dělám správce v jedné FB skupině a lidi místo toho aby si odpověď sami vyhledali, tak se 10x zeptají na stejnou banální věc typu “Nevíte, kde se dá koupit bílý nelinkovaný A4 sešit?”. Pak se diví, že dostávají odpovědi typu “Zkusil bych uzenářství”, “Zeptám se domovníka” apod., takže místo vlastního hledání a nelezení odpovědi na 3 kliky čekají třeba 4 hodiny až se někdo osmělí jim napsat papírnictví.

30.11.2022 12:35:42

Vybíráme z Bazaru

Lorenzo Il Magnifico
Lorenzo Il Magnifico
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas