Cesty osudu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Lucky Duck Games
Autoři: Filip Miłuński
Michał Gołębiowski
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Oplatí sa kúpiť?

Oplatí sa do tejto hry investovať? Aký máte z hry dojmy? Je zaujímavá aj v solo kampani?

14.8.2022 20:00:28

@Divukraj 
Teď jsem zahrál první scénář sólo na průzkumníka a jsem nadšen z hlediska příběhu prošel jsem celkem rychle, tak mi chybí spoustu příběhu. Vyhrál jsem, splnil jeden z osudů, ale to není hlavní. Hlavní je příběh a ten je temný a super. Takže mechanisticky je to hodné jednoduché, takový gamebook. Nicméně mi přijde, že to dokáže více a lépe vtáhnout do příběhu. Tak pokud máš rád příběhy běž do toho.

small man Tonda

27.11.2022 22:34:27

Jak jsem psal v jiném vláknu. Určitě nekupovat.

1.1.2023 19:37:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Za sebe musím říct, že koupě ani trochu nelituji, a to příběhové hry moc v lásce nemám, zastáncem aplikací ve hrách taky úplně nejsem (a tady ta aplikace hraje opravdu stěžejní roli), takže dle těchto hledisek by hra pro mě být vůbec neměla a nejsem cílovkou, ale paradoxně je to přesně naopak, hra si mě získala a opravdu moc si ji užívám! :-) Určitě tomu u mě velmi napomáhá, že hra není kooperativní, jako to u těchto her obvykle bývá, což je za mě opravdu veliké plus. Ano, aplikace řídí vše, znovu hratelnost je do určité míry omezená, velikost figurek je otravná, hra nesedne každému, ale i tak se u hry skvěle bavím a na každý další scénář se moc těším. Dokonce jsem si hodně užil i scénáře, které jsme hráli dvakrát po sobě, se stejnými postavami, a přesto jsme v nich neobjevili úplně všechno a průchod scénářem se vyvíjel jinak. Uvědomuju si neduhy, která ta hra pro někoho může mít a netroufal bych si je komukoli vyvracet, protože ony tu skutečně jsou, ale světe div se, navzdory všem předpokladům, vůbec mi to nevadí, hře jsem to odpustil a za mě Cesty osudu moc doporučuji a budu držet všechny palce Rexíkům, aby se hře s prodejem dařilo a mohli nám přinést další rozšíření s dalšími scénáři. Určitě hned koupím cokoli dalšího, co ke hře u nás vyjde a doufám, že to bude brzy.

1.1.2023 21:26:08 | Upraveno autorem (porovnej)

Dostali jsme hru k Vánocům a jsme nadšení :-) Skvělý je ten příběh, hudební podkres a ve dvou jsme neustále řešili, že jsme chtěli splnit vlastní osud, ale ten druhý to kazil. Ve třech to pak musí být ještě o kus lepší :-)

9.1.2023 19:36:44

@Tomoko U mě je to právě naopak. Hry s aplikací mi nevadí. Příběhové hry máme moc rádi. Cesty osudu byly tedy jasná volba.

A po dlouhé době je to asi největší herní zklamání. Té hře mohu pochválit snad jenom produkční kvalitu. Po prvním příběhu, který nás opravdu bavil přišlo obrovské zklamání z příběhu kampaně. Po třetí části kampaně už jsem neměl sílu zkoušet to vůbec dohrát a hra šla z domu. Nebavilo to ani manželku a ani kamaráda jako třetího hráče.

Figurky jsou nesmyslně malé a úplně zbytečné. Kolikrát se nám stalo, že jsme až po několika tazích zjistili, že pohybujeme místo své figurky figurkou NPC.

Milujeme Mansions od Madness takže jsme nečekali, že by nám mohla vadit aplikace, ale tady už je to hodně přes čáru. Mapa na stole je úplně zbytečná, protože za chvíli člověk ztratí přehled co je co a kdo je kdo a místo toho čumí pořád do aplikace. 

A s dalšími negativy bych asi mohl pokračovat dál a dál.

9.1.2023 22:02:43

@Yaksha Přesně. Mám rád příběhovky, nevadí mi aplikace a toto přesto nedávalo smysl. Fyzické komponenty bez nejmenšího účelu až na desku postavy. Vše komplet v aplikaci a ta kompetitvnost nedávala smysl, protože hra je o průzkumu a je náhodná. Tím myslím, že jdete k někomu a nebo někam a nevíte, zda získáte věc A pro poslavu 1 a 2 a nebo věc B pro poslavu 2 a 3 a nebo C pro postavu 3 a 1 (takto je to víceméně vždy, jen to podle vlastností nemusíte získat).

Dohráli jsme to ve dvou celé, ale poslední dva scénáře už byl čistý chaos. Dohrát a prodat, ok, ale jinak jít jinam (Na Vlnách neznáma, Spící bohové v březnu..)

10.1.2023 08:39:50

@Yaksha Úplně to chápu. Sto lidí, sto chutí a tak je to dobře. ;-)

23.1.2023 21:40:22

Zatím mám odehraný pouze první scénář ve dvou a moc se mi to líbilo. Zkusím si ho i sólo za třetí postavu.

Velmi zajímavě jsou vyřešeny testy dovednstí, sice se hází kostkami, ale hráč ovlivňuje jejich počet i cílovou hodnotu, kterou potřebuje hodit, skrz svou desku hráče. Navíc nemají kostky 6 hodnot, ale jen 4. Sice kostky nemám rád, ale tady se zdá, že to funguje dobře.

Nelíbí se mi šedivé plastové figurky, které jsou navíc tak malé, že se mi obtížně hledá ta správná.

Až dohrajeme kampaň, tak napíšu víc.

30.1.2023 10:36:41

Tak jsem to právě dohrál. Hrál jsem tedy sólo na průzkumníka, takže o nějakém zdolání té hry nemůže být ani řeč, ale určitě se k tomu vrátím v sólo výzvě. Tady mi ta aplikace ke hře dává smysl, ikdyž se v ní odehrává pomalu více, než na stole, ale dohromady to funguje dobře :). Za mě super příběhová hra

 

 

 

 

 

 

Zpráva #🎲-obecný-pokec-o-deskovkách


 

6.3.2023 18:26:04

Vybíráme z Bazaru

Marvel champions The Mad Titan's Shadow velke rozs
Marvel champions The Mad Titan's Shadow velke rozs
Akt. cena: 760 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas