Boží zboží - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Manipulace zboží pro "pokročilé".

Ahoj,

předpokládám, že tu panuje shoda, že pro aktivaci karet se používá kombinace karet z nabídky úsvit/západ a karet z ruky. Tyto karty z ruky se zahodí na odhazovací balíček a takto vygenerované zboží se vezme z dobíracího balíčku (tedy na těchto kartách je zespoda zcela náhodné neznámé zboží/budovy).
Při použití řetězu se ovšem používají jako zboží zcela konkrétní karty z ruky potažmo z jiných karet, tedy na Milíř se například dostanou dvě náhodné karty a na ně se položí tři karty dřeva.
Doufám, že chápete, co tím chci říci. Na kartách se nachází kombinace karet o kterých hráč nic neví a karet, kde má "pokročilý" hráč představu, jaké konkrétní karty se tam a kde konkrétně nacházejí.
Myslím si, že by mělo být striktně dáno, v jakém pořadí se s těmito kartami dodatečně manipuluje.

Navrhuji toto řešení situace:
1) pořadí karet zboží se nikdy nemění.
2) při odebírání karet zboží pro nákup a další řetězení se vždy striktně odebírá shora (LIFO)
3) při řetězení, kde jsou na vstupu dvě suroviny se tyto aplikují vždy postupně a to vždy nejdřív horní a poté spodní, tedy například u Cihelny položíte nejdřív jednu kartu z Milíře a na ní jednu kartu hlíny z ruky, poté případně opět jednu kartu z Milíře a zase jednu hlínu z ruky atd.

Dává vám to smysl?
5.8.2019 13:49:37

Smyls
Smysl mi to dává, ale uniká mi důvod.
Samozřejmě že při řetězení a při nákupu beru karty z vrcholu, asi nikoho by nenapadlo je brát jinak. Ale když řetězím se dvěma surovinami, uniká mi smyl jakéhokoli pořadí položení na budovu.
Nemyslím si, že je to až tak důležité vědět, jaké karty odhazuji do odkládacího balíčku, protože si za tak krátkou hru nenaspořím lepší a silnější karty než soupeři.
Ale proti vkusu žádný dišputát, když ti to vyhovuje, máš to mít. :-)

5.8.2019 15:42:25

Nikoho by nenapadlo
No já si právě myslím, že by někoho napadnout mohlo. Například by mohl chtít omezit množství bavlny v dobíracích kartách, protože nacpe bavlnu do svých přádelen a kdoví čeho a už další nepotřebuje, tak si pak hlídá, aby ty karty bavlny neprodala a zboží prodává třeba nenápadně zespoda balíčku.
Já vím, že je to trochu moc, proto jsem téma nazval pro "pokročilé"

6.8.2019 09:44:21 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Takto do detailu to pitvat by asi opravdu napadlo málokoho, zejména u hry tohoto typu - přece jen to asi není hra z ranku těch nejhlubších strategií. Ale proti gustu... Jestli máte potřebu řešit tyto otázky, klidně si zaveďte jakákoli pravidla, abyste u hry trávili čas příjemně. Navrhuji třeba u všech balíčků nakládat s kartami podle konvence LIFO.

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

6.8.2019 11:10:56

Vybíráme z Bazaru

Strážcové lesa
Strážcové lesa
Akt. cena: 610 Kč
Končí za: 17 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas