Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

+1 vůle / plížení... nebo +2?

Ahoj, když mám karty vlastností, kde je popisek např. Vůle +1 a text, že za odhozený žeton stop získám navíc další hod kostkou. Znamená to, že mi ta karta přidává automaticky a zdarma +1 k vůli a navíc se můžu ještě rozhodnout pro další bod za žeton stop? Tedy teoreticky +2? Anebo je celá karta jen o tom +1 za jeden žeton stop?

20.6.2021 00:06:17

+1 vule je default. O to neprídeš. Text vraví, že ak použiješ na test vůle kocku, máš hod naviac. Ak je to hod, niekedy sa pridáva celá kocka k hodu. 

Takže získaš 1 až dva vůle naviac, podľa toho aké máš šťastie na kockách a máš stopu teda…

20.6.2021 01:59:29

Máš +1 z karty, hodíš kostkami, EDIT: zbytek už je špatně…

poté se můžeš rozhodnout že potřebuješ hodit znovu kostkou, zaplatíš teda stopu a když máš tuhle kartu a jde o zkoušku vůle, můžeš po zaplacení stopy opakovat hod místo jednou kostkou dvěma, samozřejmě pokud jsi na zkoušku měl jen jednu kostku tak můžeš hodit znovu jen tou jednou kostkou.

20.6.2021 07:55:55 | Upraveno autorem (porovnej)

Super, díky moc za odpovědi. To je ta lepší varianta :-) 

Jinak teď koukám už 20 minut do pravidel a nemůžu přijít na to, k čemu je symbol pohybu na žetonu brány :-/

//edit: ok, vrátí to zpátky všechny příšery s tímhle symbolem

20.6.2021 11:16:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj,

bohužel obě předchozí odpovědi jsou lehce nepřesné. Froggery správně píše, že +1 vůle je základ - prostě Tvoje postava má vůli o 1 vyšší.

Ten druhý efekt se kombinuje s pravidlem, že po provedení testu (hodu kostkami) můžeš zahodit žeton stopy, a tím si k hodu PŘIDAT (!!) kostku navíc (toto můžeš dělat opakovaně, dokud chceš nebo Ti nedojdou stopy). Zdůrazňuji slovo PŘIDAT kostku - nejedná se o přehození kostky, na které Ti třeba padl neúspěch. 

Efekt karty říká, že v případě, že se jedná o test vůle, můžeš si za jednu stopu přidat dvě kostky, místo jedné. To znamená, že i když jsi původně měl jen jednu kostku, stejně si po zahození stopy přidáš dvě. Dokonce i když jsi neházel žádnou kostkou (a i když si měl výsledek negativní, třeba že jsi “měl házet” mínus třemi kostkami, což samozřejmě v praxi znamená žádnou kostkou), tak i v tomto případě Ti stačí zahodit jednu stopu a získáš za ni hod kostkou (resp. dvěma kostkami v případě, že Ti to říká Tvoje dovednost - o čemž byla původní otázka).

21.6.2021 13:49:27

@MarekP Dík za opravu, já si to zas prohodil s Eldritch Horrorem, je to jak píšeš.

21.6.2021 14:07:21

Díky, já to tak pochopil z toho, co psal Froggery :) Každopádně já snad ani tak neměl problém s pointou toho textu, jako s tím titulkem. Šlo mi o to, jestli ten titulek Vůle + 1 je skutečně jen titulkem, tedy nadpisem karty, o čem to je (tedy bez vlastního efektu) a odkazujícího až na samotný vlastní text karty - anebo už to samo o sobě má efekt. Takže má. 

 

Tedy abych to shrhnul, tak teoreticky mi tahle karta může při použití jednoho žetonu stop dát místo jednoho úspěchu až tři úspěchy - jeden defaultně za titulek, druhý úspěch za klasickou výměnu žetonu stop za kostku a třetí úspěch za druhou bonusovou kostku za tentýž žeton stop.

22.6.2021 14:45:42 | Upraveno autorem (porovnej)

@Tomcat Ano, je to tak.

22.6.2021 15:55:43

Vybíráme z Bazaru

Hannibal
Akt. cena: 2300 Kč
Končí za: 16 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas