Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Yig pronikl do Arkhamských ulic

Autor: Mysak | 0 hodin 55 minut | 15.4.2012 | 1

Hra: Arkham Horror

Hráči: Mysak a 3 neregistrovaní

Prastarý:

Počet vyšetřovatelů:

Výsledek:

Se zlem se dnešní noc v Arkhamu vydali zatočit 4 detektivové. Náhodně se potkali, ale společný cíl je svedl do boje proti strašnému Yigovi. Jeho přisluhovači - fanatici - se stali silnější, navíc každý mrtvý fanatik posílil samotného Yiga.

Hned v prvním střetu v Arkhamu se objevila dimenzionální brána a vtáhla doktora Lee do své temnoty. První žeton zkázy se objevil na stezce zla. Během mýtu se objevila druhá. Při dalším střetu se na Boba (obchodní cestující) vyřítil fanatik. Jeho smrt však přidělala detektivům další vrásku - již třetí žeton zkázy se objevil u Prastarého. A to bylo teprve druhé kolo. Nákup běžných předmětů přinesl alespoň všem detektivům nějaké zbraně. Hlavně Darrell (fotograf) byl finančně dosti zajištěný a tak obstarával nákup potřebného vybavení. I tulák Pete se snažil se svým věrným parťákem Dukem pomoci. Brzo však bylo jasné, že Prastarý procitne. Jeho krátká stezka zkázy se plnila příliš rychle. Předposlední stopu zkázy přidal právě Pete, když se při pokusu o průchod vnějším světem ztratil v čase a prostoru. Při návratu do Arkhamu zvolil Jižní kostel jako vhodnou lokaci a v posledním kole se stihl alespoň od otce Michaela požehnat. V nadcházejícím mýtu se Yigovi přidal poslední - 10 - symbol zkázy.

Detektivové se po procitnutí Yiga stali prokletými, jen Pete díky požehnání tomuto osudu unikl. Avšak Pete musel propustit Duka, aby se jeho příčetnost srovnala. Boj s Yigem byl hrozivý. V prvním boji se podařilo odstranit Yigovi jen 2 jeho životy, přičemž doktor Lee vůbec nedokázal zaútočit, zradilo ho vyvolávací kouzlo. Yigův odvetný úder prověřil detektivy v rychlosti. Zraněn byl jen Pete - ztratil jeden bod příčetnosti i vitality. Druhý útok detektivů byl stále pro Darrella a doktora Lee ve znamení prokletí, i tak se podařilo odebrat Yigovi další dva životy. Avšak Yigův protiútok měl teď ničivější účinek, zraněni byli doktor Lee, Darrell i Pete. Doktor Lee podpořil Peteho a mírně jej uzdravil. Darrell předal misku se svěcenou vodou doktorovi, neboť už na tom byl velice bledě. Jeho příčetnost i vitalita hlásily brzký příchod konce. A ten nastal hned v následujícím Yigově útoku. Pete vydržel jen o jedno kolo boje déle. To už ale Yigovi zbýval jen jeden život a o jeho úplné zničení se přičinil stále prokletý doktor Lee a hlavně výtečný útočník Bob  Jenkins.

Po proběhlé bitvě se opět nad Arkhamem rozhostil klid. V dálce se ozval ptačí zpěv a do ulic vycházeli první zvědavci. Arkham se probouzel z děsivé noci do nového slunečného dne. Jen dvě postavy stály na místním hřbitově, tiše se nakláněly nad dvěma hroby. Narychlo zhotovené dřevěné kříže nesly jména Darrell Simmons a Pete "Ashcan".

Odehráno v: Moravský Krumlov (Okres: Znojmo)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Vědomostni pexeso
Vědomostni pexeso
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 13 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas