Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Blood Rage vs Kemet

Mohl by mi někdo porovnat tyto dvě hry? V naší herní skupině již máme Kemet a to i s rozšířením, tak uvažuji, zda by měl význam i Blood Rage.
19.2.2016 16:11:19

hm
ani jedna mi nesadla úplne, ale za mňa, kemet sa mi páčil viac. Ja vlastne ani neviem, kde by som zaradil Blood Rage, je to taká zvláštna hra. Ak ťa zaujíma niečo konkrétne, tak sa pýtaj :) Dojmy z Blood Rage som skrátene zhodnotil v hodnotení.

19.2.2016 16:43:19

Kemet vs Blood Rage
Mě se líbí obě, ale o něco více Blood rage. Když se dojde k boji, tak to není taková bolestná ztráta army oproti Kemetu a ještě, když k tomu máš Lokiho, tak spíše vyhledáváš kdejakou bitvu, ale je to jen můj subjektivní pohled. Kámoš by pravděpodobně hodnotil lépe Kemet, protože ho vlastní. :D Zdá se mi i, že u Blood rage je o něco více bitev, ale také záleží s jakými lidmi hraješ.

19.2.2016 17:35:49

porovnání
Osobně si myslím, že jsou to velice rozdílné hry. Jediný podobný prvek je souboj vyhodnocený přes karty. V BR získává hráč nové schopnosti skrze draft karet, v Kemetu je veřejné tablo destiček k nakoupení. U BR je validní strategie prohrávat a umírat, v Kemetu je hlavní zdroj permanetních vítězných bodů skrze výhry v bitvách. V Kemetu existuje jen bitva jeden na jednoho, v BR se může povraždit klidně 4 (5) armád. Obojí jsou to skvělé hry, které poskytují rozdílný zážitek. Já preferují asi BR, ale zase je podstatně dražší.

21.2.2016 12:27:28

kemet ano
Jsou si velice podobné hry. ztráty nebolí (v blood rage bych řekl více), všude jste za max 2 pohyby, jste motivováni útočit, bojovat, máte nějakou energii/manu, kterou utrácíte. V kemetu se mi utrácení zrodje líbí více, nějak ho je skutečně málo, neztrácíte ho nakonci kola a přijde mi přirozenější. boj podobný - v kemetu lepší. Hlavní rozdíl je stavění (vylepšování). tedy buď draft z karet, což je hodně zajímavé. nebo nákup z veřejné nabídky, což je hlavní gro kemetu - vylepšovat se. pravidlpvě stejně jednoduché. přijde mi, že v blood rage se můžou stát některé nekomfortní situace a také se může více opakovat.

20.1.2017 07:22:58

kemet ne
Jestli bych si měl mezi těmito hrami vybrat, tak nehledě na cenu beru Blood Rage. V Kemetovi mi dost silně vadí ke konci hry king making - obvykle jeden hráč bodově vede a jiný ho dohání, další hráč, který už hru nevyhraje, však rozhodne, komu nakonec vítězství připadne. Tohle se v BR zdaleka tolik neděje. V podstatě zatím každá hra Kemeta pro mě skončila tak, že jeden z hráčů vyloženě rozhodl, kdo vyhraje a nikdo s tím nic nenadělá (pokud nemá vedoucí hráč dostatečný náskok, ale to se skoro nestává).

20.1.2017 11:47:39

Luke
ja mám práve pocit, že v BR je úplne jedno koľko bodov hráč získal prvé dve kolá. Všetko sa rozhoduje pri poslednom drafte, kde v poslednom kole sa dá bodovo neúmerne naboostovať.

20.1.2017 12:41:59

stOKYi
Je pravda, že ve třetím věku BR získáš tolik slávy, kolik v prvních dvou věcích dohromady (a někdy i víc). Ale první dvě kola si buduješ pozici, zlepšuješ vlastnosti, sbíráš posílení a "chystáš" se na ten bodový příděl ve třetím věku. To je přece smyslem tý hry.

20.1.2017 12:55:28

za me BR
dle me jedna nesporna vyhoda BR ze ho rychleji vysvetlis i nehracum. osobne vyzkouseno. hral jsem obe hry a vede urcite BR. To ze se az ve tretim veku tozhodne o vitezi beru spis jako vyhodu. napinava az do finalniho souctu.

20.1.2017 13:52:43

hm
hru som hral dva/tri krát, nie som úplne znalý, ale ja som mal práveže pocit, že prvé dve kola sú úplne zbytočné, lebo tie karty čo sú prvé dve epochy stoja aj tak za prd a prvá hodina je iba zabitá. Prakticky o celej hre sa rozhoduje posledným draftom a náhodou, čo sa ti dostane do rúk. Mne je teraz po roku čo som to hral naposledy ťažko argumentovať, už si to nepamätám, ale viem, že pri všetkých hrách sme mali takýto pocit.

A luke ešte taký dotaz: to čo sa ti nepáči na bodovaní kemetu je v skoro každej väčšej strategickej AT hre.. a hovorí sa tomu diplomacia alebo ak chceš, odvrátenie pozornosti :)

20.1.2017 15:10:11 | Upraveno autorem (porovnej)

stOKYi
To je nesmysl. Hra ma proste tri kola, ktere graduji a v kazdem z nich jsou akce silnejsi a dostavas vice bodu. To ale neznamena ze se v prvnich dvou nic nedeje.

20.1.2017 16:17:09

take nemohu souhlasit
pokad behem prvnich dvou kol nevylepsis aspon 2 stat. nemas moc sanci. proste plenit se musi a na zacatku je velka mapa a vsichni maji sanci neco urvat.

20.1.2017 16:50:54 | Upraveno autorem (porovnej)

-
yes, kvôli dvom statom poďme hrať prvé dve kolá ;)

20.1.2017 18:36:14

Stokyi
No pokud vám první dvě kole přišly zbytečné, tak jste to asi nehráli úplně dobře. V každém kole je prostor vylepšovat si svoje pozice a i draft ve druhém a třetím kole odvisí od toho, co máš už nahráno, takže za mě ta provázanost tam určitě je...

21.1.2017 14:50:42

Prvé dve kolá
za mňa určite BR.

K tomu čo sa rozoberalo o zbytočnosti prvých dvoch kôl: prečo dostaneš toľko bodov na konci 3. veku? Lebo si dotiahol svoje staty na vysoké čísla vďaka PRVÝM DVOM VEKOM. Skús si zahrať hru s jedným vekom (III.) že koľko bodov si nasyslíš. Bez tých prvých máš na stole stále prázdnu mapu, žiadne potvory, žiadne vylepšenie, 6 rage na začiatku... ako hovorí aneken a spol. Hrali ste tú hru vôbec dobre? :)

5.4.2017 12:52:39

a
ku samotným pravidlám sa vyjadrovať nebudem, hral som to dávno. Ale určite sme to hrali dobre, keďže nás to učil skúsený hráč. To, že sa niekomu nepáči určitý systém, tak to hneď musí hrať zle? Come on ľudia!! Ja som mal jednoducho pocit, že prvé dve kola, by sa vôbec nemuseli bodovať, nech sa boduje všetko na konci, len to by bola už nuda, a jednoducho to nedovolí ani koncepcia hry. Je úplne zbytočné sa hnať po bodoch prvé dve obdobia, keď sa aj tak všetko rozhodne pri poslednom drafte (napr. OP karta čo znásobuje bodovanie questov). Navyše, tie karty sú prapodivné (súbojový systém tiež), ich spôsob získavania a zákerná náhoda tiež (draft), napr. okrem iných karta: 12 bodov ak si necháš zničiť loďku, WTF? A mimochodom, ako tak pozerám, nemám s tým problém len ja, ale aj ľudia na BGG. Imho, dobrú hru nerobia miniatúry a hype, ale systém a zábavnosť a tu mi to nefunguje. Možno keby som to hral viac ako 3x, našiel by som niečo, čo by môj názor zmenilo :-/ Howl.

PS: Nechcel som vypísať toľko mojich negatív, ale bol som donútený :)

6.4.2017 09:39:21

BR
Nikdo Ti neubírá, že se Ti systém nelíbí, to je cajk. Ale očividně ostatním (a že jich je většina) přijde tvrzení, že první dva věky jsou k ničemu, jako nesmyslné, proto padla otázka, zda jste to vůbec hráli správně. A ohledně bodování prvních dvou věků: Za první dvě věky se běžně sežene tak 30-50 bodů, ve třetím 100. Je zatracený rozdíl mít na konci 100, nebo 150 bodů a při dobrých hráčích se hodí každý bod k dobru.

Celé BR je postaveno na OP kombech - každý se snaží takové kombo postavit, ale ostatní se zároveň snaží vytvoření takového komba překazit. Dvojnásobné bodování questů je zrovna jedno z těch slabších (i když užitečných), jsou tam mnohem větší zvěrstva. Ničení lodě je klasická Lokiho karta, zajímavá hlavně s Mořským hadem, ale také nic extra ultimátního.

Vždycky se najde někdo, komu se hra nelíbí, ale zrovna zde bych se odvážil tvrdit, že ta skupina je výrazně menší než ta, kterým se líbí. Howgh!

6.4.2017 10:34:12 | Upraveno autorem (porovnej)

stOKYi
Tak něco málo se dá nahrát už v prvních dvou věcích, ale ty jak už psali lidi níž slouží hlavně k přípravě pozic pro věk třetí, bez prvních 2 věků by hra byla o ničem. Draft právě zabraňuje tomu aby někomu do ruky přišli ultra komba a jinému prd, je to na hráčích a volbě, tuhle kartu potřebuju, ale tuhle nemůžu poslat sousedovi vedle. To že ti přijdou některé karty OP? Jakákoliv karta samotná ti hru nevyhraje, musíš ji zkombinovat s nějakou, která se k ní opravdu hodí. To je princip téhle hry, připravit si OP kombo který ostatní posadí na zadek a stejnou možnost mají i ostatní :-) A těch možností je tam opravdu hodně. Např. kterou hru můžeš vyhrát tím, že budeš prohrávat bitvy a přicházet o bojovníky?

6.4.2017 10:35:39

Morthe
No zrovna to ničení lodě může být velmi ultimátní v kombinaci ani ne tak s mořským hadem jako spíš s tou kartou co ti dovoluje za jednu rage provést nájezd z valhaly s jakoukoliv figurkou. (nevzpomenu si jak se jmenuje)

6.4.2017 10:38:35

Elessar
To souhlasím... ale jak často se ti opakovaně povede dostat loď do bitvy, aby chcípla, zvlášť ve velice rychlém třetím věku. Může se to povést, ale ta pravděpodobnost zase není tak velká.

Poznámka: Toho Mořského hada jsem tam uváděl proto, že když se podaří dostat loď a hada ke kraji, co má být zničený Ragnarökem, je to jistých 24 bodů. Samotné to nestačí, ale k zahození to také není.

6.4.2017 10:45:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Morthe
To už se pak snažím s Odinovým vedením obsadit celý kraj závěrečného ragnaroku, zvlášť pokud je to některý z těch pětimístných to je pak teprve bodový příděl :-) (s hadem a loďkou až 80)

6.4.2017 10:57:18

:)
vďaka za objasnenie ľudia. No ak sa dobre pamätám, v našich hrách bol rozdiel v bodovaní za prve dve kola (cca 20 - 30 bodov a nie 50) a tretieho aj 3-4 násobný. Preto si to tak pamätám, lebo mi to takto utchvelo v pamäti ako veľké mínus. Možno sme predsa len hrali niečo zle ;) Ale už len samotný fakt že jedným kombom získaš 80 bodov je možno veľavravný ;).

BTW, tie komba súhlas elessar....

6.4.2017 11:07:25 | Upraveno autorem (porovnej)

kemet x BR
BR - vidím to dost podobne jak Stokyi, jako že zahraju si to ale všechny ty bodovací a loserovské strategie me tam moc nesedi, tvari se to jako fajtovacka a ve vysledku to az tam moc neni. Nesouhlasim jen s tim ze prvni dve kola jsou zbytecne. z pohledu bodu mozná ano tech 10 - 20 bodô rozdilu te nakonce nezachruni ale budujes si tam pozici pro to záverečné bodování.

Kemet - je paradni skirmishovka, krev tece a jde proste o krasnou cistou nadvladu a ne nejako pochybne body. Bohuzel pro me to nehraje moc tematicky kdy vikingove jsou pro me vic sexy než egypt. A co me nesedi vubec je ten tech strom, funguje sice perfektne ale v pozdejsich fázich uz je to mega neprehledne co kdo ma a nema za bonusy.

6.4.2017 12:00:41

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu + rozšíření Noir
Kronika zločinu + rozšíření Noir
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas