Břink! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucrum Games
Renegade Game Studios
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Břink!

Autor: TheBigfoot | 1 hodina 30 minut | 10.3.2020 | 1

Hra: Břink!

Hráči: bruno.kudrna, Měsíčňan, TheBigfoot

Břink jsme chtěl jak já, tak Bruno vyzkoušet už nějakou dobu. Měl jsem ho dokonce už jednou v košíku, ale škrtnul jsem objednávku z důvodu jakéhosi nevysvětlitelného návalu spořivosti. Po zahrání bych ale řekl, že to byla chyba.

 

Jak tvrdí Michal, jde o skvělý deck building spojený s pohybem. Hráči se v rolích lupičů vydají do podzemí hradu Drakštejn, aby ukořistili co největší poklad. Když se s pokladem dostanou zpátky ven, spouští konec hry a získávají nějaký bonus, když se dostanou z podzemí, započítávájí se jim alespoň nesené poklady, no a když se z podzemí nedostanou, nezapočítává se jim nic a prohrají.

 

Důležité ve hře Břink je především zůstat potichu. Hluk je způsobován v podstatě smetím v balíčku (efekty karet) a symbolizovaný kostičkami, které skončí v pytlíku, když se dá do pohybu drak v podzemí. Při takové situaci se tahá určený počet kostek a vy se modlíte, aby nebyly taženy ty vaší barvy, protože za každou takovou si odečtete život.

 

Pravidla vysvětlil Michal, pak shledal, že když není přítomen Jirka, můžeme bez většího vysvětlování bodování přejít ke hře. Na mou otázku, zda by nebylo nejefektivnější dojít pro nejbližší poklad a rychle se s ním vrátit zpátky, mi bylo Michalem důrazně vysvětleno, že si přece chceme hru především užít…

 

Vysoký výsledek je něco, na co jsme si už u Michala zvykli, měl jsem ovšem pocit, že i Bruno přišel na hru nějak lépe připravený než já. Věděl, jaké karty brát, moc dlouze se nerozmýšlel... Nemohl jsem dopustit svou prohru, ale když jsme se dostali na práh podzemí, situace pro mě nevypadala zrovna nejlépe. Přece jen jsem chvíli přemýšlel, že vezmu jeden z těch méně hodnocených pokladů a budu s ním pelášit zpátky.

 

Tenhle můj plán ale nedopadl, protože v jisté chvíli mi přišla kombinace karet, která dovolovala efektivnější pohyb hlouběji do podzemí, ten však skončil v duchu pořekadla - kdo chce víc, nemá nic. Michal už se začal vracet zpátky. Sice se slušným pokladem, ale zaseknutý v podzemí, upnul jsem se tedy na myšlenku, že vytáhnu poklad do hradu a získám alespoň nějaké body. Podařilo se mi taky vzít karty, které zlepšovaly nakupování vysoce bodovaných Tajemných knich a to mohlo také trochu pomoct.

 

Nic z toho se ovšem nestalo. Moje neblahým vývojem zkoušená, přesto brilantní taktika, nemohla být naplňena. Přišla nenadálá smrt v podzemí. Tuto skutečnost lze připsat téměř hraniční smůle. Nedalo se nic dělat. Michalovi se podařilo vylézt ven a Brunovi alespoň dosáhnout hradu. Michal získal 94 bodů, Bruno 55 a já nic.

 

Tady je ale třeba říct, že spousta lidí by byla z takového konce naštvaná. Já ale ne. Jsem ryzím hráčem, který prostě hraje s tím, co dostane. Fakt možné smrti v podzemí naplňuje hru nebývalým napětím a to je dobře. Deck buildingová čast hry je nesmírně zábavná a já měl hned chuť si hru zahrát znovu. 

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

BRASS: BIRMINGHAM (upgrade žetonů lodí a vláčků)
BRASS: BIRMINGHAM (upgrade žetonů lodí a vláčků)
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas