BattleLore - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Days of Wonder
Fantasy Flight Games
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2006
Sdílej: Facebook

Azincourt aneb "Postavte pomník padlým rytířům!"

Autor: Ota | 0 hodin 40 minut | 18.8.2018 | 3

Hra: BattleLore

Hráči: Ota a 1 neregistrovaný

 

Velitel anglické armády zhodnotil postavení svých lučištníků a modlil se, aby jejich šípy zastavily valící se těžkou jízdu, která se na obou křídlech chystala ke zteči. Modlitbu nestihl dokončit, neboť bitva započala.

 

Anglické šípy vzlétly, ale jelikož nepřítel se zatím pohyboval na samé hranici dostřelu, nenapáchaly mezi francouzskými rytíři žádné větší škody. Pak se obě francouzská křídla dala do pohybu a zem se začala otřásat pod kopyty pádících koní. Anglický velitel dal opět pokyn ke střelbě. Bylo mu jasné, že pokud nezastaví ocelovou lavinu teď, nastane masakr.

 

Sláva, tentokrát si šípy již svou krvavou daň vybraly. Na francouzském pravém křídle zbylo z rytířů jen torzo, levé na tom bylo jen o chlup lépe. Francouzský velitel se zděšením sledoval trosky svých pyšných rytířských oddílů, nicméně divokost, s jakou se tyto zbytky dál hnaly vstříc jisté smrti, mu zároveň imponovala.

 

Francouzská jízda na pravém křídle se s šíleným řevem vrhla přímo mezi strachem zkamenělé anglické lučištníky. Oddíl sice stihl jakž takž ustoupit, ale beze ztrát to nebylo. Jezdci pokračovali v jízdě, ale cestu jim zastavila řadová pěchota. Žádní sedláci, sebraní po žních na poli. Toto byli vycvičení vojáci, zvyklí na bitevní vřavu, kteří navíc svým počtem čtyřikrát převyšovali útočníky. Francouzi však s bojovou písní na rtech vjeli mezi nepřátele a nastala jatka. Ani poradce francouzského velitele, stařičký veterán mnoha bitev, nikdy nic podobného neviděl. Celý jeden anglický oddíl byl za pár chvil zlikvidován, neutekl nikdo (na čtyřech kostkách padly 4 modré symboly, pravděpodobnost 1:1296). Morálka anglického levého křídla tak znatelně poklesla a to ještě nikdo netušil, co se bude dít na druhé straně bitevního pole.

 

Tamní rytíři s francouzskými prapory vjeli mezi lučištníky a jelikož ani oni se nedali zahanbit udatností svých spolubojovníků, byla po tomto nájezdu jednotka lučištníků zcela rozprášena (jeden zelený symbol + tři symboly meče a štítu). Když poté Francouzi vjeli do vzniklé mezery a notně pošramotili další nepřátelskou jednotku, bylo o vítězi bitvy téměř rozhodnuto. Francouzská pěchota, sledující heroické vypětí elitních jednotek se s řevem vydala vstříc nepříteli a i když byly nakonec oba jezdecké oddíly Francouzů přesilou pobity, francouzská armáda záhy získala další dva potřebné anglické prapory a Angličané se dali na ústup.

 

Francouzský velitel, překvapivě rychlý vítěz bitvy u Azincourtu, si prý tenkrát vymohl na francouzském králi, aby byl v místě bitvy postaven pomník, znázorňující rytíře na koni, se jmény všech padlých jezdců.

 

Odehráno v: Brno (Okres: Brno-město)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Sladká tečka: Klání cukrářů
Sladká tečka: Klání cukrářů
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas