Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Boj - vynimky

Ahojte,
pred par dnami sa mi dostal do ruk Arkham Horror a mam par otazok k vynimkam kedy prebieha boj.
Vacsinou k boju dochadza vo faze pohybu. Ak vsak vo faze stretnutia je na karte uvedene, ze sa objavuje prisera (bez brany), vtedy ju musim riesit priamo vo faze stretnutia, spravne? Bud ju beriem ako trofej (vyhraty suboj), alebo sa vracia do zasoby (ak sa jej vyhnem). Vracia sa do zasoby aj ak si pocas boja zvolim utek?
Dalej v pravidlach, ktore su original k verzii, ktoru mam, nie je uvedene pravidlo, ktore je v pdf stiahnutelnom tu (https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/arkham-horror-1/k-stazeni/pravidla-1086/), konkretne cast na strane 16 s nazvom: NESTVŮRY STŘEŽÍCÍ BRÁNY - teda pravidlo, ze v kole, kedy sa vraciam z ineho sveta nemusim (predpokladam ale, ze mozem - ak ju chcem ako trofej ale pri zatvoreni brany by ju vcuclo - ma rovnaky symbol) riesit priseru na brane. Je to dalsia vynimka (kedze sa vraciam vo faze pohyb a koncim pohyb na poli s priserou)? Alebo toto pravidlo plati len ak sa vratim vo faze stretnutia v inom svete - teda vrati ma niektora karta stretnutia (vtedy by to ale takto prebiehalo aj bez tohto dodatocneho pravidla)?
Su este nejake ine vynimky, kedy sa bojuje mimo fazy pohyb?
Dakujem.
21.11.2019 09:16:14

Krišo
Ano vrací se do zásobníku i když jí utečeš.
Ano, když jsi se ve fázi pohybu vrátil z vnějšího světa NEMUSÍŠ příšeru řešit (ale pokud si na ni troufáš, tak s ní klidně můžeš bojovat). Pokud se vrátíš z vnějšího světa mimo fázi pohybu, tak už samozřejmě nestvůru na hracím plánu v daném kole neřešíš, protože ta se řeší jen v fázi pohybu.
Jinak se ještě může stát, že boj spustí karta mýtu, je tam nějaká, kdy musíš bojovat s jednou ze svých trofejí a pokud ji neporazíš tak o ni přijdeš, jinak mě teď nic nenapadá.

21.11.2019 09:31:43

Vybíráme z Bazaru

Magic: 8th edition basic lands 2
Magic: 8th edition basic lands 2
Akt. cena: 30 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas