Barrakuda - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: undefined
Vydavatelé: Helvetiq
Autoři: Isaac Pante
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

„Vítejte v kolumbijské Cartageně! Koloniální domy v tomto historickém městě jsou svědectvím jeho pestré minulosti. Vás však spíše zajímají staré vraky lodí… Přesněji řečeno potopené španělské galeony plné zlata! Je čas se vydat na staromódní podmořskou honbu za pokladem. Co jste nečekali, je to, že legendy o těchto pohřbených bohatstvích objevilo hned několik z vás. A aby toho nebylo málo, barakuda slídí po vracích též.“

Barrakuda je závodní hra potápěčů v tom, kdo z nich získá nejrychleji žádané množství zlata. Je hrána na předem neurčený počet kol.

Průběh hry: 

Každý hráč ovládá pěti kartami pohyb svého potápěče po lodních vracích, tedy herním plánu sestaveném z karet. Hráč však může zahrát také kartu barakudy. Nejprve se uplatní karty pohybu a potápěči se posunou, posléze se vyhodnotí karty barakudy. Nebyla-li zahrána žádná karta barakudy či jich bylo zahráno vícero, jeden z hráčů hodí dvěma kostkami. Barakuda se pak pohne nejkratší možnou trasou o jednu či dvě karty vraků, což je udáno kostkou vzdálenosti. Byla-li zahrána pouze jedna karta barakudy, vlastník karty hodí pouze kostkou vzdálenosti a pohne barakudou v libovolném směru.

Následně se karty vraků vyhodnotí a přítomní potápěči provedou obecnou akci. Je-li na kartě pouze jeden potápěč, provede i speciální akci.

Potápěči z lodních vraků sbírají zlaťáky a rozhodují se, zda se již vrátí na loď uložit nasbírané zlato do trezoru, anebo se ještě budou pohybovat po vracích. Vynoření se probíhá díky efektu jednoho z vraků a hráč je částečně v ponorech limitován kartami pohybu. Na druhou stranu může snadno při napadení barakudou o zlato přijít – vystrašen ho upustí a jiní potápěči ho z daného lodního vraku mohou ukrást.

Konec hry:

V základní variantě hry vítězí ten, kdo uloží jako první do svého trezoru 8 zlaťáků. V pokročilejší variantě hry lze hrát s jinými kartami lodních vraků, usilovat o více dílů zlata, či zkusit týmovou variantu pro dvě potápěčské dvojice.

Autor: Raine21

Vybíráme z Bazaru

7th Continent KS + 9 rozšíření + playmat + deník
7th Continent KS + 9 rozšíření + playmat + deník
Akt. cena: 8000 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas