Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Jedna technická k systému boje

Rád bych se zeptal na Váš názor ohledně mechaniky systému boje. V pravidlech se pokud si dobře pamatuji píše, že hráči vyloží před sebe jednu kartu lícem dolů a naráz ji otočí. Proč mě napadlo vznést k tomuto nějakou otázku? Při hraní druhého věku, si jeden z hráčů ponechal z prvního věku kartu "Lokiho lest" (při prohrané bitvě ukradni vítězi jednu zuřivost). Tato karta je celkem užitečná a ráda se přenáší právě do dalších věků. Kdy ovšem nastává situace, že je jasně patrné (díky označení karty prvního věku na rubu) o jakou kartu se jedná. Tedy, jestli to brát tak, že poté je hráč přenášející tuto kartu při boji tak nějak znevýhodněn tím, že karta je poznat nebo lze kartu před sebe vyložit skrytě (držet na ní položenou ruku, aby soupeř nevěděl, jakou kartu do boje vykládám). Jestli to tak nelze, je nějak určeno, kdo by měl kartu před sebe vyložit jako první? Nebo budu prostě karty držet pod stolem, řekneme si tři dva jedna teď a jednu před sebe vyložíme naráz :) Je to prostě kravina, ale boj je tvrdý a neúprosný :)
27.12.2016 19:24:09

cimm
Já to třeba vůbec neřeším, ale pokud chceš, tak od druhého věku lze schovávat kartu pod dlaní, jak říkáš nebo pod stolem. Na druhou stranu, pokud člověk tu kartu chce skrývat, tak je jasné, že hraje právě kartu z prvního věku. Já většinou počkal až všichni kartu vyloží a jako poslední položil lokiho kartu - a žádné výměny karet! od tohoto bodu :)

27.12.2016 19:40:29

Yedle
No právě, někdo může chtít prostě blafovat jako já včera - držel jsem si "Lokiho lest", ostatní s tím počítají a najednou prásk, hodím jim tam místo něho plus 6 do síly :) Říkám, kravina, ale můžeš to leccos rozhodovat...

27.12.2016 19:51:34

jasny
Proč ne :) Tady asi fakt jen záleží, jak se ve skupině dohodnete.

27.12.2016 20:21:58

Další názor?
Zajímal by mě i jiný názor. Třeba nějaká chytrá hlavička někde vyčetla, jak by to mělo správně (oficiálně) být. Co, Eyrone? :D

28.12.2016 20:29:45

od Erica Langa z BGG
Cards having different backs by Age is by design and intentional. (Různé ruby karet věků jsou naschvál.)

Advanced players can always know the Ages of the cards their opponents hold in hand. And of cards opponents have committed (face down) to quests. (Pokročilí hráčí vědí, kartu jakého věku mají soupeři v rukách. Stejně tak karet, které používají na quest.)

Reveals in combat, however, is simultaneous. You make your choices at the same time; you can't look at the back of your opponents' chosen card before making your decision.
(Nicméně odhalení karet v boji probíhá najednou. Vybíráte si najednou. Nemůžeš se dívat na rub vybrané karty soupeře, než si vybereš vlastní.)

The cards are small, and making your selection away from the opponent's eyeline we found quite easy during testing. (Karty jsou maličké, tudíž jak se ukázalo při testování, skrýt vybranou kartu před ostatními není problém.)

diskuze na BGG https://boardgamegeek.com/thread/1331825/cards-have-different-backs

Co mi z toho vychází. Buď se dohodněte, aby hráči kartu schovávali pod dlaní. Nebo poté, co všichni řeknou, že mají vybráno 3 2 1 všichni naráz kartu z ruky hodí na stůl.

28.12.2016 23:33:46 | Upraveno autorem (porovnej)

Yedle
Super. Konečně slovo chlapa :)

29.12.2016 00:27:51

Bojová karta
Otázka se týka něčeho jiného, ale nechtělo se mi kuli tomu zakládat nové vlákno.
Ve 3 věku je bo jová karta +0 a text zahoďte všechny odhalené karty získej slávu v jejich celkové síle a hrajte karty nové. Tyto karty včetně této jsou odhozeny na odkládaci balíček? nebo se dají bokem jen dočasně a po vyhodnocení boje se vrátí všem do ruky? nebo se vrátí jen poraženým?

6.1.2017 15:50:37

bojova karta +0
Obavam se, ze text mluví jasne, tzn. ze se všechny odhalené karty odstrani a už jsou mimo po zbytek hry. Bokem se nedávají.

6.1.2017 16:13:36

Vybíráme z Bazaru

Safari Bar - Další šelmy na tahu
Safari Bar - Další šelmy na tahu
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 9 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas