Citadela - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 7
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Hans im Glück
MindOK
Nexus
Autoři: Bruno Faidutti
Rok vydání: 2000
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Cit.

Vytáhne někdo občas tuhle retro prasárníčku.
25.6.2016 00:38:01

Citadela
Docela casto, moje oblibena role selection hra.

25.6.2016 01:17:23

citadela
Začínám věřit, že je něco mezi nebem a zemí. Přes rok se tu o téhle hře nediskutuje a když mi byla včera v obchodě doporučena, založí se tu nová diskuze:) Tak toho využiju a zeptám se na váš názor. Potřeboval jsem dárek pro jedenáctiletého kluka, netuším jestli někdy něco hrál. Takže jsem si stanovil požadavky: jednoduchá pravidla, chytlavá, možnost škození či boření, klučičí téma, hratelná ve dvou i více hráčích a nesmí to být klasika typu osadníci, protože by to mohl mít. Osobně mě napadla jen jediná hra (protože tento typ her nehraju), Vládci Tokia. Ty však neměli v češtině, tak mi doporučili Citadelu. Myslíte si, že to je dobrá volba?

25.6.2016 07:22:29

já bych se ji nebála doporučit :-)
mám tu hru moc ráda. Co se týče hraní ve dvou, tak na to jsou názory nejednotné, jsou tací, co ji ve dvou nemusí, já jsem ji hrála vlastně jen ve dvou a moc mě baví, jestli je zábavnější ve více lidech, tak to už potom musí být fakt pecka, protože už ve dvou jsme se vždy opravdu dobře pobavili...Možnost škození a boření tam je, pravidla jednoduchá, chytlavá také, legrace při blafování - myslím, že ti doporučili dobře ;-)

25.6.2016 09:05:49

Citadela
Já naprosto citadelu doporučuji. Byla to nejspíše moje první hra a ve sbírce zabírá pořád své právoplatné místo. ALE ve dvou bych to nehrál, není to nic moc. Ve třech-čtyřech (s lehkým homerulem ale na to je potřeba rozšíření) je ta hra podle mě nejlepší, 5 je tak na hraně. V dalším počtu hráčů už je to docla na hraně a je to už vlastně jenom bezmyšlenkovité hádání kdo co má bez větší strategie. Pokud chceš ale něco jednoduchého, škodícího co se dá hrát prakticky v poštu 2-4 (-6 s rozšířením) a u čeho se baví i dospělí, tak doporučuji hru Ostrov (v originále Survive) v české mutaci ta hra stojí tak pětikilo.Pokud bys nesehnal, myslm, že nedávno vyšla varianta s vesmírnou tématikou Survive!: Space Attack!, sice jsem ji nehrál ale dle prvního pohledu to vypadá dost podobně. Neručím ale za to, že to bude trochu víc komplexní.

25.6.2016 10:29:30

Nazor
No podle me ma citedala stale sve misto na herni scene, her s podobnou tematikou a mechanikami sice uz vyslo vicero ale ve finale me prijde stejne jeste neprekonana. Ve dvou je podle me ok. Je to stejne jak u vsech her tohoto tipu - ve dvou docela takticka pretahovacka o bodiky ve vicero je to vetsi luckfest ale zase o to nekdy vetsi sranda. Jediny cim si nejsem jiatej je teda to trma pro 11 lettho kluka - mam pocit ze dnes uz kluci radeji temata jako ironman starwars atd...

25.6.2016 12:16:37

Citadela vynikající
Podle mne je citadela pořád vynikající hra a to v jakémkoli počtu hráčů. Jen se v různém počtu hráčů posouvá charakter hry. Ve dvou a třech hráčích je to hodně strategická hra, Při vyšším počtu se to přesouvá více k blafovací hře.

A určitě nesouhlasím s názorem, že ve dvou je to nic moc. Podle mne to není pravda.

25.6.2016 23:52:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Trůn 2
Trůn 2
Akt. cena: 40 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas