Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Lokiho věhlas

Není tato karta špatně přeložená? My to hrajem tak, že za každou figurku, která se vrátí z Valhally, získá hráč 2 body. Časem jsme ale uznali, že dává hodně bodů a je přesílená. Originální text zní:

"Gain 2 glory for each figure YOU release from Valhalla."

Takže ta karta dává 2 body slávy jenom za navrácené figurky hráče, který ji má vyloženou?
1.1.2017 19:23:09

asi nechápu dokonale
Ale za každou figurku, která se na konci věku vrátí z Valhally dostaneš daný počet bodů.

1.1.2017 19:38:45

Lokiho věhlas
Ano, za Lokiho věhlas získá hráč slávu pouze za své figurky ve Valhalle (nikoli za cizí) - to samé platí pro ekvivalent této karty pro první a třetí věk.

Je pravda, že text karty by mohl být specifičtější: "Za každou svou figurku navrácenou z Valhally...", nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o posílení klanu, je poměrně logické, že se vztahuje pouze k jeho figurkám. Upřímně se přiznám, že nás to nikdy nikoho nenapadlo vykládat jinak.

1.1.2017 19:40:20

Lokiho věhlas> Btw možná by ještě stálo za to říct, že bonusy z ekvivalentů této karty z různých věků jsou aditivní. Tudíž má-li hráč +1 kartu z prvního věku, +2 za kartu z druhého věku a +3 z třetího věku, tak ve třetím věku dostane při návratu z Valhally 6 bodů za každou svou figurku ve Valhalle. - Morthe

Lokiho vehlas
Taky by me nenapadlo si davat body i za figurky od ostatnich hracu. Byl by to kotel bodu.

1.1.2017 19:45:48

věhlas
Kluci, myslím že karta
"Za KAŽDOU figurku navrácenou z Valhally získáš 2 slávy" mluví jasnou řečí. To už bych musel mít velkou fantazii, abych si tam domyslel "za každou svou".
Každopádně děkuji za odpovědi.

1.1.2017 20:09:48

jo
Máš pravdu, že tady je ten překlad možné vykládat oběma způsoby. :/

1.1.2017 20:16:13

Celyl
Ja musim objektivne uznat, ze si to lze opravdu vykladat tak jako ty a lze to klasifikovat jako ne uplne dokonale spravne prelozene. Ale na druhou stranu chce to opravdu trochu vciteni se do hry ne jen se slepe ridit tim co se doslova pise na kartach. Prece jen je to i dost atmosfericka hra. Jak psal morthe je to vylepseni tveho klanu. Ziskal sis tim pro klan lokiho prizen. Proc bys mel dostavat body za navraceni i jinych bojovniku z valhaly nez tech tvych?

1.1.2017 20:16:49 | Upraveno autorem (porovnej)

Neni tato karta presilena nebo jsme to hrali spatne? Hrali jsme poprve a ve 4, ale jedna hracka, ktere jsem radil pouzivala vehlas z druheho (2body) a tretiho veku (3 body)- dostala 5 bodu za figurku + 4 body za oziveni = celkove 9 bodu za figurku. V druhem kole pak 5 bodu za figurku. V tretim kole dostala pres 100 - jen za ty 2 karty 72 bodu s kombinaci s ukoly ze pokud ma hrac 4 mrtve ve Valhale pred Ragnarokem, tak dostava body. S kombinaci, ze pokud prohraje, tak si nasadi figurku mela 8 mrtvych v tretim kole a 9 mrtvych v druhem kole.

Prvni 175 bodu, druhy 100 bodu, treti pres 90 a ctvrty cca 60 bodu. Samozrejme prvni kolo nikdo nechapal, ktera bije, ale pak uz to slo.

17.3.2022 23:22:33

@p_lichnovsky 

Moc nechápu to + 4 body za oživení, ale to bude asi jen tím že už jsem to dýl nehrál :D jinak, ano, ta posílení klanu se kumulují, tudíž může hráč dostávat za figurku navrácenou z valhaly až šest bodů ve třetím věku, ale zároveň nebude mít zase jiné posílení klanu (protože na to abys dostával 6 bodů za navrácenou figurku z valhaly, musíš mít tři lokiho věhlasy, z každého věku jednu, a hráč může mít vyloženy jen tři posílení).

V zásadě je to ale vše o tom, co si hráči navzájem během draftu dovolí. Co jsem pochopil, tak to byla vaše první hra, u těch dalších se dá předpokládat, že už nedovolíte někomu sbírat takový kotel bodů za figurku z valhaly, protože v draftu tomu dotyčnému buď nepošlete takhle dobře se kombící karty, nebo to vyřešíte nějak jinak (například ho tolik nenecháte umírat tam kde je ragnarok). 

Ale hned na to se objeví jiné přesílené kombo a hráči se budou muset adaptovat znova. Vše je ale o tom, co si hráči navzájem dovolí zahrát a co už ne, v téhle hře se totiž nejde soustředit jen na sebe, ale mnohdy je lepší blokovat některé karty soupeřům, aby neutekli ostatním o ranec bodů. To je kouzlo této hry, ale zároveň také pro mnohé její velké negativum. Prostě je to ale hlavní součást Blood rage :)

btw tohle je spíš do diskuze už :)

18.3.2022 07:03:57 | Upraveno autorem (porovnej)

Pripajam sa k @matewr84 s tym ze tiez nechapem z coho dostavala +4 za ozivenie. Vedel by si napisa nejaky zoznam kariet ktore pouzivala? Pripadne ako sa dostala na 5 a 9 bodov za smrt jednej figurky?

18.3.2022 08:59:04

Vybíráme z Bazaru

HeroQuest – figurky záporáci
HeroQuest – figurky záporáci
Akt. cena: 110 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas