Bang! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 7
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Bang poslední kartou?

Zdravím, dostali jsme se s partou do takové rozepře. Jde o to, že jsem to vždycky tak hrál ale nevím kde sem na to přišel, protože to nemůžu nikde najít v pravidlech. V druhé fázi zahrávání karet jsem vždy hrál s pravidlem, že Karta Bang je poslední kartou hranou v tom tahu, jakože když hraješ kartu Bang, tak už po ní nelze zahrát žádnou jinou než Bang a pokračuješ tak do třetí fáze zahazování karet. Co si o tom myslíte vy?
25.11.2018 16:43:50

...
Myslím si, že nemáš pravdu... ale nemám teď pravidla po ruce.

25.11.2018 17:29:25

Nemusí být poslední
Nesouhlasím. Nikdy jsme nehráli, že by karta Bang! musela být poslední. V pravidlech to není (aspoň v tom vydání, co mám já). Hrál jsem to i s cizími lidmi, kteří mají k Bangu hromady rozšíření, hrají ho každou chvíli, a takhle to nikdy nehráli.

Setkal jsem se s tím jen jednou, že to takhle chtěl někdo hrát. Bang! je relativně rozšířená hra a objevují se mezi hráči i jiné chyby ve výkladu pravidel. Asi to občas někdo někoho špatně naučí, ten už pravidla nečte (nebo i čte, ale už to má tak zažité, že nezaznamená rozdíl), a tak se to šíří dál.

25.11.2018 17:57:44 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Dovolím si doplnit, protože pravidla mám právě v ruce. V nich se výslovně píše, že lze hrát pouze jednu kartu BANG! za tah.
Nic o tom, že musí být poslední hranou kartou v tahu.
Naopak v úvodu tohoto vlákna popsaná možnost, že po ní můžeš hrát další kartu BANG!, je v rozporu s pravidly (to lze pouze v případě, že to nějaká speciální karta výslovně dovoluje, např. Volcanic, role postavy Willy the Kid a možná nějaké další třeba z rozšíření).

Překladatel pravidel nejen pro fu Mindok

25.11.2018 21:54:28

Re

Tiež som sa s tým stretol. Ale aj s vysvetlením: hrali to tak, aby bolo jasné pre všetkých, že hráč ukončil svoj ťah (druhú fázu ťahu, nech som korektný) a môže ísť ďalší hráč. Nič viac, nič menej

25.11.2018 22:53:51

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v kostce + Bestiář
Hrdina v kostce + Bestiář
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas