Cesty osudu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Lucky Duck Games
Autoři: Filip Miłuński
Michał Gołębiowski
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Obchodování

Obchodování obecně funguje tak, že můžete u kteréhokoli obchodníka cokoli prodat, tzn. každý obchodník odkoupí jakýkoli předmět. Někdy hra nabídne možnost něco obětovat/odevzdat a v závorce je uvedeno určité množství peněz, přičemž ta akce má taky ikonu obchodu. Lze to tedy rozšířit tak, že stačí obětovat/odevzdat i věc uvedené hodnoty přímo na místě (i když nejde o obchodníka s obchodním balíčkem), nebo jsou vyžadovány výhradně mince? My se v tomhle teda drželi spíš textu a příběhu a povolili rovnou odevzdat předměty odpovídající hodnoty.

A související, co mi ale přišlo vyloženě špatně, když po takové volbě hra jednou napsala (nechci psát kde), že pokud hráč nemá dost peněz, přijde prostě o ty, co má. Já bych si teda nikdy nedovolil vybrat možnost, která jasně uvádí, že mám mít X mincí (nebo teda alespoň předmět v té hodnotě, viz výše), když vím, že je nemám. Přitom podle toho doplňujícího textu by to asi zvolit šlo, hráč by nepřišel o nic a ještě vydělal odměnu… no nevím, to bych teda nedovolil.

5.7.2022 05:11:22

Odevzdavat se musi pouze mince, pokud to akce pozaduje. Jde o to, aby se nedostal mimo hru předmět, ktery je důležitý. Pokud jej nekdo standardne proda, tak je porad k dispozici souperum.

Tech moznosti udelat neco za penize, i kdyz je nemam je tam vice. Taky mi to neprijde vhodne. Jako hrac nych tu moznost taky nikdy nevybral, pokud bych neměl dost. Mozna je to ale tim, aby se hra nezasekla v urcite akci, pokud by hráči nemeli penize a jiná akce by uz nebyla k dispozici.

5.7.2022 11:58:46

Hmm, taky zajímavej postřeh. Na druhou stranu spousta scénářů umožňuje různým postavám “utopit” různý předměty, který by jinak bylo možný použít jinak.

5.7.2022 21:33:32

Vybíráme z Bazaru

Inis
Inis
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas