Balada - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Jakub Muřín
Jindřich Pavlásek
Petr Vojtěch
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Hrdina nezištně pomáhá druhým, aniž by očekával jakoukoli odměnu v podobě slávy. I přesto jsou nesmrtelnými právě ti hrdinové, o nichž se vypráví příběhy. A kdo jiný, než bard, by měl pro hrdinu tuto úlohu vykonat a vyprávět o jeho skutcích?

Balada je svižná kreativní hra, ve které převezmete roli bardů, kteří vypráví o odvážných skutcích hrdinů a získáváte sobě i jim slávu.

Příprava hry:

Každý hráč dostane svoji mapu a tužku. Karty se rozdělí do 3 zamíchaných balíčků s označením A, B a karet prostředí. Pak už stačí jen vymyslet jméno hrdiny, jehož příběh hodláte sledovat, a můžete začít hrát.

Průběh hry:

Hra má 2 kola (den a noc), která se skládají z 12ti tahů a vyhodnocení. V každém tahu nejprve otočíte vrchní kartu ze všech balíčků a poté zakreslíte do jednoho volného pole se správným prostředím jeden symbol z otočených karet událostí. Probíhají 2 vyhodnocení na konci obou kol a vítězem je ten hráč, který má v součtu nejvíce bodů. Body jsou získávány ze správných kombinací symbolů, které jsou postupně zapisovány do mapy.

Konec hry:

Konec hry nastává po vyhodnocení 2. kola (noci). Hráč s nejvyšším počtem bodů vítězí.

Autor: MattPlaysLP01

Vybíráme z Bazaru

Small World
Small World
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas