Bestie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Aron Midhall
Elon Midhall
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Stopování

Ahoj, včera jsem zjistil, že jsme asi hráli blbě kartu Stopování. Domníval jsem se, že s ní pokud lovec narazí na stopu, může po ní pokračovat tolikrát, dokud ji neztratí. Podle zřejmě doslovného výkladu textu by ale mohl jít nanejvýš o jeden krok dál.

 

Přijde mi ale logičtější i hratelně lepší, kdyby platila první varianta. Bestie je proti lovcům v mnoha směrech overpowered. Takže nějaké srovnání šancí by lovcům prospělo, kor při hře na velké mapě. Lovce by to naopak nezvýhodnilo nějak zásadně - při každém dalším kroku po stopě by měli šanci 1:3 že se vydají správným směrem a spočítejte si sami pravděpodobnost, že se jim to povede víc než jednou dvakrát za sebou, obzvlášť když bestie je mazaná a ví, jak se lovci domlouvají a může trasu plánovat a mást. 

 

Navíc i logicky.. - stopujete tak dlouho, dokud stopu neztratíte, ne? Fakt mi přijde, že Stopování jen o jeden krok navíc je silně nedostatečný. 

 

19.2.2023 13:51:52

Můžeš prosím napsat, co je vůbec v českém překladu? Protože v angličtině je doslova:

Pohni se o 1. Pokud jsi na políčku/lokaci se stopou, tak se můžeš znovu pohnout o jedna. Můžeš se takto pohybovat dokud nejsi na políčku/lokaci bez stopy. 

19.2.2023 15:27:37

Jak píše Axelaxe, ten překlad není jednoznačný. My jsme po několikanásobném přečtení a debatování dospěli k výsledku. 

 

Ten je, že můžeš pokračovat až do chvíle než neztratíš stopu. Což je super, že Axelaxe potvrzuje překladem s AJ :) 

 

19.2.2023 15:37:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Tu sa vam pletu 2 rozne karty v hre:  

  • Stopovani(karta dovednosti ktoru ma kazdy lovec) - pohni sa o 1 krok, ak sa na novej lokacii nachadza alebo objavi stopa mozes spravit este 1 krok. Pomocou stopovania sa teda mozete pohnut o 1 alebo 2 kroky podla toho ci tam bola stopa. 
     
  • Na stope(akcna karta ktora sa draftuje) - pohni sa o 1 krok, tento pohyb smis opakovat, dokud nedojdes na lokaci, kde sa nenachadza ani neobjavi ziadna stopa. V tom pripade je tam napisane ze pohyb sa opakuje pokial je splnena podmienka.

19.2.2023 17:21:37

@Tomcat Vždyť jsem ti říkal, že tam jsou dvě různé karty, že jedna to umí a tahle ne. Jen jsme se dohadovali, jestli náhodou tahle neumí to samé, což nám bylo potom vysvětleno přímo Mirkem, že neumí. Tak nechápu ten dotaz :)

20.2.2023 13:17:04

@Infidus Však já se s tebou nehádám, že tam jsou dvě karty. Mirek je vydavatelem, nikoli autorem hry, takže jeho názor může mít váhu, ale rozhodující je autor hry. 

Nepovedlo se mi najít anglické znění té karty, takže jedna otázka směřovala k přesnosti překladu a jeho výkladu a druhá obecně k tomu, zda by nebylo z herního hlediska lepší a logičtější, aby stopování fungovalo stejně jako na stopě.

 

20.2.2023 19:52:21

Vybíráme z Bazaru

Azul
Azul
Akt. cena: 750 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas