Cesty za zlatem

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Cesty za zlatem - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 0
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: (Self-published)
Autoři: Jan Bílý
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Až vhodně sestavíš a vybavíš skupiny svých bojovníků, vyšli je do krajin. Nechť hledají, bojují a navracejí se se zlatem. Ale dávej dobrý pozor! Krajiny jsou plné nebezpečí, otroci jsou nevyzpytatelní a skupiny protihráčů nedaleko. Ale co je možná to úplně nejhorší... tohle je Korzakův svět!“

Korzakův svět je karetní fantasy svět, v němž hráči za pomoci svých postav – lidí, netvorů i zvířat – hledají ve hře Cesty za zlatem zlato v různých krajinách a dobývají království ostatních hráčů. 

Příprava hry:

Na stůl se rozloží velké karty s krajinami tak, aby se k nim později daly přikládat skupiny vyslané pro zlato. Karty s mincí na rubu (tzv. černé zlato) jsou umístěny stranou. Ostatní karty se zamíchají a položí na stůl jako dobírací balíček. 

Průběh hry:

Začínající hráč si na začátku tahu lízne kartu z dobíracího balíčku a zváží, zda mu patří - jde v zásadě o všechny karty s výjimkou těch z krajin, ve kterých hráč nemá žádnou skupinu. Takové karty se pak mohou zahrát, nebo ponechat ruce. Nepatřící karty se odkládají lícem dolů do odhazovací hromádky. Hráči se takto střídají po dobírání jedné karty (pokud není hrou určeno jinak). 

Ve hře figurují různé druhy karet: pozitivní karty tvora, zbraně, věci, kouzla... a dále nepřátelské karty, dějové karty, karty zlata. Pomocí toho je možné provádět výše avizované vytváření skupin a jejich vysílání do krajin, rozhodovat se, zda využít akce Útěk nebo boj, sběr zlata, stopařství a další. 

Konec hry:

Hra končí dolízáním karet z dobírací hromádky. Vyhrává ten, kdo má nejvíce zlata.

Autor: TheOnlyTerra

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v Kostce + Hrdina v kostce Bestiář
Hrdina v Kostce + Hrdina v kostce Bestiář
Akt. cena: 833 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas