Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Vymazané vzpomínky a pomocník Duke

Ahoj.
Tak po včerejší opět sedmihodinové seanci máme dalších pár nejasností.
Ve fázi střetnutí v jiném světě přišla na řadu kartička která měla ta úkol provést test plížení, který nebyl úspěšný. A karta říká, ztrácí polovinu předmětů a ihned se vrat s vymazanymi vzpomínkami do arkhamu.
Otázka zní, kam se má vrátit, jelikož to karta nespecifikuje. Na bránu ze které přišel do vnějšího světa, nebo kamkoli? Jestli na bránu, jak by to bylo v další fázi pohybu? Mohl by jít teoreticky jinam, jelikož brány a přenesení do vnějšího světa se řeší a ve fázi střetnutí.
A druhá otázka se týká boje s prastarým a pomocník Duke. Předpokládám že i v této fázi lze pomocníka odhodit a doplnit si pricetnost na maximum, že?
Děkuji za rady.
22.11.2016 08:36:28

flipper
Když tě střetnutí ve Vnějších světech pošle zpět do Arkhamu, vracíš se na bránu, která mu odpovídá (pokud jsou ve hře dvě brány do stejného Vnějšího světa, můžeš si vybrat na kterou se vrátíš). V dalším kole už řešíš fázi pohybu jako obvykle, tj. můžeš odejít (ale tím ztratíš žeton průzkumu a přijdeš o možnost bránu zavřít), můžeš zůstat, ale musíš řešit případné nestvůry na stejném políčku, ale pak ve fázi střetnutí budeš mít možnost bránu zavřít.

Jasně Dukea můžeš odhodit i během boje s Prastarým, jen pozor na to, že ho nemůžeš odhodit jako reakci na snížení příčetnosti na 0.

22.11.2016 08:47:46

Doplnění
Ano, na to jsem se ještě zapomněl zeptat. Opravdu dostanu i po tomto návratu žeton průzkumu? Ikdyz jsem byl neúspěšný v tom testu a karta říká, máš vymazané vzpomínky? My jsme hráli že žeton průzkumu jsme nedali a vrátili se na bránu a co když ta brána tam už teoreticky nebude? Přijde mi to logičtější.

22.11.2016 08:53:04

flipper
Kdykoli se máš vrátit z Vnějšího světa, dostáváš žeton průzkumu, trest za selhání bylo odhození těch předmětů. Proto je tak užitečné kouzlo Najdi bránu, dostane tě rychleji zpět do Arkhamu, to jedno kolo a střetnutí ve Vnějším světě, kterému se tak vyhneš se vždy hodí.
Takže jste to hráli špatně, žeton průzkumu měl dostat. Pokud brána k návratu není řeší se to stejně, jako když máš vyjít z Vnějšího světa běžným způsobem a brána do něj není = jdeš místo toho do Ztraceno v čase a prostoru.

22.11.2016 09:09:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Ithaqua
Děkuji. Tak příště už si na toto dáme pozor :-)
A ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Týká se to prastareho Ithaqua.
Na něm je napsáno začátek boje : detektiv musí hodit kostkou za každý svůj předmět. Při neúspěchu ho musí odhodit. Provádím toto jen jednou při jeho probuzení, nebo vždy po každém kole před naším útokem na něj? Tzn. ve fázi údržby? Děkuji moc.

22.11.2016 09:43:17

flipper
Ne, jen při probuzení, to už by jinak byl moc velký masakr :) U Ithaqua se vyplatí mít požehnání je větší šance, že alespoň nějaká zbraň vám zůstane a pak už není zas až tak náročný na usmažení :)

22.11.2016 09:55:02

Zapečetění a příšera
Děkuji moc.
A ještě jsem si vzpomněl na jednu věc.
Pokud zavřu bránu a následně zapečetím bránu a je na ní příšera. Co se následně děje s touto příšerou? jelikož v pravidlech je že se zde již žádná objevit už nemůže. Ponechám ji tam a následně se s ní musím vypořádat v další fázi ,nebo jí přesunu na ulici hned po zapečetění?

22.11.2016 11:28:09

flipper
ANo pečeť brání objevení se nestvůry, takže pokud tam budeš třeba mít střetnutí kde bude uvedeno objevila se nestvůra, žádná se neobjeví, ale pokud tu nestvůru neodstraní zavření brány (stejný symbol) tak tam nadále zůstává a vyšetřovatel ji bude muset v následující fázi pohyb nějak řešit (boj, vyplížení se)

22.11.2016 11:57:47

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds - Gnarlwood
Warhammer Underworlds - Gnarlwood
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas