Bestie - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Aron Midhall
Elon Midhall
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kvalita komponentov - retail

Ahojte, tak retail Bestia je uz doma a narazil som na par “neprijemnosti":

  • Na minimape pre 2-3 hracov chyba jedna lokacia vlavo dole.
  • Par kariet sa zlepilo a musel som ich oddelit. Treba davat pozor aby sa nepotrhali, tie moje to prezili pohode.
  • Ked uz sme pri kartach tak par ich bolo asi zle vyseknutych a na par miesta to je trosku vidiet hlavne spredu, zo zadu to vidiet v mojom pripade moc neni a pomohli aj obaly ktore odporucam lebo samotna kvalita kariet nie je na tom uplne najlepsie. Neni to sice to najhorsie co som kedy videl ale bez obalov by som to asi neriskoval.
  • Pri par zetonoch treba davat pozor aj pri vylupovani, vacsina zetonov ide uplne bez problemov ale veze a mece neboli v mojom pripade vyseknute uplne najlepsie.
  • Co ocenujem su kartonove dieliky pre bestie, lovcov a veze namiesto plastu, zaroven ale trochu zamrzelo ze si nedali tu namahu karton spravne odmerat co vo vysledku znamena ze vsetko stoji nakrivo lebo do seba karton dobre nezapada.

Hra inak vyzera velmi dobre a uz sa tesim na prve zahratie. Niekde som uz aj cital ze Tlama tlaci prelepky na minimapu takze o problemoch vedia a snazia sa ich riesit. Ak najdete este nejake chyby tak doplne nizsie.

8.12.2022 11:39:17

@Ctibor Ty karty a mapa jsou chyby, o kterých se zmiňuje vydavatel na KS a kvůli nimž se KS verze opozdí. Retail verze šly napřed, ale tyto chyby obsahují, TLAMA by časem měla dostat náhradu, viz tento update

https://www.kickstarter.com/projects/327718895/beast-4/posts/3671154

8.12.2022 13:15:06 | Upraveno autorem (porovnej)

Jen doplním. Karty plošný problém nejsou. Já i kámoš je máme v pohodě. O chybě na mapce se ví a půjde to řešit dle vyjádření Tlamy výměnou. Do té doby tam zkusím to políčko nějak domalovat provizorně fixou. Hrát se s tím dá.

8.12.2022 13:25:28

@Ctibor já mám karty taky naprosto v pořádku…na FB je pod zmínkou těchto potíží uvedeno, že minimapu bude možné vyměnit za 1 – 2 měsíce, ale u karet časový termín uveden není…zkus jim napsat a třeba dostaneš karty nové hned :)

8.12.2022 13:52:14

Dakujem za info ale o vymenu nemam zaujem. Presiel som si tie baliky kariet a fakt som musel podrobne hladat aby som videl “poskodenie”. Karty mam v obaloch a ak aj hraci o “probleme” vedia tak ho na 99% neuvidia. Ja by som si to ze karty su zlepene ani nevsimol keby sa nezlepili aj karty lovca, tym padom mi nesedel pocet kariet a musel som fakt hladat aby som tie zlepene nasiel. 

Odporucam si prepocitat karty a porovnat na pocet co je v pravidlach, mne ak by sa zlepili napriklad len pasce tak by som si to urcite len tak nevsimol.

Mapa je tiez celkom ok lebo miesto kde chyba symbol ma na sebe mensi ostovcek a je to podla toho dobre poznat, zaroven je to uplne v rohu v ktorom sa hrac s bestiou za celu hru nemusi objavit ani raz.

Skor ma mrzia tie podstavce lebo vsetky veze, lovci aj bestie stoja na krivo.

8.12.2022 16:32:08

Chjo, tak to docela pohřbili…

8.12.2022 18:28:08

Ja bych to tam cerne nevidel.

Karty i minimapa budou nahrazeny. To uz je vyreseno. Markery - uplne nulova chyba. Kdyby to nebylo v pravidlech natisknuto jinak, nikdo nerekne ani popel.

A je to prvni hra autoru vubec. Za me maji palec nahoru -co se tyka komponent.

8.12.2022 18:38:35

@Pieman Každej to máme jinak, mně takové nedostatky vadí a vůbec nechápu, jak se vůbec něco takového může přihodit. Zůstává mi rozum stát, že si to nezkontrolují. Ale jde o jejich peníze, tak mě to trápit nemusí. Tedy kromě toho, že jsem uvažoval pořídit to na Vánoce, a kvůli chybám (ne jedné, ale hned několika) to pássnu. Já vím, beze mě se obejdou, ale třeba nás je víc, kterým šlendrián v odváděné práci zásadně vadí.

8.12.2022 19:46:19

@Kadylek Nevím co tě tak odradilo, že kvůli tomu sis rozmyslel koupi. Já mám kromě toho jednoho políčka na minimapě vše v pořádku. A i tu minimapu budou rozesílat opravenou. Naopak jsem ze zpracování velmi mile překvapen. Za tu cenu nádherná hra s krásnou mapou s parciálním lakem, krásní potištění dřevění meeplové a všechny desky z dvouvrstvého kartonu. Takže za zpracování dávám palec nahoru. Herně teprve samozřejmě uvidím, ale hodně se na to teším.

8.12.2022 20:32:32

Nechcel som tu samozrejme hru nejako zhadzovat naopak len upozornit na drobnosti. Za tie peniaze co na hra stala v predobjednavke je to fakt kvalita. Vela toho co sa tyka komponentov hra robi ovela lepsie ako hry v podobnej a casto aj vyssej cenovej kategorii. Artwork celej hry je na uplne inej urovni, kazda karta ma inu ilustraciu a zo vsetych ide neskutocna tematicnost celej hry. Dvojvrstvove dosky su tiez super a veci co sa pokazili Tlama riesi a bude menit. Herne nas hra tiez bavila a je tam kopec variability, dokym clovek zisti ako hrat danu bestiu ake karty draftovat atd.

Aj napriek vsetkemu co som popisal pri zalozeni vlakna by som hru kupil znovu. 
 


 

8.12.2022 23:04:56 | Upraveno autorem (porovnej)

@Creatides @Ctibor Dobře lidi, přesvědčili jste mě, že tomu nejspíš dám šanci, pokud budou dobré ohlasy a až k tomu bude rovnou i ta oprava. Na Vánoce to ale tedy nepadá v úvahu, chci to mít správně hned od začátku :) A důvody, proč jsem to kvůli (pro většinu) maličkostem napřed smetl se stolu, jsou dva - první už jsem napsal, že je to pro mě důležité, aby všechno bylo perfektní (a taky kompletní = ze mě mají na Kickstarteru radost ;)), a druhá věc je, že těch her je tolik a jejich konkurence je tak silná, že právě stačí drobnosti, aby mě odradily a ”ospravedlnil” jsem si nezařazení do sbírky :D

9.12.2022 07:42:39

Aby tady pozitivních ohlasů na kvalitu komponent bylo více, tak se přidávám. U mého kusu je jediný problém s minimapou, jinak je vše super, desky hráčů luxusní silné dvouvrstvé, graficky vše parádní a nejhezčí meeplové, co jsem viděl. Produkčně za mě luxus 

9.12.2022 08:14:41

@Kadylek Je to asi OT a za to se omlouvám, ale dělám v kartonáži, tak trochu vím jak to chodí. Představ si, že se toho má udělat třeba 10 000 ks. Zkontroluješ to na začátku, zkontroluješ to za dalších 400 ks a pak třeba každé dva tisíce. A mezitím se může pokazit úplně cokoliv. A protože lidi si žetony u her vylupují sami není šance na to přijít. A vydavatel na to taky nepřijde, protože ten vidí vzorek na začátku. To by musel každou věc dělat jeden a ten stejný zodpovědný člověk, kterému na tom záleží (těm co to vyrábí je většinou fuk co vyrábí) a to není reálné. Chyby se stávají všude. Někde více a někde méně.

9.12.2022 08:19:45

Objednal si někdo ty plastové stojany od Tlamy? Nevím, jestli něco dělám špatně, ale přijde mi nerealistické je na ty standees narvat (moc úzké).

9.12.2022 14:53:59

Tak dnes dorazilo a vše v pořádku, karty neslepené a karton taky OK

9.12.2022 16:38:37

@chubbop Ahoj děkuju za vysvětlení, o téhle branži nemám tucha, ale věřím a dokážu si představit, že se cokoli kdykoli může podělat. Jen jsme si malinko nerozuměli. Ta moje poznámka, že nechápu takový šlendrián, směřovala k té chybějící lokaci na mapě. Takový typ chyb (od překlepů v pravidlech až po takováto opomenutí, kdy nezafungovala výstupní kontrola kvality) vážně nechápu, a i v jiných životních situacích mi nedůslednost ostatních spolehlivě zvedá tepovku ;)

9.12.2022 21:18:55 | Upraveno autorem (porovnej)

@MilanZ Taky si myslím že ty plastové standees od Lamy jsou dost nevhodné pro tuto hru. Musel jsem si pomoci manikúrními nůžkami, kterými jsem stojany rozevíral abych do nich mohl bez poškození vsunout kartonovou postavu. Bez nástrojů nemáš šanci.

10.12.2022 11:21:51

Ty stojánky jsou známé už z jiných her. Obecně doporučený postup je navléknout je na kartonové plato od vyloupaných žetonů přímo z dané hry kvůli stejné tloušťce. Máte čtyři rohy, přes které to pohodlně navléknete. Pak vezmete fén na vlasy a opatrně stojánky zahřejete tak, aby plast trochu povolil a byl více ohebný. Pak už jen necháte vychladnout (prudké zchlazení je lepší, takže ideálně do ledničky nebo za okno, ale můžete nechat i pozvolna v pokojové teplotě) a stojánky budou budou pevně držet rozevřené na přesnou velikost kartonu. Voilá. 

Opravdu to funguje, zkoušel jsem to. Jen je lepší je pak už nikdy nesundavat, protože postupem času se plast vrací do původního tvaru. Nejsou to hodiny ani dny, ale museli byste postup opakovat.

_______________________________________
Můj seznam her na prodej (pište SZ):
https://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/havelock-1536/seznam-her/na-prodej-3681/

10.12.2022 14:31:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Tak rozbalena česká retail verze a jsem z kvality zpracování nadšen. Nenašel jsem žádný defekt (kromě chybějící lokace na minimapě).

13.12.2022 12:04:17

Za mě produkčně absolutně v pořádku. Ano, karty jsou tenčí, ale kvalitní. Obalit je nebude na škodu. Ač se to zdá divné tak já na žádné minimapě prázdné políčko nenašel. O slepení karet nemůže být ani řeč a žetony vyloupány na pohodu. A herně naprosto skvělá záležitost. Jen se nikdy jako bestie nenechejte třikrát loupnout mezi žebra a radši se snažte posunout někam pryč a trochu se “nažrat” 😄Jinak už budete hodně utíkat. Lovcům a bestiím zdar 👌👌

14.12.2022 01:34:30

Pár žetonů se trochu trhlo. Ale není to nic hrozného. Snad jen ty meče. Ty se fakt moc nepovedly a trhají se. Dřevěné ukazatele vylepšení pak mají jiný obrázek než mají mít. Samozřejmě i ona chybka s malou mapou. Na druhou stranu hru celkové shledanou jako graficky a produkční velmi povedenou. Nádherný herní plán, kopice dřeva a všude spousta unikátních a krásných ilustrací. Přepočtu-li dvojitý karton … zkrátka není o čem. V tomhle směru bych hru nehanil. 

14.12.2022 12:43:17

@rerypuha Ono tam není prázdné políčko, ale jedno zcela chybí oproti hernímu plánu (vlevo dole a je to tuším ta menší mapa).

15.12.2022 10:44:52

V krabici je chybná deska s minimapou pro bestii, už se dá ale ve speciálkách a u Tlamy sehnat opravená…

 

 

 

"I want to play a game." Jigsaw

3.2.2023 20:11:59

Včera mi došla Bestie,

no a při vybalování hry jsem okamžitě zaznamenal problém s kvalitou kartónu. Samotná mapa měla jeden rožek lehce rozklíženej, dalo mi to trošku práce a nějak jsem to srovnal. Co se týče herních desek bestií a lovců, ty vypadaly v pohodě. Karty všechny ok. Žetony, při vypukávání žetonů si dávejte opravdu pozor, protože si jinak žetony i standies můžete poškodit. Kartón je opravdu nějaký low cost. Já jsem si poškodil meč, musel jsem ho bezbarvým lakem opravovat. Samotné standies jsou teda pochybné kvality a konstrukce. Ty stojánky doporučuju přilepit, jinak vám začnou vypadávat-ono to tam nedrží nic moc ani po prvním nasazení. Standies věže - ty jsou šikmé, jako ta v Pise.

Jak jsou na tom ostatní komponenty, jako meeples, nebo mapa/minimapa zatím nevím, ještě jsme nehráli. Každopádně dávejte na to pozor, jinak vám to zřejmě moc dlouho nevydrží.

 

Nechápu, proč Tlama Games toleruje takto nízkou výrobní kvalitu hry, kterou se rozhodli do ČR lokalizovat. To je pro mne velké zklamání, myslel jsem, že vadné byly jen nějaké úvodní kopie hry a že si Tlama pohlídá kvalitu dotisků. Zklamání.

Snad to hra vykompenzuje herním zážitkem.

DejviSs

1.8.2023 09:14:15

Vybíráme z Bazaru

Kufr 2 společenská hra - nové otázky a úkoly
Kufr 2 společenská hra - nové otázky a úkoly
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas