Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

BR vs Scythe

Ahoj velmi zvažuji, kterou z těchto her zakoupit. S partou hrajeme nejčastěji Hru o trůny druhou edici. Vím že BR se podobá více díky boji, který je v Scythe spíše vedlejší ale Scythe se zdá být lépe zpracovaný. Strach mám také z osekaného vydání BR o promo figurky.
Chtěl bych požádat o radu, kterou hru zakoupit poté, co již od vydání uplynul nějaký čas a obě hry již mají své zastání. Moc děkuji.
7.9.2018 21:01:49

Jarek
Obe jsou jine a obe jsou vynikajici (stejne jako truny)
Scythe mam mozna trosku radeji.

Je to blba rada, ale stoji za to mit doma obe :)

7.9.2018 21:14:28

...
Máme doma obe a obe sa dostávajú na stôl rovnako často. Každá hra je v tom svojom žánri medzi TOP miestami a FAKT sa oplatí mať doma obe.

Blood Rage absenciou promo figúr nijak netrpí, práve naopak - Wolfman je OP a nehráme ho. Ale s Rising Sunom sú to naše naj AT hry.

Scythe je úžasné polo-euro-AT + má aj úžasnú kampaň a rozšírenia, ktoré hru naozaj rozširujú, pričom ich vôbec nemusíš mať, aby si si hru dokonale užil (platí aj pre BR, aj keď tam je asi Zaklínači Midgardu must-have...)

7.9.2018 21:21:49

...
Děkuji za názory nejspíše zvolím Scythe a jako další hned BR. Největší strach mám z toho, že se u scythe budeme nudit, kdežto BR se zdá být dynamičtější a má kartový systém boje.

7.9.2018 21:38:18

Beholder
Ona to až tak blbá rada asi ani nie je. Ja osobne to mám tak, že vždy keď sa rozhodujem medzi 2 hrami, tak si aj tak nakoniec z odstupom času kúpim obe. :)

K téme - za mňa BR, nakoľko Scythe mi nie je blízke témou a grafickým spracovaním. Ale tak to je len otázka preferencií. Herne nemôžem porovnávať, Scythe som ešte nehral.

7.9.2018 21:41:02

nah
hral som obe, BR sa mi nepaci a Scythe milujem. Ale Je to uplne ina hra ako Scythe. Ale na Scythe rataj, zepotrebujes obe dve zakladne rozsirenia, nove narody aj vzducholode.

5.12.2018 19:24:46

Blood Rage vs Scythe
Za mě Blood Rage, právě proto, že je více o boji. Je to rychlá, svižná hra, která se dá užít i bez promo figurek.

5.12.2018 21:45:09

Blood Rage vs Scythe
Hry mám obě a obě považuji za vynikající. Blood Rage je pouze o boji a přizpůsobování se aktuální situaci. Scythe je spíše o budování a plánování. Manželka má ráda Scythe, já mám radši Blood Rage a to z důvodu neustálé interakce s ostatními hráči. Ve Scythe si každý, po většinu hry, hraje na vlastním písečku.

6.12.2018 22:55:51

Scythe - rozšírenia
Nesúhlasím, že rozšírenia k Scythe sú potrebné. Hru obzvláštnia, ale ich absencia hre nijak neškodí. Čiže povedať, že ich potrebuješ, nie je na mieste.

23.12.2018 12:41:33 | Upraveno autorem (porovnej)

to mas pravdu
veru nepotrebujes, ale nemas hru kompletnu, minimalne prve rozsirenie, kedze fialova a zelena rasa su aj na doske a nemat toto rozsirenie je nemat komplet zakladnu hru. To hru nedoplna, to hru kompletizuje.

23.12.2018 14:10:15

čo ja viem
Hrat to v siedmich ludoch je hlupost a povodnych 5 narodov podla mna uplne stači... Je to rozšírenie v pravom slova zmysle...

23.12.2018 16:01:07

Br vs scythe

Hry mám hodně nahrané obě. A tyto dvě hry jsou naprosto odlišné. Blood rage je čistá řežba. Kde máš několik kol. Velké zklamání je pro me v bloodrage u posledního kola... protože hra není za mě vůbec vybalancována. Vsechny kola jsem drtivě vyhrával a potom prislo 1 kolo kde všichni soupeři spi po me a nemohl jsem udělat ani moc bodů. A tím padem 1 prohrané kolo mi prohrálo hru. O proti tomu scythe je neskutečně strategická hra která se da hrát jak stylem ekonomiky tak i stylem boje. Ale především u scythe si člověk neprohraje hru když udela 1 nebo 2 špatné tahy. Ale je to o tom co člověk chce. Ve stručnosti: bloodrage je rychlá bojovka kterou si ale užiješ od 4 hráčů (ve 2 hracích chybí boje což je zaklad této deskovky) scythe naopak je hra plné strategie a čím méně hráčů na herním plánu tím vice prostoru pro budování herní strategie. Cili vyber si co z toho ti je bližší ale za mě určitě scythe protože hra je daleko komplexnější a má mnohem více možností o proti BR.

18.4.2020 11:14:37

Dragos555
Ja ti neviem, ale ak spravíš v Scythe 1 alebo 2 zlé ťahy, tak to ťažko napravíš a stojí ťa to hromadu bodov. A kľudne aj výhru. Takže v tom by som s tebou nesúhlasil. Samozrejme záleží s kým hráš... Ale to je vždy a všade.
V Blood Rage je úplne jedno, kto vyhrá prvé, druhé kolo. Spravidla sa rozhodne v tom treťom, ked máš hromadu možností. Pravda, v dvoch hráčoch je to celkom nuda, ale to aj Scythe. Pre obe hry platí, že sa hrajú najlepšie tak v 4 hráčoch

18.4.2020 21:37:10

...

paradoxně BR mám nahraný nejvíc ve dvou hráčích a jako nudu bych to neviděl. Ve 4 hráčích je to o trochu větší řežba, ale s přítelkyní hrajeme sami BR celkem často a nijak tím netrpíme. Výhodou jsou KS bonusy, jinak by základ byl asi trochu chudý....

18.4.2020 22:56:18

Vybíráme z Bazaru

Hadrianuv val
Hadrianuv val
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas