Churchill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 300 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: válečná
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
GMT Games
Autoři: Mark Herman
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Bodování

Jak je to vlastně s průběžným bodováním,jde mi o válce politické př. a tajně Sítě. Na konci konference sectu body podle umístění, ale když začne další konference a při té je např. odstraněna tajná síť Stalina tak mu ten 1b odečtu hned? Nebo se zase boduje až na konci te konference a podle situace boduju?

Další věc je kdyz na začátku 8.konference má Stalin Válec pol. příslušnosti ve městě a ten válec mu na vydrží až do konce 10.komference tak ten válec mu přinese 9b za celou hru? Nebo se oboduje jen nakonci 8. konference a pak už ne(to pak asi nechápu jak by se to hlídalo).

Nebo je to úplně jinak a boduje se po položení tajné site(hned si přičtu 1b.)
16.1.2021 15:37:02

.
Body v Churchillovi se nepřičítají, pouze se zjišťuje jejich aktuální počet stejně jako např. v Settlers: Zrod impéria.

Průběžné bodování je jen informační, body platí v podstatě až ty, které spočítáte, jakmile válka (nebo hra) skončí. Je tedy jedno, jestli počítáte body ihned, nebo až po skončení konference (a nebo v krajním případě v průběhu hry vůbec nepočítáte).

Ten válec příslušnosti tedy přinese jen 3 body. Po každé konferenci vlastně jakoby začínáš počítat znovu od nuly a jen kontroluješ, jak je na tom kdo právě teď.

Mimochodem - přesouvám do Otázek, tohle vlákno si to asi zaslouží.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

16.1.2021 16:21:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Body
Jasny už tomu rozumím, ono to má sloužit převážně kvůli tomu aby jeden národ neutekl příliš, alespoň v těch prvních hrách. Pozdej si myslím že bodování až nakonci hry je dramatictejsi :)

16.1.2021 17:16:59

Bodovani vzdy v prubehu
Bodovani jsme vzdy prubezne pocitali. Jasne, ze ta hra je pak trosku euro-idni, ale neumim si predstavit, ze bychom to spocetli az nakonec jako nejake velke prekvapeni :-)

17.1.2021 20:13:43

Vybíráme z Bazaru

Bestie (včetně obalů)
Bestie (včetně obalů)
Akt. cena: 1200 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas