Břink! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucrum Games
Renegade Game Studios
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Břink v plném počtu.

Autor: Drauder | 1 hodina 20 minut | 7.4.2019 | 0

Hra: Břink!

Hráči: Drauder a 3 neregistrovaní

Tak jsme se sešli k Břinku konečně i ve čtyřech hráčích a proto mohu poskytnout i zážitek z takovéto hry oproti hře ve dvou hráčích.

Do podzemí jsme se s nadšením a plní očekávání vrhli já, moje přítelkyně Simča, kamarád Libor a jeho přítelkyně Alice (dále Al). Já a Simča jsme již hru v minulosti hráli, proto jsme na začátku hry seznámili hosty s pravidly, což bylo velmi rychlé, do pěti minut jsme se vrhli na první kolo... po hromadném střihu vyráží do podzemí první Libor, který si hned všiml podobných mechanismů hry jako ve Star Realms a proto se velmi rychle adaptoval na playstyle Břinku. Hned jsem ho následoval i já a již v prvním kole byl zde první útok draka, který s sebou přinášel první zranění hráčů. Hra začala zostra a tak pokračovala celá partie (myslím že velmi povedené zamíchání balíku, což je prvek, který velmi výrazně řídí průběh celé hry). Hra plyne, poklady jeden po druhém mizí a začíná hon na artefakty... Libor se rychle zmocnil Zlatého banánu a už velmi pošramocený od draka se odvážně dále potloukal v podzemí a sbíral více pokladů. Děvčata si rychle uvědomila, že vlastnění klíče v této hře by mohlo být klíčové, proto obě vcelku hned za sebou koupily klíč a vydaly se do zamčených místností... já se mezitím rozhodl pro greedy cestu a koupil jsem si batůžek, v očích mi svítily dvě jiskry v podobě artefaktů za 20 a 25 bodů. Vydal jsem se níž do hlubin a když jsem byl v léčící místnosti všiml jsem si, že jsem za sebou nechal 20b artefakt (jejda). Simča byla hned vedle a proto jsem se pro něj už nevracel a radši jsem sebral ten za 25 bodů a spěchal rychle nad hlubiny, aby mě alespoň zachránili vesničani. Během mého dobrodružství v temných zákoutích hlubin se Liborovi podařilo dostat do nadzemní části, nicméně hned v dalším kole mu dal drak takový overkill, že by se z toho už nikdy nevzpamatoval, byl však zachráněn a jeho body byly započítány. Alice a Simča už byly taky velmi blízko východu a já se teprve dostával z hlubin. Po nějaké hodince a 10 minutách se Al konečně dostala ven a sebrala žeton mistra zloděje, v tuto chvíli začínal závod o čas! Drak útočil velmi silně a každé kolo... Simča byla pouhý jeden pohyb od východu, ale karty jí nepřály a drak byl názoru, že žeton nejlepšího zloděje ji nepřipadne. V tu chvíli jsem už ležel v bezvědomí v jedné z nadzemních místnosti hradu a v tichosti se modlil, že mi moje dva artefakty a několik tajemných knih bude stačit k vítězství... Chvili před koncem museli bohužel Libor s Al odejít, proto jsme pár posledních kol museli odehrát za ně (především za Al, Libor byl už mimo hru), nicméně snažili jsme se dělat co nejrozumnější rozhodnutí z pohledu daného hráče... bodový rozdíl v případě že by dohrávali sami by měl být minimální.

Po součtu bodů se mělo skóre takto:

Libor - 55b

Al - 83b

Simča - 89b

Já - 102b

Uff, oddechl jsem si.... kdyby se Simča bývala dostala o to jedno pole dále, tak by vyhrála ona. To jen potvrdilo moji domněnku, že ve větším počtu to bude mnohem těsnější a zajímavější hra. Jste mnohem více tlačeni časem, o všechny poklady a artefakty je velká tlačenice a díky častému otáčení novych a novych karet drak útočí velmi často, to je dle mého názoru mnohem zábavnější hra než hra ve dvou, která je velmi farmící a je tam mnohem větší volnost i více času.

Pro shrnutí musím říct, že hra ve dvou je zábava, máte více prostoru plánovat a taktizovat. Nicméně pravá zábava přichází se 4 hráči, to je to, kdy hra opravdu zazáří a ukáže co v ní je, trochu chaos, trochu náhoda, mnohem větší nervy a mnohem menší pocit kontroly. Hra ve dvou 4*, ve 4 plná palba 5*!

Kdo dočetl až sem, tak klobouček! Je to psáno na telefonu tak to snad je čitelné. Budu se těšit u dalších her, tak ahoj! :)

Odehráno v: Hradec Králové (Okres: Hradec Králové)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Válka o Prsten: Karetní hra + Proti Stínu + promo
Válka o Prsten: Karetní hra + Proti Stínu + promo
Akt. cena: 1350 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas