Břink! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucrum Games
Renegade Game Studios
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

dojmy?

Nehrál to někdo ve dvou? Hrál jsem to ve 4 a hrozně se mi to líbilo a uvažuju že to pořídím domů :)
3.12.2016 16:12:34

dojmy z hry
Hrali sme to síce tiež štyria, ale práve mechanizmus hrania podľa mňa dovoľuje si užiť hru rovnako v dvoch hráčoch ako aj štyroch. Proste nebudete behať po podzemí štyri ale len dvaja stým istým efektom, vytvárania hluku, prekonávania drobných prekážok, rabovania podzemia a nakoniec Vás sem tam za to drak odmení spŕškou ohňa a ak sa včas nevrátite, alebo príliš podceníte chamtivosť draka, tak hold podzemie sa stane aj Vašim posledným miestom odpočinku.

Mechanizmus hry sa mi veľmi páči, prepojenie deckbuildingu, vďaka ktorému si okrem nakupovania nových kariet aj obstarávate pohyby a nejakú tu bojovú silu je skvelá. Prepojenie na reakcie draka + kombinácie niektorých kariet su veľmi príjemným spestrením. A keďže hra bude vydaná v českom jazyku, rád si tento nový pohľad na možnosti decbuildingu nechám zaslať domov. Páči sa mi aj obojstranný herný plán a to že hra je rovnocenná pri hre dvoch troch aj štyroch hráčov a nepohrdne ňou ani klasická herná rodinka. Hra pekne odsýpa a môže sa kedykoľvek zvrhnúť na rýchly úprk s podzemia. Prípadne si hráči môžu dohodnúť, že sa pokúsia nahrabať tie najcennejšie poklady aj na úkor dračej hrozby.

13.2.2017 11:47:30

Hra je super
napisal som recku

https://www.stolovky.sk/2018/10/24/recenzia-brink-clank/

26.11.2018 21:31:21

Názor
Zatím jsem měl možnost si zahrát jednu partii ve dvou a jednu ve čtyřech hráčích. Musím říct, že mi to přišlo hodně dobré. Je tam elegantně propojeno víc věcí, které spolu dohromady krásně fungují.

Břink je zásoba kostiček o kterou hráč přichází, když nějaký efekt na kartě způsobí hluk. Hráči se vrací v podobě zranění způsobené drakem. Čím víc hráč břinká, tím větší pravděpodobnost, že ho drak zraní. Být zase příliš opatrný, může znamenat ztrátu herního tempa.

Vstup do podzemí je zpočátku pomalý. Jak se daří dostat do balíčku lepší karty, sbírá tím figurka na mapě jakoby víc zkušeností. Hráč má díky tomu stále víc možností. Vše se točí kolem třech symbolů. Pohyb, boj a Zručnost za kterou se kupují nové karty z nabídky. Líbí se mi, že v nabídce karet jsou Předměty a Nestvůry, které fungují samostatně, nepřidávají se do balíčku hráče. Pak se mi líbí stálá nabídka karet. Nestane se tak, že by hráč najednou neměl co vzít.

Jestli budete mít možnost, vyzkoušejte, stojí to za to.

16.12.2018 05:18:45 | Upraveno autorem (porovnej)

Karty
Hra je super, ale musím si trochu postesknout nad kvalitou materiálu, z kterého jsou karty.
Jde o relativně měkký a lesklý povrch, na kterém je vidět snad každý drbanec nehtem, který na tom lesku ještě vynikne. Takže za mě obalit nutnost!

2.1.2019 17:53:22

ve dvou
Mám odehráno několik her ve dvou a jednu ve třech. Ve dvou je větší šance, že se vydá každý jedním směrem a stane se z toho skoro solo hra. Ve třech je z toho souboj o každý poklad, batoh a klíč, toho lze docílt i ve dvou tím, že se prostě motáte kolem sebe. Ve čtyřech to bude ještě větší maso.
Jinak hra má jeden nedostatek. Dá se říct, že to láká použít strategii fofrem pro nejbližší, nejdostupnější, nejméně cenný artefakt a zase honem pryč, to jsme vyřešili domácím pravidlem – pokud vylezeš z podzemí a máš méně než 50 vítězných bodů (před sebráním žetonu mistra lupiče), tak je tvoje zbabělost tak cítit, že probudí draka, ten vyleze z podzemí a dá si tě k snídani :).

3.1.2019 09:46:48

rychle dovnitř rychle ven
Nemyslím si že je to nejlepší strategie. Ostatní hráči mají pak 4 kola navíc a za ty 4 kola (ač se to nezdá) se dá nasbírat mnohem víc bodů než ten co hned utekl z jeskyně ven. Alespoň z našich zkušeností.

3.1.2019 12:06:32

martannen
Samozřejmě každého věc. Osobně bych tohle pravidlo nijak neohýbal. Možná se stane, že některý z hráčů se nestihne vrátit s artefaktem z podzemí, ale rozhodně nevidím v rychlém návratu z podzemí vítěznou strategii. Asi to může vyjít. Ale hráči ještě nemají v pytlíku dost kostiček, aby je drak ubil. Takže v klidu vezmu něco poblíž a spěchám ven. Nebo oželím žeton Mistra lupiče a vezmu něco cennějšího s tím, že mi stačí vylézt z podzemí.

Pořád je to možnost se kterou musím počítat. Pokud se někdo zdržuje sbíráním pokladů v podhradí, může na to dojet. Ale to asi nebude vinou toho, kdo v tu chvíli chytře vezme první artefakt a zmizí.

3.1.2019 15:07:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Chrostys, Rukavička
Já netvrdím, že je to nejlepší nebo dokonce zaručně vítězná strategie, ani nemyslím, že naše pravidlo je pro každého.
Ale když to někdo udělá, tak je z toho 15minutová bleskovka...

3.1.2019 15:18:23

Rychle ven
Máme za sebou 8 her ve třech a teda strategie rychle ven se nikomu ještě nepovedla, vždy se každý na něčem zasekl nebo když vylezl, tak měl stejně nejméně bodů. Jakmile někdo zamířil ven tak druzí dva ho buď následovali a nebo si spočítali, že stihnou dojít pro lepší artefakt a pak si v poklidu vylezou z podzemí a ani je ten žeton mistra lupiče nebude trápit.

S tím utíkáním musí hráči dobře vyjít karty a ostatním blbě. Nebo tak to na mě působí.

3.1.2019 16:28:51

Břink
Tak já myslím že to jde, jde o to nakoupit hodně bot a potom vyběhnout co nejrychleji , třeba během dvou tahů, kdy to nikdo nečeká. Já vím že tam jsou křišťálové jeskyně, ale dá se myslím projít nahoru , že tam bude překážet jen jedna.

3.1.2019 19:01:00

Hra ve dvojici
Často hrajeme právě dvojici a hra je super, líbí se mi spojení deckbuildingu a pohyb na mapě a snad moje první hra, kde hraje roli náhoda (ten pocit, když tahate z 30 kostiček 5 kostiček a právě 4 vybere svoje a vy zemřete v podzemí :D ). A právě teď přemýšlím, že pojedu koupit rozšíření, jenom je škod,a že je v angličtině.. každopádně tuto hru doporučuji.

4.1.2019 13:50:02

Počet hráčů
Hráno ve dvou, třech i čtyřech a ve čtyřech určitě nejlepší. To je teprve "boj" o artefakty, poklady, věci z krámku a ten úprk je opravdu překotný. Drak plive skoro každé kolo, tahá se víc a víc kostek a hráči musí opravdu rozmýšlet, zdali to vůbec zvládnou aspoň nad podzemí. Více se točí karty v nabídce, takže se dostane víc efektů do hry, je to zajímavější. Herní doba neroste zas o tolik.

Každopádně dobře jsme se bavili i ve dvou.

31.1.2019 00:36:21

Dojmy z prvních her
Po třech hrách ve dvou hráčích musím říct, že jsem Břinkem opravdu nadšený.

Skvěle vymyšlený deck-building system, zabudovaný do tématiky cestovaní po hradě/doupěti a hledání pokladů, zatímco se vás drak snaží vyhnat... nebo hůř.

K plusům bych rozhodně zařadil balancovanost karet a jejich schopností, možnost hraní dvou různých map, jednoduchost pravidel a opakovatelnost, aniž by hra byla stejná a nudná.

Největším mínusem pro mě byl konec hry, kdy se mnohem více vyplatí stát ve vrchní části mapy a "farmit" body, dokud vás drak nezabije. Hráč, který se tak zpozdí (nebo dokonce podlehne drakově hněvu) v jeskyni má 4 kola k dobru a kompenzací pro zloděje, který uteče dřív je pouhých 20 bodů.
Ve dvou hráčích je 20 bodů při průměrných výsledcích okolo 150ti opravdu málo. Ve více hráčích tomu možná bude jinak, každopádně by hra pro 2 hráče zasloužila v tomto ohledu lehkou úpravu pravidel.

Za sebe hru doporučuji. Lehčí oddechová hra s příjemnou tématikou a mnoha možnostmi, jak hrát.
Dávám velmi solidních 7/10

14.3.2019 19:47:57

Dojmy po několika letech hraní. 


Jedná se fakt o dobrou hru. Výhodou je, že odsýpá a relativně utíká - tah ostatních nás vždycky zajímá, hlavně úzkostlivě hlídáme + břink :DDD -  a hodně univerzální tématem. Nepotkala jsem nikoho, komu by se to vyloženě nechtělo hrát, když viděl vizuál. A je to kopec zábavy, hlavně tahání životu z pytlíku. I přes četnost her v naší sbírce, Břink s naší herní partou vytahujeme pokaždé, když se nám nechce moc přemýšlet, ale máme chuť zahrát si nějakou “větší” deskovku. Také tuhle hru hrajeme s nováčky, jelikož je rychlá na pochopení a nový hráč už po třetím kole hraje úplně sám. 

Na začátku jsme hráli ve dvou, ale jak už někdo psal dole, stala se spíše z toho taková sólo hra, kde si každý bloumal po podzemí, jak se mu zachtělo. Většinou jsme přinesli každý dva artefakty, vzali všechno možné z krámku a ještě se pak stavili pro opičí sošku. Karty se moc netočily, což na druhou stranu bylo fajn, protože pokud sis něco nestihl koupit a chtěl jsi to, byla velká šance, že to tam bude do dalšího tahu. Taky se nám za těch xxy her stalo možná jednou, že by nás drak zabil, vždycky jsme to stíhali léčit. 

Ve více lidech už je to větší pecka, skoro každou hru stihne drak někoho sežrat, ostatní ti vždycky seberou to, co potřebuješ (karty) a celkově se u toho hodně nasmějeme. 

Jinak co se týče té taktiky rychle sebrat a ven, mám po těch několika partiích také zkušenosti, že se to nevyplatilo. Ten člověk většinou neměl nakoupených tolik chodících karet, takže to trvalo stejně tak tři kola, než se dostal nahoru a za ty tři kola jsme stihli nakoupit i něco v krámku. Pak se nám stačilo dostat z podzemí a porazili jsme ho. Protože zatímco on hověl nahoře, my ještě nakupovali karty. Tuhle taktiku bych zkusila jenom v případě, že bych měla hned na začátku hodně karet pohybu, jinak je to zbytečné. 

12.5.2023 10:20:11 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Výbušná koťátka - Párty karty
Výbušná koťátka - Párty karty
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas