Azul - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: strategická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Michael Kiesling
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Sólo varianta

Na YouTube jsem dnes u Rickyho Royala viděl zajímavou sólo variantu pro Azul.

Připraví se klasicky 5 destiček a na každou se standardně položí 4 kameny. Destičky by měly být seřazeny v jedné řadě. Začíná "lidský" hráč, po něm následuje automatický hráč. Automatický hráč si ve svém tahu vždy vezme největší hromádku kamenů stejné barvy. Pokud je největší počet ve středu stolu, vezme si je automatický hráč odtamtud. Pokud je na více destičkách stejný nejvyšší počet kamenů libovolné barvy, bere si automatický hráč z té, která je nejvíc vlevo.

Pokud jsou na destičce, ze které si automatický hráč bere kameny, dva a dva kameny stejné barvy, jednoduše si vezměte do dlaně od každé jeden a vylosujte pro automatického hráče tu barvu, kterou si vezme. Takto postupujte vždy, když je u automatického hráče shoda v nejvyšším počtu kamenů (např. 3 a 3 uprostřed stolu).

První, kdo si musel vzít kameny zprostředka si musí vzít i žeton prvního hráče. Pokud si ho vzal automatický hráč, bude v příštím kole začínat on.

Hraje se na 5 kol a cíl by měl být 85 bodů. Asi jsem lopata, ale mně se v první hře povedlo získat nachlup stejně jako Rickymu, to jest 63 bodů, ve druhé hře jsem se o 3 body zlepšil, ale cíli jsem se ani nepřiblížil.

Každopádně je to zajímavý hlavolam na zhruba 10-15 minut a pokud jste sami doma a máte Azul po ruce, doporučuji to vyzkoušet.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.
4.3.2019 20:14:41 | Upraveno autorem (porovnej)

MalcolmReynolds
Díky za tip, ráda vyzkouším!

5.3.2019 12:03:49

Díky
Díky za tip. Je to vážně dobré, hned jsem dal dvě hry :). Ne, že bych překonal bodovou hranici... :D (dostal jsem se na 75)
---
Autor hry Velryby ničí svět

7.3.2019 14:17:08 | Upraveno autorem (porovnej)

sólo
Včera som skúšal jednu hru, nahral som 74 bodov. Nie je to zlé ale radšej si to zahrám s ďalšími hráčmi. Takto je to také nemastné neslané.

7.3.2019 14:44:51

sólo
"Hraje se klasicky na 5 kol" ? Ta hra se klasicky na 5 kol nehraje hraje se dokud někdo neudělá řádek. Myslel si to tak nebo jen v sólo variantě se hraje na 5 kol?
EDIT: jo tak jsem se mrkl na ty stránky a je to na 5 kol a našel jsem i to video, ale zaskočilo mě v čase 18:55 má na středu 3 modré a na talířích 2 modré a 2 bílé a za protivníka si nebere 3 modré a místo toho losuje z toho talířku mezi těma dvojicema..

8.3.2019 17:08:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Díky
Taky děkuju za dobrý tip. Dneska jsem si naordinoval solo hraní a rád jsem k tomu přibral i Azul. Jako vyhrál jsem nad tím neviditelným protivníkem, ale 47 bodů je dosti málo. Ale hlavně, že mě neporazil, to by bylo dosti zlé :D

12.3.2019 15:29:41

Další pravidlo pro sólohru
Díky za tip, sólomód mě baví. Nevím, které video přesně myslíte, ale našla jsem 2 a nějaký i psaný návod a všude je oproti pravidlům v původním příspěvku ještě jedno:
Automatický hráč bere primárně z destiček, pokud jsou na některé aspoň dvě kostičky stejné barvy. Ze středu stolu bere až v případě, že na destičkách jsou barvy jen po jednom a ve středu stolu jsou alespoň dvě kostičky jedné barvy. Zkuste i tuhle variantu:-).

Tohle pravidlo by vysvětlilo situaci, na kterou se ptal Ouhara:-).

8.1.2021 12:46:32

Vybíráme z Bazaru

Fury of Dracula EN
Fury of Dracula EN
Akt. cena: 599 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas