Brass - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Vlaky, Novověk
Herní kategorie: budovatelská, dopravní, ekonomická
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Pegasus Spiele
Warfrog
Autoři: Martin Wallace
Rok vydání: 2007
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Přestavba

Podmínky přestavby vlastních a cizích průmyslových destiček jsou mi známy (vyšší úroveň atd.). Jen pro jistotu prosím o potvrzení mého hraní:
- když pokládám novou destičku za "starou" - zaplatím její plnou cenu, je-li zapotřebí dovezu uhlí či železo a musím vyložit lokační kartu odpovídající lokaci nebo průmyslovou kartu odpovídající průmyslu. Ani u přestavby mé kartičky neplatím rozdíl cen spojených s výstavbou.
- pokud nemám "správnou" lokační či průmyslovou kartu mohu provést přestavbu slučováním akcí a odevzdat dvě kartičky.
Myslím, že jsme to hráli správně. Je tomu tak? Díky.
5.1.2019 21:54:21

Prestavba (overbuild) ala Brass: Lancashire
... je regulerni stavba (build), kde se navic musi dodrzet par dalsich podminek. Jako kazdou akci stavby zahrajes bud kartu konkretniho prumyslu (industry) a pri umisteni tohoto prumyslu musis respektovat pripojeni (link) ke sve siti (network). Nebo zahrajes kartu lokace (location) a pak lze postavit jakykoli prumysl v konkretni lokaci. A nebo prvni-jedinou akci zahodis dve karty pro stavbu libovolneho prumyslu a opet musis respektovat pripojeni ke sve siti. Samozdrejme za (pre)stavbu zaplatis plnou cenu za novou budovu (penize + konzumace uhli/zeleza).

A dodatecne pro prestavbu:
1) Muzes prestavet jakoukoli svou budovu na vyssi uroven.
2) Muzes provest prestavbu ciziho uhelneho dolu/zelezarny (coal/iron mine) na vyssi uroven za predpokladu, ze nikde na planu a to ani na trhu (market) neni zadna kostka dane suroviny jiz k dispozici.
3) Pokud prestavis uhelny dul/zelezarny, je kapacita dorovnana na novy-plny pocet a event. jsou kostky doprodany na trh za jiz vykoupene jako obykle.

6.1.2019 09:45:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Drawn to Adventure
Drawn to Adventure
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 3 hodiny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas