Bang! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 4 - 7
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Divoký západ
Herní kategorie: karetní hra, intriky
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Emiliano Sciarra
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Chrestysi jsou i ve skrysi:)

Autor: Machy | 1 hodina 15 minut | 22.3.2012 | 1

Hra: Bang! + Bang! Fistful, Bang! Údolí stínů

Hráči: fiila, Machy, Pouw a 1 neregistrovaný

Tentokrat se nam hra trosku protahla, coz se s rozsirenim Udoli stinu stava dost casto, ale zda se mi ze i po x-desitkach her, zacinam konecne prichazet na chut balickum High Noon a Fistful. Prave s Udolim stinu to dostava ty spravne grady.

Vcerejsi hra se vyvijela z pocatku tak nejak standardne, serif - Pouw se zabarikadoval za Mustanga, Barel a dalsi kravinky hned v prvnim kole, cimz dal najevo, ze svoji kuzi neda zadarmo. S postavou Lee Van Cliffa to nemel urcite jednoduche, i kdyz zdvojovat efekt Piva pomoci karty Bang! byla dobra vyhoda. Ja hral jako druhy - bandita, s postavou Henryho Blocka, coz bylo fajn hlavne proti postave Kati - Jesse Jones, ktera si mohla prvni kartu vzit z ruky jakehokoliv hrace. Nastesti si vetsinou brala karty jen od Fiily, pripadne od Pouwa. Fiila byl druhy bandita s postavou Paula Regreta, coz mu ale dostatecnou ochranu stejne neprineslo. Naopak se na nej dost brzy zameril Pouw jako na snadnou korist a uz velmi brzy po zacatku hry zaklepal Fiila backorama. Pouw dostal tri karty a hralo se dal. Ja byl pod palbou z obou stran a zacalo mi teci do bot. Navic od prvniho kola prede mnou lezela karta Chrestyse, ktereho jsem se za boha nemohl zbavit. Za celou hru me ustknul hned trikrat, coz se ukazalo jako rozhodujici. Mezitim ale prisla do hry karta Mrtvy muz a Fiila nastesti na par kol opet ozil. To uz ale byly moje dny temer secteny a tak Kata s Volcanicem nevahala a v jednom kole se mnou provedla kratky proces. Nastesti o kolo drive jsem jeste Pouwovi stihnul diky Ragtimu predat Chrestyse. Fiila byl behem chvilky opet bez karet a co nevidet nasledovala celkem rychla smrt, znovu diky Volcanicu (diky jedne karte z baliku Fistful, byla totiz vzdalenost tou dobou mezi vsemi hraci 1). To uz se ale otaceni karet z baliku chylilo ke konci a tak jsem napjate cekal na ci stranu se viteztvi prikloni. Odpadlik nebo serif? Kata se dvema zivoty a zadnou vylozenou kartou krome Vulkanu, nemela moc sanci. Pouw naopak zapykany za obrannym valem Barelu a Skryse, se tremi kartami na ruce a ctyrmi zivoty videl vitezstvi jako hotovou vec. To ale nepocital s tim, ze krome Skryse ma pred sebou jeste neprijemneho Chrestyse. V baliku uz zbyvala jen posledni karta - Fistful, coz jsem vedel, ale zmineni dva hraci si nepamatovali jeji efekt. Shodou okolnosti byla v dobiracim balicku take posledni karta. Na rade byl tedy serif, otocil posledni kartu Fistful a svete div se, sly na nej hned tri vystrely Bang!. S tim Pouw ale nepocital, a bez zadne karty Vedle nemel sanci. Zbyl mu tedy jeden zivot, a musel si liznout tu uplne posledni kartu na Chrestyse. Trochu jsem doufal,ze uz se nebude muset michat znovu balicek, a kupodivu to vyslo. Posledni karta byla pikova a tak i nas nedobytny serif zkapal behem prvniho kola s kartou Fistful. Se stestim tedy vyhral odpadlik - Kata.


Musim rict ze hra to byla opravdu zabavna a to predevsim diky rozsireni Udoli stinu, kdy hlavni roli hraly zaskodnicke karty Chrestyse a Odmeny:) Uz se tesim na dalsi particku.

Odehráno v: Hradec Králové (Okres: Hradec Králové)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Gaia Project: Galaxie Terra Mystica CZ
Gaia Project: Galaxie Terra Mystica CZ
Akt. cena: 830 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas