Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

"Rychlovka" s přítelkyní

Autor: Bartyx | 3 hodiny 10 minut | 7.11.2016 | 5

Hra: Arkham Horror + Arkham Horror: Prokletí temného faraona

Hráči: Bartyx a 1 neregistrovaný

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Hra ve dvou. Dva vyšetřovatelé. Tentokrát Gloria Goldberg a Prďák Pete.

Prastarý: Ten, který nesmí být jmenován. Král ve žlutém. Pro odvážné "Hastur"

 

Měla to být rychlovka. Přinejhorším prohrajeme. Znáte to, neštěstí ve hře, štěstí v lásce. :)

Jelikož Hasturova schopnost prodražit zapečetění bran činí výhru ve dvou vyšetřovatelích na zavření všech bran prakticky nemožnou, řekli jsme si, že se budeme soustředit na získávání vybavení a zkusíme Krále ve žlutém porazit v přímé konfrontaci.

Vše šlo vcelku dobře. Dařilo se nám bez problému konrolovat počet nestvůr, strach příliš nestoupal a tak se Hastur nezdál tak nebezpečný. Jednu chvíli nám dokonce významně pomáhala karta prostředí, která držela strach pořád na stejné úrovni po několik kol. Bohužel smůla na tahání bran a nekonečné přívaly nestvůr si vybraly svou daň a strach stejně do konce hry stoupl až na čtvrtou úroveň.

Jelikož bijcem byl dnes Pete, neměl prakticky žádné problémy se zabíjením i silnějších nestvůr. Jeho samopal Thomson si přidal několik zářezů na pažbu. Zato Gloria v boji příliš nevynikala. I když se jí podařilo získat několik velmi silných kouzel a magických zbraní, bohužel v nenadálém souboji s příliš silným monstrem podlehla a odebrala se do nemocnice, kde ztratila polovinu předmětů. Když už na počítadle zkázy zbývalo jen pár volných políček, hra nám zasadila krutou ránu v podobě zvěsti, která se pro nás z důvodu nutnosti donést tři kouzla na ulici Francouzský vrch stala nesplnitelnou. Zvěst proto proběhla a způsobila otevírání dvou bran v každé fází mýtů. Za dvě kola bylo vymalováno.

Pete se na boj s Hasturem stihl náležitě připravit. I když byl jeho samopal silný jen z poloviny, jeho štěstí a přítomnost psa Duka ho dokázali držet v boji s Hasturem po dlouhou dobu.

Zato Glorii se příprava nepodařila. Bohužel se jí ne vždy podařilo seslat magické kouzlo a tak většina jejích pokusů o zranění prastarého závisela pouze na dvou kostkách. Navíc se ji nepodařilo včas přiravit dostatečnou hodnotu štěstí a tak v boji vydržela jen tři kola. Zbytek už byl nad její síly a tak upadla v šílenství.

Pete se snažil. Když už to vypadalo, že se zblázní, obětoval se za něj jeho věrný přítel Duke a obnovil mu tak veškerou příčetnost. Nicméně bůh kostek nebyl tak přívětivý. Petovi nepadaly úspěchy a tak se týmu podařilo Hasturovi udělit jen polovinu potřebného zranění. Potom i Pete upadl do šílenství a Král ve žlutém vstoupil na svět.

Přítelkyně mě kárala za to, že jeho jméno vyslovuji až příliš často. Asi měla pravdu. 

 

Mám za sebou v posledních dnech pět her a ani jednu se mi nepodařilo vyhrát. :) Celkově je moje bilance tak jedna výhra na deset her.

Odehráno v: Přehořov (Okres: Tábor)

Komentáře

Výhry
Ve dvou bych doporučil hrát za čtyři vyšetřovatele, pokud hrajete jen se základní deskou, měli byste mít víc jak polovinu her výhry, tam ta náročnost není až taková pokud se naučíte spolupracovat, i když vás někdy hra stejně zařízne :) Ve dvou vyšetřovatelích je dost obtížné vítězit na pečetě, hra se kolikrát smrskne jen na to nasbírat výbavu a pokusit se vyhrát ve finálním souboji.

8.11.2016 18:23:32

prehra
takže nakoniec sú všetci šťastní. Prastarý, že ukázal, kto je tu pánom a zamilovaná dvojica, ktora si len potvrdila že "Nešťastie v hre, šťastie v láske". A o to tu asi celú dobu šlo :-)

13.11.2016 21:12:58

Vybíráme z Bazaru

Fungi (včetně kvalitních obalů)
Fungi (včetně kvalitních obalů)
Akt. cena: 170 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas