Cesty osudu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Lucky Duck Games
Autoři: Filip Miłuński
Michał Gołębiowski
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Ve dvou hráčích?

Ahoj,

ti co už hráli - jaké máte dojmy - ideálně při hře 2 hráčů (jestli to funguje dobře / špatně …. ale…..) 

 

Díky

 

__________________________________________________________________________
The Renegade

Deskoherní koutek
https://www.facebook.com/deskohernikoutek/

7.2.2022 13:42:18

Hrál jsem ve třech. Myslím si, že ve dvou to bude podobný, jen se ti tam bude motat o hráče míň. Motat doslova, protože je to hra kompetitivní a další hráči v “ideálním” průchodu vesměs zavazí, každá postava má vlastní (neveřejné) motivace a cíle.

Pocity z hraní mám vcelku dobrý. Postava má tři dovednosti (inteligence, obratnost, síla), které si může během hraní vylepšovat, což ovlivní její šance na úspěch v následujících hodech a unese i pár předmětů, které jí mohou usnadnit další průchod v tom smyslu, že vhodný předmět často znamená automatický úspěch. Události se dějí “teď a tady” a buď jsi na ně připraven, nebo nejsi. Měl jsem pocit, že někteří spoluhráči trošičku tápali kam že to vlastně mají jít a co že mají dělat, v důsledku čehož trochu nahodile navštěvovali dosud neprozkoumané lokace, zda se tam nachází cesta k naplnění jejich osudu, ale přisuzuju to jejich nezkušenosti. Osobně jsem takový problém neměl, stačí pozorně poslouchat příběh a vyzobávat si z něj informace, které se jeví (pro danou postavu) zajímavé. Krom toho hra nabízí u většiny NPC dialogovou možnost “zeptat se na svůj osud”, která k vybranému cíli navede.

Znovuhratelnost je v zásadě možná, ale za mě spíš jen ze zvědavosti pro ty, kteří chtějí prozkoumat i zbývající lokace nebo vyzkoušet jinou cestu, plnohodnotné už to nikdy nebude.

No a samozřejmě je to ten typ “deskovky”, kterej by deskovka vůbec být nemusel a nic by se nezměnilo, protože celá hra se v zásadě odehrává přes aplikaci v mobilu, byť herní komponenty a zejména pak figurky jsou zpracovaný moc pěkně.

30.6.2022 14:21:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

6: Siege - The Board Game
6: Siege - The Board Game
Akt. cena: 3990 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas