Arkham Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, vývoj postavy
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Edge Entertainment
Fantasy Flight Games
Galakta
Heidelberger Spieleverlag
Nexus
Autoři: Kevin Wilson
Richard Launius
Rok vydání: 2005
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Překlady Lovecrafta

Zdravím, jsem docela natěšený na novou edici Arkhamu, ale Blackfire doposud vydalo jen jedno rozšíření pro Eldritch horror (mám) a teď nejspíš nějaké vydá pro Panství Hrůzy (zvažuji). Četl jsem, že se snad chystá i do té třetí edice Arkhamu.

Fakt ty hry budou už napořád trpět tím, že se vydá základ a k tomu jen jedno rozšíření a jde se na novou hru?
Přijde mi to škoda, protože mě lákají všechny tři hry. Chtěl bych mít kompletní jednu hru z tria Eldritch, Panství, Arkham v češtině.

Je to vůbec reálné? Jsou nějaké informace, jak si stojí Panství v prodejích, zda se bude dál rozšiřovat Eldritch a není kontraproduktivní skočit zas po Arkhamu, když jsou tu jsou dvě série podstatně v zárodku?
29.8.2018 10:01:39

Michyx
Kontraproduktivní by pro vydavatele bylo vydat česky všechny rozšíření, prodeje rozšíření jsou malý zlomek prodeje základu, a čím víc rozšíření tím spíš ty prodeje dalších budou ještě klesat, ve chvíli, kdy musí distributor naplnit nějaké ne úplně nízké minimální odběry se mu prostě nevyplatí to udělat vše, pravděpodobně by toho spoustu ani neprodal a prodělal by na tom. Proto se většinou udělá jedno dvě rozšíření a tím to končí.

29.8.2018 10:20:11

Michyx

Len doplním. FFG nastavilo vražedné tempo každých 2 rozšírenia ročne, čo pre veľkú firmu ako FFG je ok. Lenže BF čaká či sa hra ujme a potom skúsi rozšírenie, tým ale stratí cca rok (plus čas na preklad a distribúcia). Nehovoriac o tom, že o predaji rozšírení už tu bolo napísané dosť.

Skôr by som ti doporučil, kúpiť základ v CZ a rozšírenia v AJ a stiahnuť si preklady odtiaľto. Konkrétne preklady Froggery-ho(myslím že prekladal všetky Lovecraftovky-okrem AHLCG) sú na profesionálnej úrovni.

29.8.2018 15:33:53

Budování trhu
Na druhou stranu u FFG Arkham Files by si překladem BF budoval trochu i trh, přeci jen těch z "jedné rodiny" je celkem hromada a je šance, že lidi přejdou s Temných znamení k Arkhamu, Eldritchi nebo Mansions. Tudíž konkrétně u tohodle by nemusel rozhodovat čistě profit z konkrétního rozšíření.
Nicméně nevěřím tomu, že by k tomu tak přistoupili.

29.8.2018 21:24:52

CZ
mozno je nacase, zacat sa ucit po anglicky, alebo po nemecky. NApriklad aj z hier. A to tak, ze ich v tej reci hras. Nie su to ucebnice atomovej fyziky. :-)

29.8.2018 21:53:29

CZ
Anglicky umím - třetí edici Arkhamu si asi zkompletuji celou v AJ a budu tak mít aspoň jednu Lovecraftovku.

To nic nemění na tom, že bych to vždy preferoval v CZ.

30.8.2018 09:04:33

Vybíráme z Bazaru

City of Spies: Estoril 1942
City of Spies: Estoril 1942
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas