Bang! Duel - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Uz někdo má? Dojmy

Obligátní otázka, jaké to je? Zůstává feeling bangu, co hratelnost, případně porovnání s jinými karetnimi dvojkovkami?
7.6.2016 09:29:32

Můj názor
Myslím si, že určitě stojí za zkoušku. Samozřejmě stále zůstává feeling klasického bangu, hodně věcí si to z něj zachovává. Avšak jsou zde věci, o kterých je jistě třeba se zmínit. Herní doba okolo 40 min. Hra mi přišla velice vyrovnaná. Zajímavá myšlenka je například ta, že hráči po dobu hry hrají dohromady za 4 různé postavy. Vždy se 2 najednou, z nichž je vždy jedna aktivní (její schopnost je aktivní) a druhá v záloze. Ale vybavení můžete vykládat pouze postavě v záloze. Variabilita je dle mého názoru docela velká. Jak bylo psáno, vždy oba hráči hrají dohromady za 4 postavy, ale v balíčku je jich celkem 12 pro každou stranu.

18.6.2016 18:27:50

Tohle uz tu bylo, anebo ne?
Uz je to nejakou dobu co hraji "klasicky Bang" ve verzi pro 2 hrace, kdy kazdy hrac ovlada 2 postavy, pricemz 1 ma vzdy vystavenou.

Viz. pravidla:
http://www.bang.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=124
http://www.dvgiochi.net/bang/dV-bang-two_players_variant.pdf

Prijde mi, ze Bang Duel je to same, tedy neco, co uz tu 10 let je.
Pokud nekdo muzete srovnat, rad si prectu.

1.7.2016 01:06:27

Velká spokojenost
Za mě je to velmi příjemný překvapení. Klasickej Bang jsem hrál ve dvou i předtím, ale Duel jde mnohem dál. Tahy hráčů jsou celkově delší, ale jak se bezprostředně týkají obou hráčů, soupeř se tak nenudí. Je tu hodně kombinací a často se stává, že efekt jedné karty vyvolá další akce. Oproti normálnímu Bangu sice vymizel prvek vzdáleností (logicky), ale ten je dost dobře zastoupenej právě volbou aktivní postavy. Hry jsou většinou hodně vyrovnané a napínavé až do samého konce, častokrát v soubojích dojde k nějakému obratu. Hrál jsem zatím tak 10 her, ale Duel vypadá velice, velice nadějně.

21.8.2016 22:09:25

Spokojenost
Ahoj, já mohu jen doporučit všem milovníkům Bangu. Mám všechny tři varianty, tedy klasický, tento duel a kostkový včetně rozšíření. Je to v podstatě jediná možnost jak si zahrát Bang! ve dvou hráčích. Nyní jsem dokoupil i originální podložky, sice za 550,-, ale krásné a umocňují dojem ze hry. K tomu si vždycky pustíme nějakou westernovou hudbu a je to super. Hra má atmosféru, výběr postav s různými schopnostmi způsobí, že hra je pokaždé mírně odlišná. Těším se na rozšíření Renegáti. Petr.

11.6.2020 21:28:30

Vybíráme z Bazaru

Eternal Palace Deluxe edition
Eternal Palace Deluxe edition
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas