Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

mh

Více vyšetřovatelů na jednom poli + boj s nestvůrami

V pravidlech (česká verze) jsem nenašel, že by se nějak řešilo, kolik vyšetřovatelů může být v jeden okamžik na stejném poli. Z logiky věci tam tedy může být více vyšetřovatelů (proč ne, ulice i lokace jsou dostatečně prostorné).
Ale jak je to s bojem, pokud jsou na poli například dvě nestvůry? Opět z logiky věci by tedy mělo být možné, aby jeden vyšetřovatel bojoval proti jedné nestvůře a druhý proti druhé. A podobně při třech a více vyšetřovatelích a nestvůrách. V pravidlech jsem to nikde nenašel.

Jsou moje úvahy správné? Lze to takto řešit? Tj. na jednom poli jsou tři nestvůry, tak tam naběhnou tři vyšetřovatelé, každý si vezme na paškál jednu z nich a začnou je tlouct?
1.4.2020 16:01:50

mh
První část máš správně, ano na jednom poli může být libovolný počet vyšetřovatelů.
Nestvůry na herní desce se ale řeší jinak, řeší se ve fázi pohybu tj.jeden vyšetřovatel se hýbe dejme tomu přijede na políčko s více nestvůrami a pak je musí postupně všechny řešit (vyhnout se jim/bojovat), poté hraje další vyšetřovatel, ten tam může přijet, rychle si třeba ještě prohodit věci s vyšetřovatelem nebo více vyšetřovateli kteří tam stojí a pak opět začne postupně řešit všechny nestvůry na daném políčku.

1.4.2020 16:04:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Aha.> Takže i kdyby se dva vyšetřovatelé nacházeli z minulého tahu na stejném poli s více nestvůrami, tak ve fázi pohybu přijde každý z nich na řadu v jiný okamžik (nikoliv současně) a tedy ten první se musí pokusit vypořádat se všemi nestvůrami a ten druhý až s těmi, které na něj případně zbydou? - mh

mh
Přesně tak, fáze pohybu se nehraje zároveň ale postupně v pořadí od začínajícího hráče, takže si postupně musí tu situaci vyřešit každý vyšetřovatel.

1.4.2020 16:14:36

Vybíráme z Bazaru

Citadela CZ - s 15 kartami cirkusu (2012)
Citadela CZ - s 15 kartami cirkusu (2012)
Akt. cena: 350 Kč
Končí za: 15 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas