Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Arkham Horror proti Shub-Niggurathovi

Autor: Zeus | 7 hodin 15 minut | 9.7.2014 | 1

Hra: Arkham Horror

Hráči: bilbo, vlak, Zeus a 3 neregistrovaní

Prastarý: Shub-Niggurath

Počet vyšetřovatelů: 6

Výsledek: Vyhráli jsme

Z počátku byla zvlášní vlastnost Shub-Nigguratha, která přidává všem nestvůrám jednu kapičku navíc (toughness), dost brutální. Navíc náš největší bijec byl hned v prvním kole prokletý a druhý vyšetřovatel se k řadám prokletých přidal hned záhy. A jedničky, které mohli prokletí zrušit, ne a ne padnout, takže zbývající hráči museli nasbírat dostatek trofejí a zrušit obě kletby.

Bohužel mezitím se ještě ve hře objevil Rumor, který si vyžádal dost naší pozornosti. Naštěstí poučeni z předchozích her jsme se nezaměřili plně na co nejrychlejší odstranění Rumoru a spíše jsme ho nějaký čas raději udržovali v rozumných mezích.

Zajímavé ve hře bylo, že se nám v první části hry brány otevíraly téměř pouze v Independance Square, takže nám několikrát po sobě došlo k Monster Surge. Čímž nám dost rychle rostl Terror level a zavřely nám General Store a Curiosity Shop :-(.

Naštěstí se pak hra poněkud uklidnila (jinak bychom to asi nedali) a brány se přesunily i do obvyklejších lokací jako Woods.

Nakonec se nám podařilo zapečetit 6 bran a tím vyhrát, i když do probuzení Prastarého nám zbývaly cca 3 Doom tokeny (a to jen díky tomu, že 2 zapečetění se nám podařili díky předmětu Elder sign, který při použití jeden Doom token z Prastarého odebere).

Krátké shrnutí postřehů:

  • Prokletí/Požehnání jsou opravdu karty se zásadním dopadem na hru (pokud tedy nemáte štestí/smůlu a hned o ně nepřijdete).
  • Fakt se vyplatí občas zajít do Newspaperu (lokace v Arkhamu) a snažit se získat Retainery (předmět dávající 2 dolary v každém Upkeepu). A pak nakupovat Skilly případně dle zaměření vyšetřovatele předměty.

Zajímavost z hraní:

Cca v polovině hry, přesně v okamžiku, kdy se hra do té doby masakrální začala lámat v náš prospěch, vypadl v célé budově proud a řešili jsme, jestli vyrazit domů nebo hru dohrát pod pohotovostními světly. Nakonec jsme se přesunuli skutečně ke světlům, které napájely diesel agregáty a hru jsme lehce po jedné hodině ranní úspěšně dotáhli. Bohužel výpadek proudu způsobil, že polovina vyšetřovatelů se nedostala ke klíčům/dokladům/botám/atd. a zaplatili za záchranu Arkhamu strávit zbytek noci na gaučících v kancelářích :-).

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Batavia
Batavia
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas