Blood Rage - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Eric M. Lang
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

2 hráči

Zkoušeli jsme dvě hry jen ve dvou hráčích a je to takové nemastné, neslané. Tahy soupeře jsou většinou převídatelné a ve draftu se neděje skoro žádné překvapení. Stalo se nám, že většinou rozhodl první věk nebo i jen první souboj a ten kdo prohrál se už zbytek hry jen vezl. Bez možnosti zvrátit hru. Jaké zkušenosti máte vy?

Jinak mě napadlo, že by hra dvou-tří hráčů se dala vylepšit zapojením "neutrální armády". Stejně jako v Hře o trůny (neutrální hrady s armádou). Zkrátka na začátku hry by se nějakým způsobem rozmístilo pár jednotek z nehrajícího klanu, případně i monster a hráč by s tím musel počítat. Způsob rozmístění by mohl být takový, že by se postupně hráči střídali a v umísťování náhodných figurek. Jen je potřeba domyslet ten balanc, kolik by jich mělo být. Pak mě ještě napadlo, že by se daly využít i nevyužité karty "Dary bohů" a neutrální armáda by je mohla skrytě použít při souboji...
13.11.2016 08:54:18

2 hráči
Hra mně zaujala a proto jsem si žjištoval o ni hodně informací ve dvou hračích nebyla doporučovaná skoro vůbec, nejvíc při plném počtů. Už vím proč docela si to objasnil, prostě to není hra pro 2 hráče.

13.11.2016 10:07:38

2
Ve dvou je to prostě nuda. Spousta karet upgradů ve hře vůbec není. Místo vymýšlení umělého dummy playera bych si raději našel jinou hru.
Ve 3+ nemá chybu.

13.11.2016 10:39:12

Jasně, samozřejmě ve sbírce máme hromadu her, které jsou určené pro dva hráče, o to nejde. Blood rage je určitě nejlepší ve 4 (asi i v 5). Nicméně je to spíš zamyšlení, jestli to někdo nezkoušel nebo neměl chuť to domyslet a otestovat (vylepšit hru ve dvou hráčích).

13.11.2016 19:38:27

Bartolomej
Sam bych to asi ve dvojko nedoporucil... Ta hra je nej ve 4 ci v 5, i proto sondujem moznosti rozsireni pro 5 hracu;)

13.11.2016 19:41:44

aneken
Jasně, chápu. My to primárně taky kupovali, že to budeme hrát ve 4, nicméně jsme to chtěli zkusit jen ve dvou a nic moc, tak mě napadlo, zda by ta hra pro dva hráče nešla upravit a vylepšit pomocí home rules.. :-).

13.11.2016 19:51:34

...
ve dvou to nebylo uplně dobrý, nesouhlasil bych s tím že rozhoduje první věk nebo první souboj, dá se tomu bránit, ale nebylo to nejlepší (hráli sme 2x)
za rozšíření pro 5. hráče (a i další česky) bych se velice přimluvil

13.11.2016 20:26:47

2 hráči
Podle mě je to ve dvou hratelný celkem bez problémů, ale je potřeba počítat s tím, že hra je hodně jiná. Nepřijde do hry spousta karet, plenění je (hlavně na začátku kola) celkem bez problémů a hlavně není moc prostor pro chyby.

Zkoušeli jsme jen změnit draft. Přišlo nám, že je to až moc průhledný a není problém znát 2/3 soupeřových karet. Zkusili jsme variantu, že každý hráč dostane 3 karty, jednu si vybere a pošle dál, druhý hráč si vybere jednu a zbylou zahodí (3x za sebou). Karet je na to v balíčku dostatek, takže není potřeba odhozené karty znovu míchat. Díky tomu může člověk odhadovat soupeřovu taktiku, ale jistě neví nic.

15.11.2016 13:24:33

ad draft ve dvou
No a já si zase myslím, že ten draft ve dvou má být z větší části průhledný schválně. Hráči musí dopodrobna promýšlet své tahy na základě informací o kartách soupeře. Kdyby hráči měli méně info, tak hra ve dvou je hodně bez konfliktu, nikdo by si pořádně nelez do zelí... neříkám, že ve dvou to bude ideální počet (i když jsem ve více zatím nezkoušel) ale podle mě je to funkční a hratelné, tak jak to je. :-) Jinak ale varianta od behe nevypadá špatně, jen to přidá krapet obsluhy navíc a hlavně hráč nemá takový výběr a nemůže tak dobře kombit karty... navíc by odpadlo to dilema, že nechceš posílat karty soupeři, tady posíláš jen dvě...

15.11.2016 18:16:57

matewr84
Kombit karty můžeš úplně stejně, v nabídce máš takto dokonce o dvě víc, než v oficiální verzi. Na druhou stranu je pravda, že díky nejistotě můžeš vsadit na strategii, která se úplně mine účinkem a budeš jen koukat, jak soupeř sbírá hromady bodů :D Ve dvou hráčích je to hodně o všestrannosti. Je to taková "demo verze", kdy si hru osaháš, ale pořádně si to zahraješ až od tří hráčů vejš.

Oficiální draft taky není špatně, ale zase je tam ta jistota u 2/3 karet, což se mi právě až tak nelíbí. Nicméně oba způsoby jsou ve dvou hráčích kompromis. Ta hra prostě ve dvou nikdy nebude taková, jako ve třech/čtyřech hráčích. Ale hratelné ve dvou to je... omezeně, ale je :)

15.11.2016 18:48:19

Ve dvou spokojenost
Za mě je hratelnost ve dvou skvělá. Je pravda, že při draftu můžeš odhadnou, jaké karty má protihráč, ale díky odhození posledních karet při draftu to nevíš jistě a ve hře stejně nemáš jistotu, jakou kartu zrovna zahraje.
Přišlo mně, že vzhledem k tomu, že můžeš odhadnout pravděpodobnost zahrání karty, tak vůči tomu stavíš svojí strategii, nicméně protihráč může blafovat, což se nám párkrát stalo a díky tomu jsou souboje hodně napínavé.
Zatím mi nepřijde, že by dokázal, stejně zkušený, protihráč utéct o hodně bodů na začátku a nebyla by šance ho dohnat. První kolo soupeř utekl asi o 6 bodů, druhé kolo byl pryč o cca 16 bodů a vše díky Lokimu. V třetím kole jsem přešel na taktiku neumožnit mu zahrát Lokiho efekty a zároveň jsem se zaměřil na zvýšení vlastností (hlavně díky plenění v Ygdrasilu) + zahrání úkolu za 11 bodů (za 4 bojovníky ve Valhale) + posílení, které mi zdvojuje body za úkol + 8 bodů za zničenou loď. Díky tomu jsem ho předehnal a nakonec vyhrál o 8 bodů.
V podstatě oba hráči víceméně těží z chyb protihráče. Občas jsem měl pocit, jako bych hrál šachovou hru s blafováním, intrikami a epickými bitvami, kdy i cesta do Valhaly může být lemována úsměvem poraženého. Ve více lidech, si myslím, je těžší odhadnou chování soupeřů a musí se více riskovat, ale neměl jsem tu čest ve více lidech hrát. Pokud však je názor takový, že ve dvou nic moc, pak mi z toho vyplývá, že se budu ve více lidech královsky bavit. Občas mi přijde, že kritici dvou hráčů tuto variantu ani nehráli (pročítal jsem zahraniční diskuze).
Určitě nelituju koupě a budeme se ke hře ve dvou vracet.
Do toho doporučím pustit si nějaký severský soundtrack a bitva o nehynoucí slávu může začít.

29.1.2017 01:57:14

tokura
kolik partií ve dvou máš odehráno?

14.2.2017 15:06:04 | Upraveno autorem (porovnej)

ta "jemná"
Zatím jen 3. Hraji s manželkou, nemáme tolik času a prokládáme to jinýma hrama (např. Terra Mystica, Cyclady, ...).

Moje pocity jsou takové, že ve dvou se u toho více přemýšlí, ale to nám nevadí, ba naopak.

14.2.2017 15:24:36

tokura
to mě právě zaujalo, chtěla jsem ji pořídit s tím, že bychom ji hráli primárně ve dvou, ale zdálo se mi z toho, co jsem vyčetla, že by to nebylo až tak ono, teď jsem na vážkách.

14.2.2017 15:39:50

ta "jemná"
Také jsem byl na vážkách. Měl jsem nabídku, že si ji mohu vyzkoušet ve 2. Nabídku jsem nevyužil a koupil ji naslepo.

Nicméně Blood Rage je zrovna hra, kterou bych se bál jen tak na 100% doporučit pro 2 hráče, protože vnímám, že né všem může sednout a díky ceně by to mohl být velký přehmat.

Asi bych spíš doporučil vyzkoušet s někým, kdo hru má.

My hrajeme většinu her ve 2 a díky tomu, že jsem fanda do stolních her, tak máme i hry, které ve 2 jsou horší, než ve více lidech, ale my jsme spokojeni.

A Krycí jména ve 2 nás baví :-), ale Dixit jsme ve 2 a 3 už nedaly :-D.

Četl jsem i o Terra Mystice, že se pro 2 nedoporučuje a nám se ve 2 velici líbí.
Jenže Terra je skoro o polovic levnější.

14.2.2017 16:53:11

ta "jemná"
A asi hodně rozhoduje i dané téma. Včera jsem koukal na Youdu, když recenzoval Star Wars: Rebelie a říkal něco o fanoušcích.

My máme rádi seriál Vikingové a při hraní jsme tu atmosféru cítily a do toho nám hrál soundtrack ze seriálu. Postavičky jsou krásně udělané a každý hráč má jiné (3 různé typy + 1 loď)

14.2.2017 17:07:58

tokura a ta
Mám odehraných cca deset her, převážně ve třech, čtyřech. Hra je to fakt dobrá, moc mě baví. Po těch několika hrách za mě vidím jeden nedostatek. Celkem brzy během cca pěti her všichni zjistí, že ve hře lze vytvořit dejme tomu čtyři pět silných komb (strategií) a pak má člověk sklony na jednu z nich pokaždé jet, protože ostatní tak silné nejsou. S Morthem jsme se shodli, že do každého věku by bylo vhodný přidat alespoň deset karet, aby se tyto možnosti omezily. Nejvíc je to znát ve třech hráčích, karty v draftu rychle rotují, kdy potřebné karty na kombo máš větší šanci dostat. Za mě jednoznačně nejlepší ve čtyřech, kde se vytvoření silných komb už jakž takž dokáže rozptýlit. Ve dvou bych se nebál ani tak draftu jako spíš toho, že jakmile v prvním věku (soubojích) jeden hráč eliminuje druhého, bude to už horko těžko možné zvrátit do konce hry. Ve třech už je alespoň lepší šance se proti nejsilnějšímu v případě potřeby nějakým způsobem spojit.

14.2.2017 17:53:30 | Upraveno autorem (porovnej)

hra ve dvou
Rád bych také přispěl svou troškou do mlýna :-) Většinu her hrajeme s manželkou primárně ve dvou (BR, Terru, Scythe, Eclipse a mnoho dalších). Řekl bych, že tyhle hry se ve dvou hrají prostě trochu jinak. BR je ve dvou hráčích takový komornější, méně epický, ale i tak nás velmi baví. Daleko víc se u toho dá přemýšlet dopředu a je tu více prostoru pro hráče. To samé máme s Terrou a Scythe, obě hry jsou naprostá paráda ve více lidech, ale nás baví i ve dvou, nehledě k tomu, že ne vždy je síle a čas 2 a více hodin na hru, když děti konečně usnou :-)

17.5.2017 13:32:25

Hra ve dvou
Hra je dobre hratelna i ve dvou, ale chapu ze nekomu to nemusi vyhovovat. Jsem odkojeny starsima karetnima hrama dt, mtg, wow a tam je to taky jeden na jednoho a bud mate navrch vy nebo souper.

Do hry se nedostanou vsechny karty, coz je skoda, ale i tak je z ceho vybirat.

25.3.2018 01:20:30

My jsme s manželkou v deskovkách nováčci - začal to Warcraft (WotLK) od Ježíška :) Velmi nás to chytlo. Pak jsme si půjčili Marvel Champions, zahráli nějakou detektivní “únikovku” a pak koupili Blood Rage. Zatím jsme hráli jen jednu hru a 100% věřím, že ve 3-4 hráčích to bude větší zábava. Přesto jsem byl nadšen. Hra je krásná, téma je zajímavé, figurky super, mechanismy výborné… ano, ve dvou to trpí na určité neduhy zmiňované v diskusi:

  • lepší odhadnutelnost karet při draftu / snáze se vytvoří silné kombo (ale lze asi upravit mechanismus draftu)
  • chyby se neodpouští / nezachrání to jiný hráč
  • méně / menší bitvy 
  • část karet / monster se vyřadí a nepřijde do hry vůbec

 

Přesto je hra i tak velmi zábavná a užili jsme si ji. Ano, nemusí to být pro každého - zejména možná pro velmi zkušené hráče a hráče, kteří jsou zvyklí to častěji hrát ve čtyřech. Ale pokud si to chcete zahrát se ženou doma ve dvou a nejste super zkušení, tak bych to asi s klidným srdcem doporučil :o) 

26.1.2022 16:05:17

Zmiňované neduhy hry ve dvou naprosto chápu. Draft bych ale řešil tím, že vezmu pocet karet ve třech a za kolo draftu bych vždy kartu “jakoby za třetího hráče” vydraftoval/vyřadil. Prvek nejistoty/překvapení tak podle mě zůstane. 

Honza z F-M city

15.5.2022 13:57:45

Vybíráme z Bazaru

Magic: 4th edition basic lands 2
Magic: 4th edition basic lands 2
Akt. cena: 60 Kč
Končí za: 17 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas