Čekáme miminko

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Čekáme miminko - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 15 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: vzdělávací
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dřevěné deskovky
Autoři: Dušan Vít
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

A je to tady. Spousta snahy se konečně neminula účinkem a my nadšení koukáme na dvě modré čárky. Jedna z nich je tenkou linií mezi životem, na který jsme zvyklí, a novým, zcela odlišným životem. Takovým, ve kterém my znamená tři.

Čekáme miminko je hra, ve které se stáváte nastávajícími rodiči. Plníte úkoly, které vás mohou potkat i v realitě, pokud budete prožívat devět měsíců plných očekávání. Jedná se o hru pro dva hráče ve věku přes patnáct let, kteří chtějí mít představu, jaké to je, čekat miminko.

Na začátku si hráči připraví záznamový list a zvolí si, jestli chtějí hrát s modrou, nebo růžovou stranou. Nadepíší jména rodičů a připraví po ruce také knihu úkolů. Do středu stolu pak položí list zisků a do jeho středu dvě kostičky - jednu si vybere hráč v roli tatínka a jednu hráč v roli maminky.

36 nebo 42 týdnů?

Partie má variabilní počet týdnů od 36 až do 42 podle toho, jak se hráčům bude na konci dařit. Oba spoluhráči se střídají na tahu, ve kterém nejdříve hodí kostkami na určení úkolu. Ty jsou jiné pro každý týden těhotenství. Kostky určují souřadnice ve spojení s pořadovým číslem týdne.

Každý úkol má uvedené náklady, které hráči postupně sbírají. V partii se hraje s penězi a časem. Hráči obě suroviny sbírají pohybem kostičkami po příjmové tabulce. Při tom se mohou spokojit s jedním bodem (tím dostupným z místa, kde kostičkou zastaví), nebo mohou vsadit na štěstí a pokusit se získat bodů více. Mohou ale ztratit všechny, pokud se jim hod nepodaří.

Připravte se na miminko!

Úkoly lze plnit v týdnu, kdy si jej vylosují, ale také v libovolném následujícím týdnu. Stačí utratit potřebný obnos peněz a času. V případě některých úkolů je ale třeba ještě splnit test nebo si zvolit obtížnost úkolu.

Hra se nese celou dobu v seriózním duchu a jediným momentem odlehčení jsou klíčová slova, která lze získat z tabulky zisků, pokud se hráči kostičkami dostanou na okraj. Tato políčka reprezentují pomoc rodiny s přípravou na miminko, takže za něco hráči nemusí utrácet čas a peníze, protože to za ně udělají kamarádi / sourozenci.

Každý rodič je nakonec šťastný

Úspěchy a neúspěchy přináší hráčům body spokojenosti a stresu, které pak na konci partie hráči sečtou a určí podle toho konec partie. Zakončení je hned několik a závisí na tom, jak se hráčům dařilo v celém těhotenství. Nikdy je ale nemůže potkat konec špatný, protože ve hře takové nejsou. 

Autor: tadzi

Vybíráme z Bazaru

Splendor
Splendor
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 14 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas