Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Střetnutí vs. Souboj

Mám ještě nějaké nejasnosti ohledně priorit a možností ve fázi střetnutí.

1.) Pokud si beru kartu střetnutí a v ní je, objevila se nestvůra. Ve vnějším světě s ní ihned bojuju (mohu se pokusit hned o útěk? nebo minimálně jedno kolo musím bojovat?). Po konci souboje nestvůra jde zpátky do zásobníku. Jak to je v Arkhamu? Po boji nestvůra zůstane na lokaci?

2.) Pokud se nacházím na lokaci kde jsou i nestvůry a mám fázi střetnutí. Mohu si vybrat souboj s nestvůrou a po soboji si brát ještě kartu střetnutí? Nebo si musím vybrat: buď souboj nebo si vzít kartu střetnutí (případně místo střetnutí třeba v krámku nakoupit). Jde mi o to, zda souboj s nestvůrami nahrazuje střetnutí nebo ne.

3.) Pokud udělám pohyb do lokace s bránou a u ní je x nestvůr (ve stejné lokaci). Brána mě ihned ve fázi střetnutí vcucne nebo se nejdříve musím vyhnout nestvůrám, které "hlídají bránu"? Tzn. pokud by se mi nepovedlo vyhnutí, tak bych musel bojovat.

Díky
21.1.2017 13:04:44

Bartoloměj
1) Je to stejné střetneš se s náhodně taženou nestvůrou poté ji vrátíš do zásobníku. Pokud je lokace zapečetěná tak se nic nestane.

2) Nestvůry na hracím plánu řešíš jen ve fázi pohyb. Ve fázi střetnutí si jich nevšímáš.

3) Nejdřív řešíš nestvůry (jsi ve fázi pohyb) brána vtahuje až ve fázi střetnutí v Arkhamu.

21.1.2017 14:12:27

Froggery
2.) Takže pokud jsem již ve fázi udržby v lokaci, kde jsou nestvůry a nerozhodnu se pohybovat, tak se sám nemohu rozhodnout, že budu bojovat s nestvůrama? A pak bych si případně vzal kartu setkání? Musím nejdříve udělat pohyb do jiné lokace (nebo ulice), abych měl šanci s nima bojovat?

Jinak díky. Hodně jsi mi pomohl. Pravidla jsou fakt komplikovaná. Jsem zvědavý, jak dopadne případná další edice Arkhamu.

21.1.2017 14:25:09

Bartoloměj
Je jedno jestli se pohybuješ nebo ne, je fáze pohybu, musíš řešit každou nestvůru na svém poli. Takže pokud jsi ve fázi pohybu na políčku s nestvůrami a nepohybuješ se, stejně je musíš řešit (plížení/boj).

Jj pravidla mají spoustu drobností, naučit se všechno uhlídat je náročný. Další edice? Tomu moc nevěřím, je tu Eldritch a myslím, že Arkham už je odstavený na vedlejší kolej, ale já ho mám stejně radši než pravidlově přístupnější Eldritch, kde mi nějak chybí Arkhamská atmosféra.

21.1.2017 14:36:01

super> teď už tomu plně rozumím, díky - Bartoloměj

Vybíráme z Bazaru

The King is Dead + obaly
The King is Dead + obaly
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas