Charterstone - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 75 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: budovatelská, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Roboti - služebníci (možná spoiler?)

Ahoj
Mám dotaz k robotům, v první hře se nám podařilo odemknout bednu, kde byla karta služebník robot, zároveň přišla do hry budova která ti vyrobí služebníka za surky a osobnost, která říká, že pokud stahujes z hracího pole všechny dělníky a služebníky jejichž součástí jsou alespoň dva roboti, získáš dva VB. Což vytvořilo v druhé hře docela kombo pro daného hráče. Přemýšleli jsme jestli použití a taky životnost robota chápeme správně...
Je totiž hrozně jednoduché si robota vyrobit... Jakou mají tedy životnost? Na kartě je napsáno, že může zrezivet... Jak?
Díky za odpovědi.
14.1.2020 11:27:14

Roboti
Ahoj,
nerad bych v odpovědi moc spoiloval. Snad stačí, když napíšu, že ve hře je více typů služebníků a každý typ je podobným způsobem propojený s nějakou konkrétní čtvrtí. Získání osobnosti, která služebníky využívá je taky standardní záležitost pro danou čtvrť. Je pravda, že hráč, který to první odemkl má pěkné kombo pro další hru. Jiní budou mít možná stejné nebo jiné kombo později. Navíc pokud by daný hráč využíval pořád pouze tuto osobnost ochudí se o body za každou využitou osobnost ve hře (s vybarveným trojúhelníčkem).

Dalším faktorem je, že robotů je ve hře celkem 6 a na danou budovu mají přístup všichni hráči. Pokud hrajete v 6 hráčích a v 1.kole hry každý získá robota (já vím, je to skoro utopie), tak je kombo pryč.

14.1.2020 13:51:32

roboti> Díky, za odpověď hrajeme ve dvou.
Takže robota si mohu postavit i ti, kteří nevlastní kartu vylepšení služebník robot (ten je jakoby zadarmo), ale mohou si ho přes budovu koupit všichni...?
a jak je to s tím "rezivěním" nevíš? - liponka

Služebníci > Karty služebníků nejsou karty vylepšení. Karty vylepšení mají na rubu hvězdičku, karty služebníků mají z rubu symbol dělníka a jsou růžové. Tyto karty se nedávají do soukromé, ale společné zásoby. Při setupu hry se pak na ni dají všichni zbylí roboti, které neměli hráči ve své truhle čtvrti a můžou být v daném kole hry získáni jako výnos budovy. - Suchar

P.S. Rezivění
Ještě k tomu rezivění. Nemám teď v dosahu danou kartu, ale pokud je to v textu uvedeném kurzívou jedná se pouze o vtipnou náladovou hlášku, která nemá do hry jiný dopad.
Životnost služebníka není nijak omezena, mimo standardních pravidel pro ponechání si materiálu v truhle čtvrti dle kapacity.

14.1.2020 13:56:28

jasný dík :D> Děkuji! - liponka

Vybíráme z Bazaru

Puerto Rico
Puerto Rico
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas