Bylo nebylo - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: REXhry
Amigo Spiele
Asmodée Editions
Galakta
Mario Truant Verlag
Autoři: Andrew Rilstone
James Wallis
Richard Lambert
Rok vydání: 1993
Sdílej: Facebook

Kterak v království se oteplilo

Autor: Zhan_Shi | 0 hodin 45 minut | 19.8.2011 | 6

Hra: Bylo nebylo

Hráči: Hyksos, Neilla, panchy, Pitti, Sovog, Tygr, Zhan_Shi, zluda, Zvize

Bylo nebylo... jedno malé království a v něm starý král, jež churavý na loži stonal. Nahnuté to s ním bylo, krev kašlal, oči protáčel. Jeho konec byl neodvratnější než ztráta panenství u čerstvé patnácky. Povolal si proto své potomky, výhonky života - prince a princeznu.

Jen co došli k jeho loži, život ho opustil a on skonal v jediném dechu. Tragédie, pláč a zoufalství. Ale ten prokletý den ještě hodně trpkého přinesl. Po této hrozné ráně ochuravěla i princezna, dívka krásná a křehká jako kapka rosy na okvětním plátku růže. Usnula spánkem přehlubokým a nikdo ji nedokázal probudit.

Jedinou nadějí království se stal princ, který se zapřísahal, že najde lék pro svou sestru a vyvede ji z temných komnat snění. Vypravil se proto do širého světa.

Tady se nám příběh poněkud zamotává... Víme, že princ nešel na svoji výpravu sám, ale doprovázel ho jeho věrný přítel, který se více než o záchranu spanilé dívky zajímal o princovy bradavky a toužil je cumlat jako karamelky.

Oba dva mladí muži dostali se na scestí, chtíč jim plápolal v srdcích a odpovědnost za království se proměnila v popel. Koupali se spolu v potu své zvrácenosti a jeden vášnivý polibek střídal druhý.

Ulepení svým ukájením cestovali světem a tu se milovali pod dubem, tu pod kaštanem a i támhle v mlází si ho vzájemně vyhonili.

Cesta je zavedla až na moře, kde je překvapila zuřivá bouře. Vysoké vlny vypínaly se k temné obloze a pohrávaly si s loďkou v kruté hře osudu. Oba mladí muži se drželi v pevném objetí a doufali v záchranu.

Divoký praskot ale předznamenal zkázu lodi, která se rozloupla jak zralý kaštan a vlny ji vzápětí rozlámali v třísky. Oba dva naše hrdiny pohltilo chladné moře. Jiná verze tohoto příběhu říká, že takto vznikl teplý golfský proud, ale to by byla odbočka. Pojďme sledovat zápas mladých mužů o doušky vzduchu - o holý život.

V divoké bouři podařilo se jim zachytit několik sudů a prken z rozbité lodi. Vyškrábali se na ně a přečkali nejhorší běsnění živlu. Když se hladina přece jen trochu uklidnila, sundali si vzájemně trenýrky a svázali si pomocí nich vor. Prkna připevnili k sudům a nazí, jak je pán bůh stvořil, plavili se vstříc dalšímu osudu.

Jejich dobrodružství ale zdaleka nekončilo. Jen co dosáhli pevniny, padli do rukou zlým banditům, kteří je uvrhli do podzemního žaláře, kde sice mohli dál spolu smilnit, ale zejména princi se začínalo stýskat po princezně a rozhodl se vrátit se zpátky do království a zachránit ji.

Rozhádal se se svým milencem a řka: "již nikdy více nechci ochutnat tvůj banán v čokoládě." Odešel sám zpátky do království.

Jaké překvapení ale pro něj bylo, když zjistil, že království za tu dobu zarostlo divokým křovím a on nemůže se probojovat do zámku. Dlouho přemýšlel a pak si vzpomněl, že mu jeho otec vyprávěl o čarodějnici, která ve své svatyni magický meč ukrývá. Ten je prý ostřejší než jazyk cikánky! Zaradoval se.

Vypravil se proto ke stařeně pro meč. Den dva zajížďky už beztak nehrál roli. Co se ale počítalo, byla zbraň hodná jeho postavení... jako že je šlechtic a potřebuje adekvátní meč.

Coby chrabrý hrdina prosekal si svou cestu k zámku až stanul u postele, na které v duchnách zabalená spočívala jeho sestra.

Tady se příběh opět trošku mlží... Některé prameny naznačují cosi o incestu, ale my pevně věříme, že princ přišel na cudný způsob, jak svou vlastní sestru z temného spánku probudit. Co víme jistě je - že se mu to povedlo.

A království obživlo v dávné kráse, slunce zasvítilo z modré oblohy, všichni se radovali a oslavovali. Princ a princezna se ujali vlády a pokud nezemřeli, vládnou království dodnes.

Odehráno v: Kolín (Okres: Kolín)

Komentáře

pohádka
uf, v takhle ucelené formě je ta pohádka snad ještě zvrhlejší než se mi zdála během samotné hry:) To budou asi ty tvoje barvitá přirovnání. Kdybych tě neznal, skoro bych řekl, že se v tom líčení zážitků prince a jeho přítele dost vyžíváš:)

22.8.2011 21:10:01

niekedy to bolo na hrane
ale nie som moralista takže sa mi to páčilo. Len viac takýchto zápisov z bylo nebylo.

9.9.2011 13:59:56

Zhan
No to bych neveril, k cemu bude tahle nevinna hra inspirovat;)

13.9.2011 18:00:45

Vybíráme z Bazaru

Escape the Dark Castle
Escape the Dark Castle
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas