Bang! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 7
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Počet karet

Pravidla uvádí, že 3 . fáze tahu hráče je odhození přebytečných karet tak, aby mu jich v ruce zbylo tolik, kolik má životů. Co když mám ale už před třetí fází karet míň (třeba 3 a životy 4)?
A rozumím tomu dobře že hráč začíná svůj tah tím, že si lízne=vezme dvě karty a přidá ke svým, kdežto např. při aplikaci barelu ono líznutí znamená vzít, podívat, a ihned odhodit?

Díky
7.5.2017 18:55:39

:-)
Když máš méně karet než životů, nemusíš nic zahazovat (ale nic si také navíc nedobíráš)
Na začátku tahu si lízneš dvě karty = vezmeš do ruky, v případě barelu se podíváš a hned odhodíš na vyhazovací balíček.

7.5.2017 19:10:58

Ještě jeden...
Díky, vím že jsou to blbé dotazy :-) , ale je to pro mě nové. A ty pravidla se tváří že počet karet musí být stejný jako počet životů... Stačilo napsat "maximálně tolik karet" místo "pouze tolik". OK.
Ještě dumám, jak je to s modrými kartami, které se vykládají na stůl: někde jsem četl, že se modrou karta někteří aplikují až při následném tahu, v pravidlech to striktně není ale myslel jsem, že to jde hned. Myslím tím třeba toto: přijdu na řadu, vyložím Hledí, díky tomu můžu vystřelit na vzdálenějšího hráče: lze ihned vystřetlit na vzdálenějšího hráče (hledí + Bang), nebo se má/je lepší jedno kolo počkat s tím, že účinnost Hledí je až při mém dalším tahu?

7.5.2017 20:15:19

112233
Modré karty při vyložení před sebe fungují hned. Stejně tak, když si vyložíš bouchačku, tak ji můžeš s bangem použít, abys dostřelil na vzdálenějšího hráče.
Zřejmě si to pleteš s zelenými kartami (z rozšíření), které nelze ihned použít ve svém tahu (utočné karty - na obranné nemusíš čekat celé kolo, ale fungují už při hře jiného hráče).
Je třeba rozlišit mezi táhnutím karet ve fázi 1 (většinou dvě karty) a pojmem líznutím, což je zkoušení karet (na barel, dynamit, vězení atd.)
Ano můžeš mít nejvíce tolik karet při fázi 3, kolik je tvůj aktuální počet životů.

8.5.2017 09:21:46

Thx
Díky! :-)

8.5.2017 16:05:01

Vybíráme z Bazaru

Osud dobrodruha (CZ)
Osud dobrodruha (CZ)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas